Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Adoptiekinderen deel 21
Uw hulp, biedt deze kinderen een toekomst!!

Abina Sri

Abina Sri is een meisje van elf jaar oud en heeft één jonger zusje. Het gezin woont in een vervallen hut zonder sanitaire voorzieningen. In de zomer is het in hun “huisje” te heet en tijdens de moesson te nat. De vader probeert als losarbeider de kost te verdienen en de moeder werkt in een spinnerij. Hun inkomsten zijn echter zo weinig dat er vaak niet genoeg te eten is. Beide ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun dochters. Zij hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en hem van hun problemen verteld. Zij willen graag dat hun dochters naar school kunnen blijven gaan om een beroep te leren. Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om de oudste dochter, Abina Sri, op te nemen in het hostel Pudhu Vansantham. Zij krijgt nu de kans naar school te blijven gaan en kan zo een toekomst opbouwen. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Nivetha

Nivetha is een meisje van acht jaar oud en heeft één ouder zusje, één ouder broertje en één jonger zusje. Haar ouders werken als coolie op het land maar het werk is zwaar en de inkomsten zijn erg weinig. Het komt erg vaak voor dat er niet genoeg te eten is en dat de kinderen met een hongerige maag moeten gaan slapen. Het leven in armoede vinden beide ouders niet zo erg maar dat hun kinderen straks zonder enige opleiding moeten gaan werken vinden ze wel een heel groot probleem. Ze hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en gevraagd om raad. Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om Nivetha op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Zij kan na de Primary School naar het vervolgonderwijs om zo een door haar gekozen opleiding te gaan volgen. Met € 15,00 in de maand kunt U haar daarbij helpen.

Nivetha is inmiddels financieel geadopteerd
door Johan van de Rijt te Aarle-Rixtel.

Kamalesh

Kamalesh is een jongen van negen jaar oud en heeft nog één ouder zusje. Zijn ouders behoren tot een lage kaste en werken als coolies op het land. Is er echter geen werk dan zijn er ook geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook regelmatig onder de armoedegrens. De ouders hebben voor hun kinderen het beste voor en willen dat ze naar school gaan om zo een toekomst op te bouwen. Zou er niets veranderen dan zullen beide kinderen over enkele jaren moeten gaan werken. Toen een stafmedewerker van de organisatie SJDT hun dorp bezocht hebben ze hem om raad en hulp gevraagd. Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om Kamalesh op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Hij krijgt nu de kans om naar school te blijven gaan om zo een toekomst op te bouwen. 

Kamalesh is inmiddels financieel geadopteerd
door Jihane Oul Ali te Rueil-Malmaison, Frankrijk.

Tamil Selvi

Tamil Selvi is een meisje van zeven jaar oud en heeft een verstandelijke beperking. Al op zeer jonge leeftijd van Tamil Selvi heeft de vader het gezin verlaten en stond de moeder er alleen voor. Na enige tijd is zij, samen met haar dochtertje, bij haar moeder gaan wonen. Tamil Selvi kan niet praten en ook haar motoriek is heel erg slecht. Een medewerker van de organisatie SJDT hoorde van de problemen en heeft een geprek gehad met de moeder van Tamil Selvi. Daarna zijn er nog enkele gesprekken geweest met Br. Sebastian en het resultaat is dat Tamil Selvi opgenomen is in het weeshuis Pudhu Udhayam. Hier krijgt zij spraaklessen, leert zij haar tanden te poetsen en zich aan te kleden. Dank zij de dagelijkse zorg en aandacht voelt Tamil Selvi zich thuis in Pudhu Udhayam. Ook dit meisje heeft recht op een toekomst en met € 15,00 in de maand helpt u haar daarmee.

Sree Varsha

Sree Varsha is een meisje van tien jaar oud en heeft nog één jonger broertje. De vader probeert als coolie op het land de kost te verdienen maar als er veel regen valt heeft hij geen werk en dus ook geen inkomsten. Zijn inkomsten zijn dan ook erg weinig en daar worden de kinderen de dupe van. Slecht en weinig voedzaam eten, geen geld voor medicijnen maar vooral slechte vooruitzichten voor beide kinderen. Beide ouders weten heel goed dat onderwijs een belangrijk gegeven is voor de toekomst van een kind en hebben daarover gesprekken gehad met een medewerker van de organisatie SJDT. Sree Varsha is erg ambitieus en haar droom is om arts te worden. Na nog een gesprek met Br. Sebastian is besloten om Sree Varsha op te nemen in het weeshuis Pudhu Vansantham. Zij gaat naar school en heeft de kans om haar droom waar te maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daar mee helpen.

Muthusree

Muthusree is een meisje van acht jaar oud en heeft nog één ouder en twee jongere zusjes. Haar vader werkt als coolie en verdient daar erg weinig mee. De moeder werkt als kleermaakster in een fabriek en ook haar verdiensten zijn niet om naar huis te schrijven. Het is een dagelijkse strijd om de kinderen voldoende te eten te kunnen geven en vaak moeten ze met een hongerige gevoel gaan slapen. Beide ouders willen niet dat hun dochters zonder enige opleiding gaan werken en hebben hiervoor de hulp van de organisatie SJDT gevraagd. Het resultaat is dat Muthusree, samen met haar drie zussen, opgenomen is in het hostel Pudhu Vansantam. Muthusree gaat graag naar school en kan uw hulp voor een goede opleiding goed gebruiken. Voor € 15,00 in  de maand kunt u dit meisje daarmee helpen.

Muthu Rani

Muthu Rani is een meisje van elf jaar oud en heeft één jonger zusje en één jonger broertje. Drie jaar geleden is haar moeder overleden en staat de vader er alleen voor.  De vader werkt maar verdient erg weinig. Oma zorgt voor de drie kinderen. Dit is echter erg zwaar voor haar en dat wordt er niet gemakkelijker op als de kinderen ouder worden. Een medewerker van de organisatie SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en heeft een gesprek gehad met haar oma. Het resultaat is dat Muthu Rani opgenomen is in het hostel Pudhu Vansantham. Zij gaat naar school en misschien kan zij haar droom om arts te worden waar maken. Zij kan de hulp van een financiele adoptie-ouder daarbij goed gebruiken. Dus, voor € 15,00 in de maand, kunt u haar daarmee helpen.

Muthu Rani is inmiddels financieel geadopteerd
door Rita de Jesus te Winterswijk.

Amirtha

Amirtha is een meisje van tien jaar oud en heeft nog drie jongere zusjes. Haar vader werkt als coolie en verdient daar erg weinig mee. De moeder werkt als kleermaakster in een fabriek en ook haar verdiensten zijn niet om naar huis te schrijven. Het is een dagelijkse strijd om de kinderen voldoende te eten te kunnen geven en vaak moeten ze met een hongerige gevoel gaan slapen. Beide ouders willen niet dat hun dochters zonder enige opleiding gaan werken en hebben hiervoor de hulp van de organisatie SJDT gevraagd. Het resultaat is dat Amirtha, samen met haar drie zussen, opgenomen is in het hostel Pudhu Vansantam. Amirtha gaat graag naar school en wil graag politieagente worden. Zij kan uw hulp voor een goede opleiding dus goed gebruiken.Voor € 15,00 in  de maand kunt u dit meisje daarmee helpen.

Saravana Sri

Saravana Sri is een meisje van acht jaar oud en heeft twee oudere zusjes, één jonger zusje en één jonger broertje. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar als er geen werk is, heeft hij geen inkomsten. Het gezin leeft ruim onder de armoedegrens: niet genoeg en eenzijdig eten, als kinderen ziek zijn geen medicijnen, enz. Beide ouders weten dat onderwijs voor de kinderen erg belangrijk is maar het moet ook mogelijk zijn. Ze hebben hierover gesprekken gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en hem van alle problemen verteld. Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om Saravana Sri op te nemen in hostel Pudu Punal. Zij gaat nu naar school en heeft zicht op een toekomst waar ook zij recht op heeft. Voor € 15,00 in de maand kunt u dit meisje daarbij helpen.

 

Madhavi

Madhavi is een meisje van elf jaar oud en heeft één jonger zusje en één jonger broertje. Het gezin woont in de heuvels van Kodaikanal en leeft in een armoedig huisje. Beide ouders werken als coolie bij een aardappelbedrijf dat erg afgelegen is. Ze moeten dan ook vroeg van huis en zijn laat thuis. Zij kunnen dan ook niet goed voor hun kinderen zorgen en maken zich daar grote zorgen om. Om dagelijks vijf monden te vullen valt niet mee. Ook willen ze dat hun kinderen onderwijs krijgen om zo een toekomst op te bouwen. Een buurtbewoner heeft de ouders verteld over de organisatie SJDT. Op zekere dag hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en zijn ze op gesprek geweest bij Br. Sebastian,de directeur van deze organisatie. Na nog enkele gesprekken, ook met Madhavi erbij, is besloten om haar op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Zij kan nu naar school blijven gaan en haar droom, onderwijzeres worden, met uw hulp waar maken.

Oviya

Oviya is een leuk meisje van elf jaar oud en heeft één jonger broertje. De vader van Oviya heeft tijdens het laden van een vrachtwagen beide benen gebroken en is nu niet meer in staat om regelmatig arbeid te verrichten. De moeder werkt in een spinnerij en verdient daar erg weinig. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Slechte huisvesting en niet genoeg te eten. Beide ouders weten zich geen raad want ze willen dat hun beide kinderen onderwijs blijven volgen. Op aanraden van een buurman hebben ze contact opgenomen met een medewerker van de organisatie SJDT. Na enkele gesprekken is besloten om Oviya op te nemen in het hostel Pudhu Vansantham. Zij kan nu naar school blijven gaan en een opleiding gaan volgen. Met uw hulp moet dat haar gaan lukken!

Oviya is inmiddels financieel geadopteerd
door Annemarie Heijman en Geraldo Lindenberg te Ridderkerk.

Shobika

Shobika is een meisje van negen jaar oud en heeft nog één ouder zusje. Haar vader werkt als “taxi-driver” in een stad 200 kilometer van zijn woonplaats. Hij komt een keer in de maand naar huis maar van zijn verdiende geld in de stad is dan niet veel meer over. Het gezin leeft dan ook onder de armoedegrens. Niet genoeg te eten, geen geld voor medicijnen en straks geen onderwijs meer voor de dochters. Een van de buren heeft de moeder verteld van de organisatie SJDT. Ze heeft een gesprek gehad met Br. Sebastian en hem van alle problemen verteld. Shobika woont nu in het weeshuis Pudhu Punal, gaat naar school, doet daar goed haar best en zal met uw hulp een toekomst op kunnen bouwen.

Shobika is inmiddels financieel geadopteerd
door anonieme adoptie-ouders te Schagen.

Kanshika

Kanshika is een meisje van acht jaar oud en heeft één ouder zusje en één jonger broertje. Het gezin woont in een armoedig huisje zonder sanitaire voorzieningen. De vader probeert als dagloner op het land de kost te verdienen maar het werk is zwaar en de inkomsten erg weinig. Het gezin leeft onder de armoedegrens en daar zal weinig verandering in komen. Beide ouders willen echter dat hun kinderen een toekomst opbouwen en de enige manier daarvoor is onderwijs. Zij hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en gevraagd of het mogelijk zou zijn om Kanshika op te nemen in het hostel Pudhu Vansantham. Kanshika heeft de ambitie om politieagente te worden en met de hulp van de organisatie SJDT en van een financiële adoptie-ouder kan zij dit waar maken.

Mythili

Mythili is een leuk meisje van acht jaar oud en heeft twee jongere zusjes. De vader in het gezin is diabeet en is niet in staat om dagelijks werkzaamheden te verrichten. De moeder staat er dus alleen voor en werkt heel de week in een korenmolen. Het is zwaar werk en het wordt slecht betaald. De medicijnen voor de vader kosten geld en er is dan ook vaak niet genoeg te eten. Beide ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun drie dochters. Ze weten allebei dat goed onderwijs de toekomst van hun kinderen bepaalt. Zij hebben, op aanraden van een buurman, een gesprek gehad met een stafmedewerker van de organisatie SJDT.  Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om Mythili op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Zij kan nu onderwijs blijven volgen en zo een toekomst opbouwen. Met € 15,00 in de maand kunt U haar daarmee helpen. 

Mythili is inmiddels financieel geadopteerd
door Anita en Dirkjan Schokker te Ermelo.

Varsha

Varsha is een meisje van acht jaar oud en heeft één ouder broertje. De vader is vrachtwagenchauffeur maar zit meer thuis dan dat hij onderweg is. De moeder probeert als werkster haar financieel steentje bij te dragen maar geen werk, geen inkomsten. Het gezinnetje woont in een hut die weinig bescherming biedt tegen de regen en de zon. Beide ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze weten heel goed dat onderwijs erg belangrijk is voor de toekomst van een kind maar zonder verdere vooruitzichten zal Varsha straks moeten gaan werken om zo haar, financieel, steentje in het gezin bij te dragen. De ouders hebben in hun dorp gesprekken gehad met medewerkers van de organisatie SJDT en hebben hun van alle problemen verteld. Deze gesprekken zijn niet zonder resultaat gebleven want Varsha is nu opgenomen in het hostel Pudhu Vansantham. Zij krijgt nu de mogelijkheid om, na de primery school, door te studeren. Zij kan uw hulp daar goed bij gebruiken.

Varsha is inmiddels financieel geadopteerd
door Natasja Rachel Hoekstra en Jeroen Duijvestijn te Amsterdam.

Seetha Lakshmi

Seetha Lakshmi is een meisje van tien jaar oud en heeft één ouder broertje. Jaren geleden is de vader overleden en staat vanaf die tijd de moeder er alleen voor. Ze probeert als werkster bij diverse mensen de kost te verdienen maar haar verdiensten zijn niet om naar huis te schrijven. Het gezinnetje leeft ruim onder de armoedegrens en de maandelijkse huur voor hun schamel huisje is maar amper op te brengen. De moeder weet heel goed dat, ondanks dat ze zelf geen onderwijs heeft genoten, dit voor haar kinderen erg belangrijk is. Ze is dan ook in gesprek gegaan met een stafmedewerker van SJDT en om raad en hulp gevraagd. Het resultaat is dat Seetha Lakshmi opgenomen is in het hostel Pudhu Vansantham. Zij kan nu, met de hulp van een financiele adoptie-ouder, wat van haar toekomst maken.

Seetha Lakshmi is inmiddels financieel geadopteerd
door Geeta en Michael  Boedhoe te Hoofddorp.

Catherine Shoba

Catherine Shoba is een meisje van elf jaar oud en heeft één ouder en één jonger zusje. Haar ouders werken als coolies op het land en maken vaak lange dagen. Hun verdiensten zijn echter niet toereikend om hun kinderen genoeg te eten te geven. Vaak moeten de kinderen gaan slapen met een hongerig gevoel. Zij kunnen zelf lezen noch schrijven, maar weten heel goed dat onderwijs voor hun kinderen erg belangrijk is. Een staflid van de organisatie SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en heeft  met beide ouders een gesprek gehad. Het resultaat is dat Catherine Shoba, samen met haar zusje Jerline, opgenomen is in het weeshuis Pudhu Punal. Zij kan nu naar school blijven gaan en zo haar droom, werken in het onderwijs, waar maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarbij helpen.

Catherine Shoba  is inmiddels financieel geadopteerd
door Bert en Gerda Boer te ’t Waar.

Sri Nithi

Sri Nithi is een meisje van negen jaar oud en heeft één ouder zusje. Beide ouders zijn werkzaam als coolies en hun inkomsten zijn erg weinig en leven onder de armoedegrens is voor hen al bijna vanzelfsprekend. Het gezin woont in een armzalige hut met weinig bescherming tegen de zon en de regen. Beide ouders proberen er het beste van te maken maar maken zich grote zorgen over de toekomst van hun twee dochters. Ze weten heel goed dat onderwijs een heel belangrijke pijler is voor de toekomst van hun dochters. Zij hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en hem van alle problemen verteld. Na nog enkele gesprekken met Br. Sebastian is besloten om Sri Nithi op te nemen in het hostel Pudhu Vansantham. Zij kan nu naar school blijven gaan en zo, met uw hulp, een toekomst opbouwen.

Sharmila

Sharmila is een leuk meisje van tien jaar oud en heeft een jonger broertje en één ouder zusje. Haar moeder leeft niet meer en haar vader kon niet goed voor zijn kinderen zorgen. Zij zijn bij oma gaan wonen maar de zorg voor drie kinderen is erg zwaar voor haar. Zij heeft, op aanraden van een buurtbewoner, contact opgenomen met een medewerker van de organisatie SJDT en heeft hem van de problemen verteld. Besloten is om het jongste meisje, Sharmila, op te nemen in het weeshuis Pudhu Vansantham. Zij gaat graag naar school en haar droom is om lerares te worden. Met de hulp van een financiele adoptie-ouder kan zij op weg gaan naar een toekomst met perpectief. 

Jerline

Jerline is een meisje van acht jaar oud en heeft twee oudere zusjes. Haar ouders werken als coolies op het land en maken vaak lange dagen. Hun verdiensten zijn echter niet toereikend om hun kinderen genoeg te eten te geven. Vaak moeten de kinderen gaan slapen met een hongerig gevoel. Voor beide ouders is het een uitzichtlose situatie.  Zij kunnen zelf lezen noch schrijven, maar weten heel goed dat onderwijs voor hun kinderen erg belangrijk is. Een staflid van de organisatie SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en heeft  met beide ouders een gesprek gehad. Het resultaat is dat Jerline, samen met haar zusje Catherine Shoba, opgenomen is in het weeshuis Pudhu Punal. Zij kan nu naar school blijven gaan om zo een toekomst opbouwen. 

Jerline  is inmiddels financieel geadopteerd
door Bert en Gerda Boer te ’t Waar.

 

Hema Kensiya

Hema Kensiya is een leuk meisje van negen jaar oud en heeft nog één jonger broertje. Haar ouders zijn als coolie werkzaam op een boerderij waarvoor ze iedere dag vijf kilometer moeten lopen. Hun inkomsten zijn erg weinig en kunnen met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Beide ouders weten heel goed dat onderwijs een zeer belangrijke pijler is voor de toekomst van hun kinderen. Gezien de huidige situatie zal Hema Kensiya over enkele jaren moeten gaan werken. Een gesprek met een medewerker van de organisatie SJDT heeft de oplossing gebracht. Hema Kensiya woont nu in het hostel Pudhu Punal, gaat graag naar school en zal, met de hulp van een financiele adoptie-ouder, wat van haar toekomst maken.

Hema Kensiya is inmiddels financieel geadopteerd
door Bert en Gerda Boer te ’t Waar.

Murugeswhari

Murugeswhari is een meisje van acht jaar oud en heeft nog twee jongere zusjes. Haar ouders zijn werkzaam als coolies op het land. Zij maken lange dagen maar krijgen slecht betaald. Het valt voor hen dan ook niet mee om hun kinderen dagelijks goed te eten te geven. Ook zijn ze vaak laat thuis en hebben de kinderen zelf voor hun eten moeten zorgen. Beide ouders maken zich dan ook grote zorgen over de toekomst. Ze weten dat naar school gaan erg belangrijk is voor de toekomst van hun kinderen maar ze zien de toekomst somber in. Een gesprek met een veldmedewerker van SJDT heeft de oplossing gebracht. Murugeswhari is in het hostel Pudhu Punal ondergebracht en kan nu zonder zorgen naar school gaan. Haar droom is om “teacher” te worden en met uw hulp zal dat haar gaan lukken.

Keerthika

Keerthika is een meisje van tien jaar oud en heeft één jonger broertje. Beide ouders proberen als coolie de kost te verdienen maar als er geen werk is zijn er geen inkomsten. Ze wonen in een vervallen huisje zonder sanitaire voorzieningen. Vaak is er niet genoeg te eten en moeten beide kinderen met een hongerig gevoel gaan slapen. De ouders maken zich dan ook grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Als de situatie niet verandert moet Keerthika over enkele jaren gaan werken om zo haar steentje bij te dragen. Beide ouders hebben hierover een gesprek gehad met een stafmedewerker van de organiatie SJDT. Na nog enkele gesprekken, ook met Br. Sebastian, is besloten om Keerthika op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Zij krijgt nu de kans om, met uw hulp, een toekomst op te bouwen.

Keerthika is inmiddels financieel geadopteerd
door Annemarie Heijman en Geraldo Lindenberg te Ridderkerk.

Lakshimi

Lakshimi is een meisje van inmiddels 10 jaar oud en zij heeft geen broertjes en/of zusjes. Haar vader is jaren geleden overleden en haar moeder is dit voorjaar overleden. Er is verder niemand in het dorp die voor dit meisje kan zorgen. Antoni van de organisatie DEET heeft aan Br. Sebastian van de organisatie SJDT gevraagd of Lakshimi in het weeshuis Pudhu Punal opgenomen kan worden. Zo gezegd zo gedaan. Lakshimi woont nu in het weeshuis Pudhu Punal en heeft er inmiddels haar draai gevonden. Ze gaat graag naar school en kan nu wat van haar toekomst maken.

Lakshimi is inmiddels financieel geadopteerd
door Hanneke Versteeg te Grafhorst.

Muthu Nayagi

Muthu Nayagi is een leuk meisje van negen jaar oud en heeft nog één jonger broertje. Haar vader werkt als coolie bij een landbouwer maar heeft geen vast werk en heeft du sook geen vast inkomsen. Is er geen werk, dan krijgt hij geen loon. Haar moeder heeft hartklachten en krijgt daarvoor medicijnen. Het gezin leeft onder de armoedegrens en de ouders weten niet wat te doen. Als er geen moplossing zou komen dan zou Muthu Nayagi over enkele jaren moeten gaan werken. Een medewerker van de organisatie SJDT was op bezoek in het dorp en hoorde van de grote problemen in dit gezin. Na enkele gesprekken met beide ouders is besloten om Muthu Nayagi op te nemen in het hostel Pudhu Punal. Zij kan nu naar school blijven gaan en zo, met uw hulp, een toekomst opbouwen.

Muthu Nayagi is inmiddels financieel geadopteerd
door Clara Ketele te Dendermonde, België.

                                                         >> Ga hier naar de volgende pagina