Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Help een kind in India door het financieel te adopteren - Adoptiekinderen deel 15
Uw hulp, biedt deze kinderen een toekomst!!

Kalaivani

Kalaivani is een meisje van zes jaar oud en heeft één broertje en één zusje. Haar ouders zijn erg arm en haar vader heeft niet altijd werk. Vaak is er dan ook niet genoeg te eten voor het gezin en moeten de kinderen het avondeten met een handjevol rijst doen. Beide ouders hebben het beste voor voor hun kinderen maar ze zullen niet in staat zijn die toekomst te geven die ze voor ogen hebben. Ze weten heel goed dat onderwijs een heel belangrijk gegeven is voor de toekomst van hun kinderen. Ze hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT. Na nog enkele gesprekken is Kalaivani opgenomen in het hostel Pudhu Punal en kan nu aan haar toekomst gaan werken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

 

 

 

Srithar

Srithar is een jongen van inmiddels 16 jaar oud. Hij is blind en is altijd op de hulp van anderen aangewezen. Hij heeft één zusje. Zijn ouders proberen als dagloners de kost te verdienen maar verdienen niet genoeg om hun zoon die hulp te bieden die hij nodig heeft. Buren vertelden hun van de organisatie SJDT die kinderen die een mentale of lichamelijke beperking hebben helpen. Ze hebben contact gezocht met een medewerkers van SJDT en hem van de problemen verteld. Srithar is nu opgenomen in het hostel Pudhu Udhayam. Hier is een behandelprogramma opgesteld om hem de meest elementaire dingen te leren: zichzelf aankleden, handen wassen, tanden poetsen, enz. Voor zo wel Srithar als de ouders is dit een goede oplossing. Ook u kunt hem hierbij helpen. Voor € 15,00 in de maand zal ook deze jongen een toekomst hebben.

 

 

Keerthana

Keerthana is een verstandelijk gehandicapt meisje van negen jaar oud en heeft één broertje. Haar vader werkt als coolie op het land en probeert door hard te werken de kost te verdienen. De behandeling van hun dochter met een verstandelijke beperking kost echter veel geld en dat is er niet. Voor de verstandelijk gehandicapte kinderen en jongeren in India zijn gerechtigheid en waardigheid geen vanzelfsprekendheden. De ouders van Keerthana vinden echter dat hun kind recht heeft op een plaatsje in de samenleving. Ze hebben hierover contact opgenomen met een medewerker van de organisatie SJDT. Er is dan het besluit genomen om Keerthana op te nemen in het hostel Pudhu Udhayam. Hier wordt voor haar een  individueel begeleidingsprogramma opgesteld dat het beste bij haar past. Ook de dagelijkse bezigheden zoals tanden poetsen, handen wassen voor het eten enz. worden haar geleerd. Voor € 15,00 in de maand kan Keerthana een menswaardig bestaan leiden.

 

Nivetha

Nivetha is een meisje van elf jaar oud. Ze heeft twee broertjes en één zusje. Haar ouders zijn erg arm en kunnen niet voor hun kinderen zorgen. Vaak is er niet genoeg te eten en moeten de kinderen met een zo goed als lege maag gaan slapen. Het maakt de ouders ook niet uit of de kinderen wel of niet naar school gaan en vaak slenteren ze dan maar door het dorp. Hun opa was het met deze hele gang van zaken helemaal niet eens en heeft op zekere dag contact gezocht met de organisatie SJDT. De leiding van deze organisatie heeft enkele gesprekken gehad met beide ouders en het resultaat is dat Nivetha is opgenomen in het hostel Pudhu Punal. Hier krijgt ze genoeg te eten en ook de nodige aandacht van de “huismoeder”. Ze gaat nu naar school en zal, met uw hulp, een toekomst op kunnen bouwen.

 

 

 

Suba Dharshiga

Suba Dharshiga is een meisje van negen jaar oud en heeft één broertje. Beide ouders proberen als coolie inkomsten te vergaren en werken elke dag 10 uur lang in een steenfabriek. Dit is erg zwaar werk en wordt slecht betaald. Daar ze echter geen enkele opleiding hebben gehad zit er voor hen niets anders op. Hun verdiensten zijn erg weinig en met veel pijn en moeite kunnen ze de eindjes aan elkaar knopen. Het leven onder de armoedegrens is voor hen niets bijzonders. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen en hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van SJDT. Het resultaat is dat Suba Dharshiga is opgenomen in het hostel Pudhu Punal. Ze krijgt nu goed te eten, gaat naar school en met uw hulp zal zij een toekomst op kunnen bouwen.

Subha Darshiga is inmiddels financieel geadopteerd door Simran Panchu en Sukhveer Singh te Schoten, België. 

 

Sharmila

Sharmila is een leuk meisje van acht jaar oud. Ze heeft één jonger broertje en één jonger zusje.Haar ouders zijn erg arm en haar vader probeert als coolie in de bouw wat inkomsten te vergaren. Is er echter geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Beide ouders zijn erg bezorgd over de toekomst van hun oudste kind. Kinderen worden groter en gaan steeds meer kosten. Ze hebben een gesprek gehad met de leiding van de organisatie SJDT en er hun verhaal gedaan. Er is besloten om Sharmila op te nemen in het hostel Pudu Punal. Zij is nu verzekerd van onderwijs, op tijd eten en drinken en met de hulp van een financiele adoptie-ouder zal zij een toekomst op kunnen bouwen.

 

 

 

Lakshan

Lakshan, een jongetje met een verstandelijke beperking, is zeven jaar oud en heeft twee jongere broertjes. Zijn ouders zijn erg arm en hebben te weinig inkomsten om goed voor hun zoontje te kunnen zorgen. Ook de medicijnen die Lakshan nodig heeft kosten veel geld. Toch hebben beide ouders de intentie om Lakshan een waardige plaats in de maatschappij te geven. Ze hebben hierover verschillende gesprekken gehad met een stafmedewerker van de organisatie SJDT. In het hostel Pudhu Udhayam zijn professionele krachten werkzaam die voor ieder kind  een individueel programma samenstellen. Zo kan ieder kind zich ontwikkelen op de manier en in het tempo wat bij de jongen of meisje past. Ook u kunt Lakshan hiermee helpen.

 

 

 

 

Tharika Devi

Tharika Devi is een meisje van negen jaar oud en heeft één jonger broertje. Het gezin woont ver weg van de bewoonde wereld waar weinig faciliteiten zijn op het gebied van medische zorg en schooling. De vader probeert door hard te werken de kost te verdienen maar als er geen werk is dan houdt dit op. Het probleem is dan echter dat er dan ook geen inkomsten zijn. Het gezin verkeert dan ook diep onder de armoedegrens. Als de situatie niet zal veranderen dan zal Tharika Devi over enkele jaren moeten gaan werken.De ouders hebben een gesprek gehad met een stafmedewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Zij willen graag dat hun kinderen onderwijs volgen om zo een toekomst op te bouwen. Tharika Devi woont nu in het hostel Pudhu Punal en gaat naar de St. Joseph’s Primary School te Batlagundu. Voor € 15,00 in de maand kunt u dit meisje helpen om wat van haar toekomst te maken.

 

 

Arthy Roja

Arthy Roja is een leuk meisje van zeven jaar oud. Ze heeft één broertje en twee zusjes. Enkele jaren geleden is de vader aan de gevolgen van een ernstig ongeval overleden. Sinds die tijd staat de moeder er alleen voor. Ze probeert als coolie de kost te verdienen. Ze werkt op het land en maakt vaak lange uren. Het grote probleem is echter dat er dagelijks vijf monden gevoed moeten worden en dat lukt niet altijd. De kinderen lopen met kapotte kleding want geld voor een nieuwe kleding is er niet. Arthy Roja is een ambitieus meisje die graag naar school gaat. Haar moeder ziet echter wel in dat het naar school gaan over enkele jaren is afgelopen en dat ze moet gaan werken. Ze heeft de problemen aan een medewerker van de organisatie verteld en nu woont Arthy Roja in het hostel Pudhu Punal. Zij zal nu naar school kunnen blijven gaan en haar ambities waar kunnen maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u hier aan mee helpen.

Arthy Roja is inmiddels financieel geadopteerd
door Jolanda Groeneveld te Oosterhout.

 

Saktivel

Saktivel is een jongen van vijftien jaar oud en heeft één broertje. Op twee-jarige leeftijd heeft Saktivel een hersenvliesontsteking gehad en is daarna nooit meer de oude geworden. Hij liep vaak weg van huis en op zekere dag heeft zijn vader hem gevonden met een flinke verwonding aan zijn been. Ondanks medisch ingrijpen moest zijn voet worden afgezet. Al met al heeft dit het gezin veel verdriet gedaan en ook op financieel gebied werd de situatie er niet beter op. Medicijnen moeten nu eenmaal betaald worden. Door de mentale beperking van Saktivel werd het voor de ouders steeds moeilijker om hem thuis te houden en op zekere dag hebben de ouders een gesprek gehad met een medewerker van SJDT. Saktivel woont nu in het hostel Pudhu Udhayam waar goed voor hem gezorgd wordt. Hij leert om te gaan met andere kinderen, krijgt op tijd de nodige medicijnen.Voor € 15,00 in de maand kunt u Saktivel hierbij helpen.

 

 

Vijaya Kumar

Vijaya Kumar is een jongen van tien jaar oud. Zijn ouders zijn coolies en proberen zo de kost te verdienen. Het werk wat ze doen is echter seizoensgebonden en gedurende de moesson is er geen werk. Op zekere dag vertelde de vader dat hij met een andere vrouw ging trouwen en het dorp ging verlaten. Wat nu, de moeder wist zich geen raad en wist niet wat te doen. Ze werkte af en toe achttien uur op het land en ze begon era an te denken om haar zoon te laten gaan werken. Gelukkig is ze in contact gekomen met een veldmedewerker van de organisatie SJDT en deze heeft haar verteld van  de mogelijkheden die er zijn bij deze organisatie. Vijaya Kumar woont nu in het hostel Pudhu Punal, gaat naar school en kan wat van zijn toekomst maken. Met € 15,00 in de maand kunt u hem daarmee helpen.

 

 

Kanaga

Kanaga is een meisje van zeven jaar oud. Ze heeft één ouder zusje en één ouder broertje. Het gezin woont in een afgelegen gebied en voor de vader is het erg moeilijk om dagelijks te kunnen werken. Vaak is er geen werk en zijn er dan ook geen inkomsten. Het is in het gezin dan ook armoe troef.  Een paar keer in de week zonder eten gaan slapen is in dit gezin geen uitzondering. Ze schamen zich voor hun armoede en laten Kanaga dan ook niet altijd naar school gaan. Op zekere dag heeft een stafmedewerker van SJDT het dorp bezocht en beide ouders hebben met deze medewerker een gesprek gehad. Het resuktaat is dat Kanaga opgenomen is in het hostel Pudhu Punal. Ze gaat nu dagelijks naar school, krijgt voldoende te eten en krijgt de kand om wat van haar toekomst te maken.

 

 

Pooja

Pooja is een meisje van zes jaar oud en heeft nog één jonger zusje. Haar vader moet steeds verder van huis om werk te vinden en het loon dat hij verdient is amper genoeg om te overleven. Vaak is er niet genoeg tee ten en gaan ze met een hongerig gevoel slapen. Beide ouders vragen zich vaak af wat voor toekomst hun dochters zullen hebben. Kunnen ze naar school blijven gaan of moeten ze gaan werken. Enkele gesprekken met een stafmedewerker van de organisatie SJDT heeft uitkomst gebracht. Pooja is opgenomen in het hostel Pudhu Punal. Zij krijgt nu eten, fatsoenlijke kleding en goed onderwijs. 

 

 

 

Nishanth

Nishanth is een jongen van acht jaar oud en heeft één ouder zusje. Zijn vader is een coolie en probeert door allerlei werkzaamheden te verrichten de kost te verdienen. Is er echter geen werk, dan zijn er geen inkomsten en moet met veel pijn en moeite de eindjes aan elkaar geknoopt worden. De ouders maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. De droom van hun zoon Nishanth is om arts te worden. Gezien de huidige situatie zal dat niet meevallen. De ouders hebben een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en het besluit is genomen om Nishanth op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Hij krijgt nu de kans zijn droom waar te maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u hem daarmee helpen.

Nishanth is inmiddels financieel geadopteerd door Simran Panchu en Sukhveer Singh te Schoten, België. 

 

Anusiya

Anusiya is een meisje van elf jaar oud en heeft nog twee zusjes. Haar vader probeert als dagloner de kost te verdienen maar zit vaak zonder werk. De inkomsten in dit gezin liggen dan ook ruim onder de armoedegrens. Niet genoeg geld voor eten, voor kleding, voor medicijnen enz. Anusiya is een pienter meisje en haar droom is om teacher te worden. Haar ouders willen haar droom graag waar maken maar dat zal bijzonder moeilijk worden. Als er niets veranderd zal zij over enkele jaren moeten gaan werken. De ouders hebben een gesprek gehad met een veldmedewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Het resultaat is dat Anusiya is opgenomen in het hostel Pudhu Punal. Zij gaat naar school en doet daar goed haar best.  Anusiya wacht op een financiele adoptie-ouder die haar
voor € 15,00 in de maand wil ondersteunen.

 

 

Anjali

Anjali is een meisje van acht jaar oud en heeft nog twee zusjes. Haar vader probeert als dagloner de kost te verdienen maar zit vaak zonder werk. De inkomsten in dit gezin liggen dan ook ruim onder de armoedegrens. Niet genoeg geld voor eten, voor kleding, voor medicijnen enz. Anjali haar droom is om straks voor dokter te gaan studeren. Haar ouders willen haar droom graag waar maken maar dat zal zonder hulp van buitenaf niet meevallen. De ouders hebben een gesprek gehad met een veldmedewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Het resultaat is dat Anjali, samen met haar zusje Anusiya is opgenomen in het hostel Pudhu Punal. Met de hulp van een financiele adoptie-ouder kan ook Anjali haar droom verwezelijken.

 

 

 

Dharshini

Dharshini is een leuk meisje van vijf jaar oud en heeft nog één zusje. Enkele jaren geleden is haar vader overleden en staat haar moeder er alleen voor. Zij probeert als coolie de kost te verdienen maar dat valt voor een vrouw niet mee. Als er werk te verdelen valt komen eerst de mannen aan de beurt en daarna de vrouwen. Het gezinnetje leeft da nook ruim onder de armoedegrens. Vaak moeten de meisjes met een hongerig gevoel gaan slapen. De moeder horde van buren over de organisatie SJDT en heeft een gesprek gehad met een stafmedewerker van deze organisatie. Na nog enkele gesprekken is besloten om Dharshini op te nemen in het histel Pudhu Punal. Hier kan zij, met uw hulp, een toekomst opbouwen waar ook zij recht op heeft. 

 

 

Chandraleka

Chandraleka is een meisje van zes jaar oud. Één week na haar geboorte is haar vader overleden aan een onbekende ziekte. Haar moeder kon dit niet verwerken, is voor de tweede keer getrouwd en heeft de zorg voor haar dochtertje in handen gegeven van opa en oma. Deze zijn echter al op leeftijd, mankeren van alles en hebben te weinig inkomen om goed voor hun kleinkind te kunnen zorgen. Op aanraden van een buurtbewoner hebben zij contact opgenomen met de organisatie SJDT. Een stafmedewerker heeft de situatie beoordeeld en gezien dat de situatie voor Chandraleka uitzichtloos is. Chandraleka woont nu in het weeshuis Pudhu Punal en kan hier een toekomst op gaan bouwen. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar hier bij helpen. 

Chandraleka is inmiddels financieel geadopteerd
door Math en Jozé Schlosser-Kokkelkorn te Landgraaf.

 

 

 

 

Bhavatharani

Bhavatharani is een meisje van negen jaar oud en heeft nog één broertje. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar is er geen werk, zijn er geen inkomsten. Dat het gezin dan niets of weinig te verteren heeft is een ander probleem. Geen geld voor eten, voor kleding, voor medicijnen enz. Ook het naar school gaan zal een probleem voor Bhavatharani worden. Over enkele jaren zal zij, noodgedwongen, moeten gaan werken. Beide ouders weten echter dat onderwijs een belangrijke pijler is voor de toekomst van hun dochter. Zij hebben contact opgenomen met SJDT en gevraagd of hun dochter niet opgenomen zou kunnen worden in het hostel Pudhu Punal. Bhavatharani woont nu in dit hostel, gaat dagelijks naar school en krijgt dagelijks genoeg te eten. Met uw hulp is er ook voor haar een toekomst weggelegd.

 

 

Abinaya

Abinaya is een meisje van zes jaar oud, heeft één ouder en één jonger zusje. De vader probeert als dagloner inkomsten te vergaren maar het valt niet mee om voor een gezin van vijf personen de kost te verdienen. Vaak zijn er niet genoeg roepies om voldoende rijst te kopen voor de avondmaaltijd. De kinderen gaan dan ook nog al eens een keer met een hongerig gevoel slapen. De situatie is voor het gezin uitzichtloos. De ouders hebben van de organisatie SJDT gehoord en zijn op zekere dag met Abinaya naar het hostel Pudhu Punal gegaan. Hier hebben ze een gesprek gehad over alle problemen waar ze mee te maken hebben. Het leven in de armoede, het vaak zonder werk zitten en vooral de toekomst van hun kinderen. Er is dan ook besloten Abinaya op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Voor maandelijks € 15,00 kunt u meehelpen aan de toekomst van dit meisje.

Abinaya is inmiddels financieel geadopteerd door Jolanda Groeneveld te Oosterhout.

 

 

 

>> Ga hier verder naar de volgende pagina