Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Met uw hulp kunnen wij hun toekomst verbeteren, dorpskinderen deel 16

Theivanai

Theivanai is een meisje van vijftien jaar oud. Ze woont met haar broertje en twee zusjes in het dorp Pottupatti in het district Dindigul. Haar ouders werken als coolie op het land, tijdens de moesson werken ze aan de weg. Het gezin woont in een vervallen huisje zonder sanitaire voorzieningen. De ouders maken zich grote zorgen voor de toekomst en weten zich soms geen raad. Een stafmedewerker van DEET heeft zich het lot van dit gezin aangetrokken en Theivanai opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Theivanai is jarenlang financieel geadopteerd geweest maar deze financiële adoptie is gestopt. Theivanai heeft nog een hele toekomst voor zich en kan met de hulp van een financiële adoptie-ouder naar school blijven gaan. Voor 10,00 in de maand kunt u haar op weg helpen naar een toekomst met perspectief.

Theivanai is inmiddels financieel geadopteerd
door een anonieme adoptie-ouder te Pelt, België.

Sivan

Sivan is een jongen van vier jaar oud en heeft één ouder zusje en drie oudere broertjes. De vader werkt als coolie op het land en ook de moeder probeert als coolie haar steentje bij te dragen. De inkomsten zijn echter zo weinig dat de vader besloten heeft dat de dochter moet gaan werken. Mochten de omstandigheden niet veranderen dan zullen ook haar broertjes moeten gaan werken. Beide ouders weten heel goed dat onderwijs belangrijk is maar gezien de omstandigheden kunnen ze de eindjes niet aan elkaar blijven knopen. Een gesprek met Mrs. Prema van de organisatie DEET heeft uitkomst gebracht. De jongste, Sivan dus, is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome. Hij kan, met uw hulp, in ieder geval naar school blijven gaan en ook het gezin zal het dan, financieel gezien, het een klein beetje gemakkelijker krijgen.

Sivan is inmiddels financieel geadopteerd
door Sandra en Hugo Kunnen-de Bever te Oost-Souburg.

Mokshitha

Mokshitha is een meisje van vier jaar oud en heeft nog één jonger zusje. De vader was een taxidriver maar heeft enkele jaren geleden een ongeluk gehad en heeft daar nu nog steeds last van. Hij werkt nu als coolie en pakt van alles aan maar is er geen werk dan heeft hij geen inkomsten. De ouders hebben ook nog de zorg voor oma en opa die bij hun inwonen. Beide ouders maken zich zorgen want zij willen een toekomst voor hun dochters die er anders uit moet zien als die van hun. Onderwijs is een belangrijk item en ze willen dan ook dat hun beide dochters goed onderwijs krijgen om zo een toekomst op te bouwen. Een gesprek met Mrs.Prema van de organisatie DEET heeft uitkomst gebracht. Mokshitha zit nu in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en met uw maandelijkse € 10,00 kunt u dit meisje een mooie toekomst geven.

Mokshitha is inmiddels financieel geadopteerd
door Marion en Bert de Bever te Wagenberg.

 

Vetriselvi

Vetriselvi is een meisje van negen jaar oud en heeft één oudere broer. Haar vader probeert als coolie in de bouw de kost te verdienen maar heeft geen vast werk en dus geen vast inkomen. Van de een op de andere dag heeft Vetriselvi last gekregen van hevige koortsaanvallen en, ondanks medicijnen, heeft zij daar nu nog steeds last van. Zij heeft nu extra aandacht nodig met het naar school gaan want Vetriselvi wil toch, ondanks haar problemen, verpleegster in een ziekenhuis worden. Beide ouders hopen dat hun dochter weer gauw de oude wordt maar tot nu toe zit er weinig verbetering in. Het gezin leeft onder de armoedegrens en de eindjes aan elkaar knopen valt niet altijd mee. Beide ouders hebben aan Mrs. Prema van DEET gevraagd of deze organisatie hen kon helpen. Vetriselvi zit nu in het ondersteunignsprogramma van DEET/Childrenshome en voor € 10,00 in de maand kunt u dit meisje helpen.

Vetriselvi is inmiddels financieel geadopteerd
door Sita Gobardhan en Loyd D. Hira te Rotterdam.

Nirosha

Nirosha is een meisje van negen jaar oud en heeft één ouder zusje en één jonger broertje. Het gezin woont in een armzalig huisje zonder voorzieningen. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar vaak is er geen werk en zijn er geen inkomsten. De moeder kan nog niet gaan werken want haar jongste zoon is pas twee jaar oud.  Beide ouders willen dat hun kinderen naar school gaan om de kennis op te doen die ze straks nodig hebben. Nirosha weet nu al dat ze onderwijzeres wil worden en beide ouders willen haar daarbij helpen. Ze hebben met een medewerker van de organisatie SJDT een gesprek gehad over de mogelijkheid om Nirosha op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome.  Zo gezegd, zo gedaan! Nirosha heeft nu de kans en de mogelijkheid om, met uw hulp, een toekomst op te bouwen.

Nirosha is inmiddels financieel geadopteerd 
door Hilly en Ab Dierssen te Aalten.

Mohana Sundari

Mohana Sundari is een meisje van negen jaar oud. Zij heeft één ouder zusje, één jonger zusje en één jonger broertje. Het gezin leeft in een vervallen huisje met slechte sanitaire voorzieningen. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar geen werk, geen inkomsten. De moeder heeft vaak problemen om haar kinderen voldoende te eten te geven. De ouders hebben het plan gehad om de oudste van school te halen zodat die thuis op de jongste kinderen kan letten. De moeder kan dan gaan werken om zo wat meer inkomsten te hebben. Mrs. Prema van de organisatie DEET hoorde van de plannen en is een gesprek aangegaan met de ouders. Ze vertelde hen van het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome en wat de mogelijkheden zijn. Mohana Sundari is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma. Met uw hulp kan dit meisje haar toekomst positief tegemoet zien.

Mohana Sundari is inmiddels financieel geadopteerd
door R. Gowrising Gajadien te Beers.

Subiksha

Subiksha is een meisje van tien jaar en heeft één jonger zusje. Jaren geleden heeft de vader het gezin verlaten en de moeder is begin 2019 overleden. De twee meisjes wonen nu bij oma. Deze probeert door het verkopen van vis de kost te verdienen maar de inkomsten zijn minimaal. Oma heeft echter het beste voor met haar kleinkinderen en heeft contact gezocht met een veldmedewerker van de organisatie SJDT. Zij heeft hem van alle problemen verteld en gevraagd om een oplossing. Zij wil dat haar kleinkinderen onderwijs blijven volgen om zo een toekomst op te bouwen. Subiksha is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en kan nu naar school blijven gaan. Ook het gezinnetje zal het nu, financieel gezien, een klein beetje beter krijgen.

Subiksha is inmiddels financieel geadopteerd
door Han Remmerwaal te Almere.

Karuppasamy

Karuppasamy is een jongen van tien jaar oud en heeft één jonger broertje. De vader verricht werkzaamheden in de wegenbouw. Het is zwaar werk en het wordt slecht betaald. Klagen helpt niet, want voor hem tien anderen. Na de geboorte van de jongste zoon is de moeder gestopt met werken. De inkomsten in dit gezin liggen dan ook onder de armoedegrens. Beide ouders vinden leven in armoede niet erg. Ze willen echter wel dat hun kinderen een beter leven krijgen en dat kan alleen maar als ze onderwijs blijven volgen. Karuppasamy wil graag zijn droom, politie-agent worden, uit laten komen, Beide ouders hebben enkele gesprekken gehad met Mrs. Prema en Mr. Antoni en verteld over de problemen. Karuppasamy is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij kan nu onderwijs blijven volgen en ook het gezin heeft het, financieel gezien, een klein beetje beter.

Karuppasamy is inmiddels financieel geadopteerd
door R. Gowrising Gajadien te Beers.

Kavi Bharathi

Kavi Bharathi is een leuk meisje van vijf jaar oud. Haar ouders behoren tot een hele lage kaste en daarom valt het voor beide ouders niet mee om een inkomen te hebben waar ze van kunnen leven. Het gezinnetje woont in een vervallen huisje zonder sanitaire voorzieningen. De pomp in het dorp en het toilet in de struiken. Kavi Bharathi gaat nu naar school maar de ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun dochter en hebben raad gevraagd aan Mrs. Prema van de organisatie DEET. Mrs. Prema heeft de woon- en leefsituatie van het gezin beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat het voor Kavi Bharathi een goede zaak zal zijn als zij in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome wordt opgenomen. Zo gezegd en zo gedaan. U kunt dit meisje met uw bijdrage van maandelijks € 10,00 op weg te helpen naar een fijne toekomst. Ook het gezin zal het dan, financieel, een klein beetje beter krijgen.

Kavi Bharathi is inmiddels financieel geadopteerd
door  anonieme adoptie-ouders te Rotterdam.

Jana

Jana is een leuk ventje van negen jaar oud en heeft één ouder zusje. Beide ouders werken als coolie op het land maar daar dit seizoensarbeid is hebben ze maar voor drie maanden werk. De overige maanden moeten ze proberen om met andere bezigheden de kost te verdienen. Ze zijn echter niet de enigen die dan ander werk proberen te zoeken en vaak zijn hun wekelijkse inkomsten minimaal of helemaal niets. Voor de ouders valt het niet mee en ze hebben het plan opgevat om hun dochter van school te halen zodat ze in een “textile shop” kan gaan werken. Later zal dat ook met Jana moeten gaan gebeuren. Beide ouders weten echter ook dat onderwijs erg belangrijk is. Een gesprek met Mrs. Prema heeft echter uitkomst gebracht. Jana zit nu in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en voor € 10,00 in de maand kunt u dit ventje helpen. Ook het totale gezin heeft het dan, financieel, een klein beetje beter.

Jana is inmiddels financieel geadopteerd
door Ad en Dionne van Biljouw te Haaren.

Elanchazhian

Elanchazhian is een jongen van zes jaar oud en heeft één ouder broertje. Het gezin woont bij hun oma en opa in een armoedige  hut. Het toilet achter de hut en wassen bij de pomp in het dorp. De vader is een coolie maar zit vaak zonder werk. Het gezin leeft dan ook regelmatig ruim onder de armoedegrens.  De ouders maken zich echter grote zorgen over de toekomst van Elanchazhian. Ze willen dat hij naar school kan blijven gaan en een beroep gaat leren. Ze hebben hun zorgen gedeeld met Mrs. Prema en Mr. Antoni van de organisatie DEET. Deze waren er, na nog enkele gesprekken, van overtuigd dat het goed was als ook Elanchazhian, de jongste, opgenomen zou worden in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij is nu straks verzekerd van onderwijs en voor € 10,00 helpt u hem daarmee op weg.

Elanchazhian is inmiddels financieel geadopteerd
door Jeroen Pietersma te Leewarden.

Navaneetha Krishnan

Navaneetha Krishnan is een jongen van tien jaar oud. Op vier-jarige leeftijd heeft zijn vader het gezin verlaten en vanaf die tijd staat zijn moeder er alleen voor. Zij heeft niet alleen de zorg voor haar zoon maar ook voor haar ouders die bij haar wonen. Zij probeert als coolie op het land te werken maar het het valt voor een vrouw alleen niet mee om de kost te verdienen. Geen werk, geen inkomsten! Toch wilt zij dat haar zoon naar school blijft gaan en over enkele jaren niet gaat werken. Zij heeft hierover een gesprek gehad met Mrs. Prema van de organisatie DEET. Het resultaat is dat Navaneetha Krishnan opgenomen is in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij krijgt nu de kans om zijn droom, politie-agent worden, waar te maken en u kan hem daarmee helpen.

Navaneetha Krishnan is inmiddels financieel geadopteerd
door Sandhia Jankipersad te Hoofddorp.

Sivabharathi

Sivabharathi is een meisje van zeven jaar oud en heeft nog drie oudere zusjes. De vader is zes jaar geleden overleden aan een leverinfectie. Sinds die tijd staat de moeder er alleen voor. Zij is, samen met haar kinderen, bij haar ouders gaan wonen. De moeder verricht coolie werkzaamheden op het land maar het werk is zwaar en de inkomsten erg weinig. Een veldmedewerker van de organisatie SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en heeft een gesprek gehad met de moeder. De moeder van de vier kinderen weet goed dat onderwijs belangrijk is voor de toekomst van een kind. Er is dan ook besloten om de jongste, Sivabharathi dus, op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Zij kan nu naar school blijven gaan om een beroep te leren en ook het gezin zal het, financieel gezien, een klein beetje beter krijgen.

Sivabharathi is inmiddels financieel geadopteerd
door Ad en Dionne van Biljouw te Haaren.

Lakshimi

Lakshimi is een meisje van negen jaar oud en heeft één broertje. Het gezin behoort tot een lage kaste en daarom is het voor beide ouders erg moeilijk om aan werk te komen. Het gezin leeft dan ook onder de armoedegrens. Kinderen worden groot en gaan steeds meer kosten. Beide ouders maken zich dan ook grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze weten heel goed dat onderwijs een belangrijke pijler is voor de toekomst van een kind. Lakshimi’s droom is om later medicijnen te gaan studeren en beide ouders zouden graag haar droom waar willen maken. Ze hebben hierover een gesprek gehad met Mrs. Prema en Mr. Antoni van de organisatie DEET. Besloten is om Lakshimi op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Lakshimi krijgt nu de kans om haar droom waar te maken. Voor slechts € 10,00 in de maand kunt u haar daarbij helpen.

Lakshimi is inmiddels financieel geadopteerd
door Susy Bouwens en Ivan Vreys te Mol, België.

Jeevitha

Jeevitha is een meisje van acht jaar oud en heeft één jonger broertje. De vader werkt als coolie maar vaak is er geen werk en zijn er geen inkomsten. De huur van hun huisje dient toch elke maand betaald te worden en dit gaat dan weer ten koste van eten en drinken. Als de kinderen ziek zijn is er soms geen geld om medicijnen te kopen. Het gezin leeft onder de armoedegrens en dat is een groot probleem voor hen. Ze willen graag dat hun kinderen onderwijs volgen om zo een toekomst op te bouwen. Ze hebben hierover gesprekken gehad met Mrs. Prema van de organisatie DEET en haar over al hun problemen verteld. Het resultaat is dat Jeevitha opgenomen wordt in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Zij kan nu onderwijs blijven volgen en een toekomst opbouwen. Voor slechts € 10,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Jeevitha is inmiddels financieel geadopteerd
door Stijn Karreman en Nicolette Geene te Terneuzen.

Abimalar

Abimalar is een meisje van negen jaar oud en heeft één jonger broertje. Het gezin behoort tot een erg lage kaste. Haar vader werkt als coolie op het land maar zit vaak zonder werk en dus zonder inkomsten. Haar moeder is sinds de geboorte van hun zoon erg zwak en is niet in staat op te werken. Beide ouders hebben het beste voor voor hun kinderen en willen graag dat ze een goede toekomst krijgen. Het volgen van onderwijs is dan ook erg belangrijk en ze hebben hierover gesprekken gehad met Mrs Prema van de organisatie DEET. Abimalar is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome en met € 10,00 kunt u dit meisje op weg helpen naar een toekomst met perspectief. Ook het gezin zal het, financieel gezien, het een klein beetje beter krijgen.

Abimalar is financieel  geadopteerd
door Chander en Shantie Baktawar te Zoetermeer.

Manimaran

Manimaran is een jongen van tien jaar oud en heeft één oudere broer. Net als zijn moeder heeft Manimaran een afwijking aan een van zijn ogen en ziet daardoor niet erg goed. Bovendien heeft hij een soort van tumor onder zijn tong waardoor hij erg slecht kan praten. Zijn vader is een coolie en probeert door hard te werken de kost te verdienen. Is er echter geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. Beide ouders zijn optimistisch van aard maar toch maken ze zich zorgen over de toekomst van hun twee kinderen. Manimaran gaat nu naar school en doet daar heel goed zijn best. Zijn streven is om later onderwijs te gaan geven aan kinderen met een visuele beperking. Manimaran zit nu in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en ook deze jongen kan uw steun heel goed gebruiken.

Manimaran is inmiddels financieel geadopteerd
door Monique en Bas Rikkerink te Raalte.

Madhavi

Madhavi is een meisje van 12 jaar oud en heeft één ouder zusje en één jonger broertje. Hun moeder is enkele jaren geleden, na een lang ziekbed, overleden en dus staat de vader er alleen voor. Hij kan het overlijden van zijn vrouw niet accepteren en heeft daar grote, psychische problemen mee. Nu heeft hij zijn gezin ondergebracht bij zijn moeder en is hij in een ander district gaan werken. Oma probeert nu om de kinderen voldoende te eten te geven maar dat valt niet altijd mee. Schraalhans is meestal de keukenmeester. Een stafmedewerker van de organisatie SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en is gaan praten met oma en met de vader.  Na nog enkele gesprekken is besloten om Madhavi op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Met uw hulp kan zij haar ambitie waar maken.  

Madhavi is inmiddels financieel geadopteerd
door Leentje van de Loo te Herten.

 

Sundarapandi

Sundarapandi is een jongen van acht jaar oud en heeft één ouder zusje. Het gezin behoort tot een lage kaste en daarom valt het voor beide ouders niet mee om regelmatig te kunnen werken. Komt ook nog bij dat de vader een zwakke gezondheid heeft en niet in staat is zware, lichamelijke arbeid te verrichten. Het gezin leeft dan ook onder de armoedegrens. Hun “huisje” is oud en vervallen maar geld om een en ander te repareren is er niet. Beide ouders hebben het beste voor met hun kinderen maar zien de toekomst somber in. Een gesprek met Mrs. Prema van de organisatie DEET heeft hun weer wat hoop gegeven. Deze organisatie heeft besloten om Sundarapandi op te nemen in hun ondersteuningsprogramma. Hij kan nu naar school blijven gaan en ook voor beide ouders zijn er, financieel gezien, een klein beetje minder zorgen. Voor € 10,00 helpt u Sundarapandi op weg naar een toekomst met perspectief.

Sundarapandi is inmiddels financieel geadopteerd
door Judith en Michiel te Schoorl.

Ganga

Ganga is een meisje van vier jaar oud en heeft twee oudere en één jonger zusje. Haar vader werkte als loodgieter maar door een ernstig ongeval hebben de artsen in het ziekenhuis in Chennai zijn linkerbeen moeten amputeren en heeft hij lange tijd moeten revalideren. De moeder probeert nu als dagloner op het veld de kost te verdienen maar geen werk, geen inkomsten. Tijdens een bezoek van een medewerker van de organisatie SJDT heeft zij hem verteld van alle problemen waar het gezin mee te maken heeft. Ook  heeft zij verteld dat ze graag wilt dat de kinderen onderwijs blijven volgen om zo een toekomst op te bouwen. Na nog enkele gesprekken is besloten om de op één na jongste, Ganga dus, op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Met de hulp van een financiele adoptie-ouder zal zij naar school kunnen blijven gaan en zal het gezin, financieel gezien, het een klein beetje beter krijgen.

Ganga is inmiddels financieel geadopteerd
door Leentje van der Loo te Herten.

Santhos Pandi

Santhos Pandi is een jongen van negen jaar oud en heeft één ouder broertje. Zijn ouders behoren tot een lage kaste en daarom valt het voor de vader niet mee om vast werk te hebben. Vaak kan hij maar twee dagen in de week werken en zijn verdiensten zijn dan navenant. Ook de moeder probeert als coolie haar steentje bij te dragen maar ook voor haar is het moeilijk om werk te vinden. De moeder heeft ook nog de zorg voor oma, die bedlegerig is. Santhios Kumar wil graag politieman worden maar zal dan onderwijs  moeten blijven volgen. De ouders hebben een gesprek gehad met Mrs. Prema van de organisatie DEET en haar van alle problemen verteld. Na nog enkele geprekken is besloten om Santhos Pandi op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij kan nu naar school blijven gaan om zo zijn droom waar te maken. Voor € 10,00 in de maand kunt u hem daarmee helpen.

Santhos Pandi is inmiddels financieel geadopteerd 
door Shanta Pahladsingh te Den Haag.

Iniya

Iniya is een meisje van zeven jaar oud en heeft één ouder zusje. Het gezin woont in een vervallen huisje dat tijdens het regenseizoen niet echt waterproof is. Beide ouders werken als coolie op het land en proberen zo de kost te verdienen. Is er geen werk, dan zijn er echter geen inkomsten. Beide ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun twee dochters. Zij weten heel goed dat onderwijs een belangrijke pijler is voor de toekomst van een kind. Een gesprek met een medewerker van de organisatie SJDT heeft uitkomst gebracht. De jongste dochter, Iniya dus, is opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand kunt u dit meisje op weg helpen naar een  toekomst die er anders uit zal zien dan die van haar ouders. Ook voor beide ouders zal het, op financieel gebied, een klein beetje positiever worden.

Iniya is inmiddels financieel geadopteerd
door S. Kisoensingh te Den Haag.

Abinaya

Abinaya is een meisje van elf jaar oud en heeft één jonger broertje. Haar moeder is enkele jaren geleden overleden en dus staat de vader er alleen voor. Hij probeert als dagloner de kost te verdienen maar hij is vaak ziek en heeft dan geen inkomsten. Het gezin leeft ruim onder de armoedegrens en ten einde raad heeft oma de twee kinderen onder haar hoede genomen. Zij probeert dagelijks de kinderen eten te geven maar vaak gaan ze met een hongerig gevoel slapen. Archana gaat graag naar school maar zal, als er niets veranderd, binnen enkele jaren moeten gaan werken. Een medewerker van de organisatie SJDT hoorde van de problemen van dit gezin en heeft een gesprek gehad met de vader en met oma. Het resultaat is dat Archana opgenomen is in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Archana kan nu naar school blijven gaan en zo een toekomst opbouwen.

Abinaya is inmiddels financieel geadopteerd
door Mirjam van Wijnen te Alblasserdam.

Harsath Ronaldo

Harsath Ronaldo is een jongen van twee jaar oud  De ouders van Ronaldo wonen bij het kantoor van de organisatie DEET. De vader van Harsath Ronaldo werkte in een katoenfabriek maar zijn werkgever heeft alle werknemers ontslagen en goedkope arbeidskrachten uit het noorden aangenomen. Hij werkt nu in de bouw maar heeft geen vast werk. Is er geen werk dan zijn er ook geen inkomsten. De moeder van Ronaldo helpt, voor zover mogelijk,  Antoni en Prema met de organisatie DEET. Zij helpt bij bijeenkomsten van kinderen en zorgt er voor dat het terrein en de meetinghall en piekfijn uitzien.Beide ouders willen hun zoontje een goede toekomst bieden en de financiele adopotie van Ronaldo zal het mogelijk maken dat dit jongetje een toekomst met perpectief zal krijgen.

Harsath Ronaldo is inmiddels financieel geadopteerd
door anonieme adoptie-ouders te Made.

Ashvitha

Ashvitha is een meisje van vijf jaar oud en heeft één jonger zusje die zes maanden geleden geboren is. Het gezin woont in een vervallen hut die tijdens het regenseizoen steeds onder water komt te staan. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar heeft geen vast werk en daarom ook geen vaste inkomsten. De moeder is na de bevalling van haar jongste dochter nog steeds niet de oude en kan haar steentje nog niet bijdragen. Beide ouders weten dat onderwijs erg belangrijk is voor de toekomst van een kind en ze hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT. Na nog een gesprek met Br. Sebastian is besloten om Ashvitha op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Ashvitha kan nu naar school blijven gaan en ook het gezin zal het, financieel gezien, het een klein beetje beter krijgen. Voor slechts € 10,00 in de maand een toekomst voor Ashvitha!

Ashvitha is inmiddels financieel geadopteerd
door Demi Vermaning te Heerenveen.

Karthick

Karthick is een jongen van acht jaar oud en heeft één ouder zusje. De vader is enige tijd geleden vertrokken en dus staat moeder er alleen voor met de zorg voor haar twee kinderen én met de zorg voor oma en opa. Ze probeert als coolie op het land de kost te verdienen maar geen werk, geen inkomsten. Oma en opa zijn al op leeftijd en zijn niet meer in staat op te werken. Het gezin leeft van dag tot dag en eens een maaltijd overslaan is voor dit gezin niet vreemd. De moeder maakt zich grote zorgen over de toekomst van haar twee kinderen en met name het volgen van onderwijs. Een gesprek met Mrs. Prema en Mr. Antoni van de organisatie DEET heeft uitkomst gebracht. Karthick is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en kan nu onderwijs blijven volgen. Voor slechts € 10,00 in de maand helpt u dit ventje op weg naar een toekomst met perspectief.

Karthick is inmiddels financieel geadopteerd
door Mangala Corbeek en Jeroen Thijssen te Nijmegen.

Jenifer

Jenifer is een meisje van tien jaar oud en heeft nog twee broertjes. De vader is een dagloner maar zit vaak zonder werk en dus ook zonder inkomsten.De moeder probeert eveneens als dagloner wat geld in het laatje te brengen maar ook voor haar geldt hetzelfde liedje: Geen werk, geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens en de eindjes aan elkaar knopen is het gezin niet vreemd. Beide ouders weten dat onderwijs een belangrijk gegeven is voor de toekomst van een kind en daarom is de hulp ingeroepen van de organisatie SJDT. Na enkele gesprekken is besloten om Jenifer op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Zij krijgt nu de kans om naar school te blijven gaan om zo een toekomst op te bouwen.

Jenifer is inmiddels financieel geadopteerd
door Mandy Nijboer en Johanna van Houten te Surhuisterveen.

 

 

>> Ga hier naar de volgende pagina