Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Help een dorpskind in India door het financieel te adopteren deel 13

Harish Mitha

Harish Mitha is een meisje van acht jaar oud en heeft één ouder zusje. Het gezin woont in een schamele hut zonder sanitaire voorzieningen. Wassen gebeurt bij de pomp en het toilet is achter de hut in de struiken. Haar vader is diabeticus en is niet in staat om dagelijks te werken. Haar moeder probeert als coolie wat inkomsten te vergaren maar het werk is zwaar en de inkomsten weinig. Beide ouders hebben echter het beste voor met hun kinderen en willen graag dat hun kinderen onderwijs krijgen en een beroep gaan leren om zo een toekomst op te bouwen. Ze hebben de hulp van de organisatie DEET ingeroepen. Mrs Prema van DEET heeft besloten om Harish Mitha op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Met uw steun krijgt dit meisje de kans een toekomst op te bouwen.

Harish Mitha is inmiddels financieel geadopteerd
door Marjan Smits te Monsampietro Morico, Italië.

Reshmi

Reshmi is een meisje van vijf jaar oud en heeft één zusje. Haar ouders behoren tot een lage kaste en leven voortdurend onder de armoedegrens. De vader is een coolie die er dagelijks op uittrekt om als dagloner de kost te verdienen. Is er echter geen werk, dan zijn er geen inkomsten. Het gebeurt dan ook nog al eens een keer dat het gezin met een hongerig gevoel moet gaan slapen. Beide ouders hebben een gesprek gehad met een veldmedewerker van de organisatie SJDT en hem verteld van de problemen, met name het onderwijs voor beide dochters. Onderwijs is immers dè pijler voor de toekomst van een kind. Reshmi zit nu in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en voor € 10,00 kunt u haar daarbij helpen. Ook het gezin zal het dan een klein beetje beter krijgen.

Reshmi is inmiddels financieel geadopteerd
door Brenda Meister te Dortmund, Duitsland.

Dhanusiya

Dhanushiya is een meisje van vier jaar oud en heeft nog één jonger broertje. De vader probeert als coolie op het land de kost te verdienen maar heeft vaak geen werk. Het gezin behoort tot een erg lage kaste en bij het verdelen van werk komt hij als laatste aan bod. Het leven onder de armoedegrens is voor hen niet vreemd. Beide ouders maken zich wel grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze weten alletwee dat onderwijs een heel belangrijk gegeven is voor de ontwikkeling van een kind. Toen Mrs. Prema van de organisatie op bezoek was in het dorp hebben ze een gesprek gehad met haar en verteld wat hun problemen zijn. Na rijp beraad is besloten om Dhanushiya op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Ze kan straks in ieder geval naar school blijven gaan. Voor € 10,00 in de maand helpt u haar daarmee op weg en ook het gezin zal het, financieel gezien, een klein beetje beter krijgen.

Dhanusiya is inmiddels financieel geadopteerd
door Monique Cremers te Eygelshoven.

Sheela Devi

Sheela Devi is een meisje van dertien jaar oud. Zij heeft drie zusjes en één broertje. Het gezin woont in een vervallen krot zonder sanitaire voorzieningen. Dit wil zeggen: het toilet zijn de struiken achter het huisje. De vaat en wassen gebeurt bij de dorpspomp. De vader probeert als losarbeider de kost te verdienen, maar het valt niet mee om de kost te verdienen voor zeven personen. Twee van haar oudere zussen zijn al gestopt met school om te gaan werken. De ouders waren ook van plan om de twee jongere dochters van school te halen maar gelukkig heeft een medewerkster van DEET de ouders er van overtuigd dat er een oplossing is. Sheela Devi is opgenomen in het ondersteunings-programma van DEET en Stichting Childrenshome. Met uw maandelijkse bijdrage heeft dit meisje uitzicht op een kansrijke toekomst. Ook het gezin zal het financieel een klein beetje gemakkelijker hebben.

Sheela Devi is inmiddels financieel geadopteerd
door Sandra en Sybrand Andringa te Eemnes.

Hirtick Haran

Hirthick Haran is een jongetje van vier jaar oud en heeft één jonger zusje. Zijn vader probeert als dagloner de kost te verdienen maar hij is, na een ernstige ziekte, niet meer in staat om dagelijks te werken. Er moest geld geleend worden om de ziektekosten te betalen. Het gezin leeft voortdurend onder de armoedegrens en het valt voor de moeder niet mee om de kinderen dagelijks voldoende te eten te geven. Hirthick Haran gaat nu naar de kindergarten waar hij het erg naar zijn zin heeft. Beide ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen en hebben contact opgenomen met de organisatie DEET. Resultaat is dat Hirthick Haran is opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij kan volgend jaar naar school en beide ouders hoeven zich wat minder zorgen te maken over de financiele situatie van hun gezin.

Hirtick Haran is inmiddels financieel geadopteerd
door Josche Besems te Roosendaal.

Shamina

Shamina is een meisje van vier jaar oud. Ze woont met haar ouders en grootouders in het dorp Sathangudi. Ze wonen in een klein huisje zonder ook maar een voorziening, geen stromend water en geen elektriciteit. Haar vader is werkzaam als coolie in de bouw. Beide ouders willen heel graag dat hun dochtertje een toekomst met perspectief zal krijgen maar ze weten dat dit zonder hulp niet mogelijk is. Shamina gaat naar de kindergarden hier krijgt ze een warme maaltijd. Tijdens veldwerkzaamheden van onze partner in India heeft de moeder contact gezocht en haar zorgen verteld. Shamina  is nu opgenomen in het ondersteunings-programma Childrenshome/Deet. Voor slechts € 10,00 in de maand kunt u er voor zorgen dat dit meisje zich heeft op een kansrijke toekomst. Waar nodig is gaat dit gezin geholpen worden met de basisvoorzieningen zoals eten, onderwijs, kleding en medische zorg. Uw hulp is daarbij van groot belang!

Shamina is inmiddels financieel geadopteerd
door Mariska en Leo Marcus-Benjamins  te Hasselt.

Sujith

Sujith is een jongetje van zes jaar oud en heeft één ouder zusje. De vader van Sujith verricht coolie werkzaamheden in de bouw. De  moeder is werkzaam op het land. Vaak is er echter geen werk en zijn er ook geen inkomsten. Ze wonen in een huisje maar ze hebben geen stromend water geen elektriciteit en geen toilet. Buiten hun huisje hebben ze een “badkamer” gecreëerd door palen en daar doeken en plastic omheen gedaan zodat ze zich in een gesloten ruimte kunnen wassen. Hun toilet is het veld achter hun huisje. Beide ouders hopen dat de toekomst van hun kinderen er anders zal zien dan die van hun. Voor slechts € 10,00 in de maand kunt u er voor zorgen dat dit kereltje zich heeft op een kansrijke toekomst. Waar nodig is gaat dit gezin geholpen worden met de basisvoorzieningen zoals eten, onderwijs, kleding en medische zorg. Uw hulp is daarbij van groot belang!

Sujith is inmiddels financieel geadopteerd
door David Geneste te Amsterdam.

Sri Devi

Sri Devi is een meisje van zeven jaar oud en heeft één jonger zusje. Het gezin woont in een vervallen hut die tijdens de moesson onder water staat. De vader is een dagloner die door te werken op het land te kost probeert te verdienen. Daar er niet altijd werk is zijn er niet altijd inkomsten en het gezin verkeert dan ook ruim onder de armoedegrens. De vooruitzichten, ondermeer de toekomst van hun kinderen, zijn slecht voor dit gezin en daarom heben de ouders raad gevraagd aan de organisatie SJDT. Sri Devi is nu opgenomen in het ondersteunings-programma van SJDT/Childrenshome en kan met uw hulp een toekomst krijgen die ze verdient. Ook het gezin zal het dan een klein beetje beter krijgen.

Sri Devi is inmiddels financieel geadopteerd
door Albertine de Goeij te Waddinxveen.

 

Murugeswari

Murugeswari is een leuk meisje van elf jaar oud en heeft één jonger broertje. Het gezin woont in een vervallen hut zonder sanitaire voorzieningen. Het toilet zijn de struiken en koken gebeurt op straat. Haar vader probeert als coolie de kost te verdienen, maar vaak is er geen werk en als er al werk is zijn er veel gegadigden. Het gezin verkeert dan ook ruim onder de armoedegrens. De ouders maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. Zijzelf kunnen lezen noch schrijven en daarom willen zij hun kinderen een andere toekomst geven. Na enkele gesprekken met Mrs. Prema van DEET is besloten om Murugeswari op te nemen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Stichting Childrenshome. Murugeswari kan dan in ieder geval onderwijs blijven volgen en ook het gezin heeft het financieel een klein beetje minder moeilijk.

Murugeswari is inmiddels financieel geadopteerd
door Yvonne en Rinaldo van Ballegooijen te Beek.

Swathi

Swathi is een meisje van vijf jaar oud en heeft nog één ouder zusje. Het gezin woont, samen met opa en oma, in een huurhuisje. Hun vader werkt in een andere staat en komt maar enkele keren per jaar naar huis. Hun moeder probeert als coolie wat inkomsten te vergaren maar vaak is er geen werk en dus geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook regelmatig onder de armoedegrens. Haar beide ouders kunnen lezen noch schrijven en ze willen dat hun kinderen goed onderwijs krijgen. Ze maken zich dan ook grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze willen dat hun kinderen een toekomst zonder zorgen krijgen. Ze hebben contact opgenomen met Mrs. Prema van de organisatie DEET en gevraagd voor een oplossing. Swathi is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Met uw hulp zal zij nu onderwijs kunnen blijven volgen. Ook het gezin zal het dan, financieel, een klein beetje gemakkelijker krijgen.

Swathi is inmiddels financieel geadopteerd
door Hilda en Sander te Beinsdorp.

Suresh Raja

Suresh Raja is een jongen van zes jaar oud en heeft een jonger broertje van vier jaar oud. Beide kinderen hebben een huidprobleem en zijn allergisch voor zonlicht. Zij worden hier voor behandeld maar met weinig resultaat. De ouders kunnen lezen noch schrijven en de vader probeert als dagloner op het land de kost te verdienen. Dit is echter seizoenwerk en tijdens de moesson ligt het werk stil en dus zijn er dan geen inkomsten. Beide ouders maken zich zorgen voor de toekomst van hun kinderen. Ze willen dat ze goed onderwijs krijgen om zo straks een toekomst met perspectief te hebben. Ze hebben hierover gesprekken gehad met Mr. Antoni van de organisatie DEET en gevraagd wat te doen. Er is besloten om Suresh Raja op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij is nu verzekerd van onderwijs en met de hulp van een financiele adoptie-ouder zal hij de kans krijgen om straks een beroep te leren en zo een toekomst op te bouwen.

Suresh Raja is inmiddels financieel geadopteerd
door Dewika Jurawan-Kisoensingh te Zoetermeer.

Uma Barathi

Uma Bharathi is een meisje van zes jaar oud en heeft ‘n broertje van twee jaar oud. Het gezin woont, samen met opa en oma, in een vervallen hut zonder sanitaire voorzieningen. De vader is een dagloner en werkt op het land. Het werk is zwaar in de inkomsten erg weinig. Tijdens de moesson is er geen werk en zijn er ook geen inkomsten. De eindjes moeten vaak moeizaam aan elkaar geknoopt worden. Uma Bharathi gaat naar school en haar droom is om “teachter” te worden. De ouders willen daar graag aan meewerken maar beseffen goed dat, als de situatie niet verandert, dit heel moeilijk voor haar gaat worden. Ze hebben hierover een gesprek gehad met Antoni van de organisatie DEET en de oplossing is gevonden: Uma Bharathi wordt opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en zal zo onderwijs kunnen blijven volgen. Voor € 10,00 helpt u haar daarmee en ook het gezin zal het een klein beetje gemakkelijker krijgen.

Uma Barathi is inmiddels financieel geadopteerd
door een anonieme adoptie-ouder te Sint-Annaparochie.

Priyadharshini

Priyadharshini is een meisje van zeven jaar oud en heeft één jonger zusje. Het gezin leeft in een vervallen hut zonder sanitaire voorzieningen. Haar vader is een coolie en probeert door hard te werken de kost te verdienen. Is er echter geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. Vaak is er dan ook niet genoeg te eten en gaat het gezin slapen met een lege maag. Beide ouders maken zich grote zorgen voor de toekomst. Ze hebben de problemen verteld aan een medewerken van de organisatie SJDT en na nog enkele gesprekken kwam voor het gezin de oplossing. Hun oudste dochter wordt opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en zal zo de kans krijgen naar school te blijven gaan om zo een toekomst op te bouwen. Met de hulp van een financiele adoptie-ouder wordt Priyadharharhini en het gezin geholpen.

Priyadharshini is inmiddels financieel geadopteerd
door Els Cremers te Kerkrade .

Singa Perumal

Singa Perumal is een jongen van 11 jaar oud. Zijn vader is overleden toen de moeder zwanger was van Singa Perumal en zijn moeder is drie maanden na de geboorte van Singa Perumal overleden. Vanaf die tijd woont hij bij zijn opa en oma. Opa is echter al op leeftijd en is vaak ziek, hij kan dan ook niet meer werken. Zijn oma probeert als dagloner op het veld wat te verdienen maar ook zij is niet meer de jongste. Het drietal leeft dan ook voortdurend  onder de armoedegrens. Geen geld voor eten, geen geld voor kleding, kortom, het gezinnetje lijdt stille armoede. Singa Perumal wens is om straks in het leger te gaan en kan dan voor zijn oma en opa gaan zorgen. In hun dorp hebben ze Mrs. Prema van DEET ontmoet en haar gevraagd om een oplossing. Na nog enkele gesprekken is besloten om Singa Perumal op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Singa Perumal zal nu naar school kunnen blijven gaan om straks, na zijn opleiding, voor zijn opa en oma te kunnen zorgen.

Singa Perumal is inmiddels financieel geadopteerd
door Kaat Desmet en Wim Verlinden te Kortenberg, België.

  >>Ga hier verder naar de volgende pagina.