Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Adoptie dorpskinderen deel 3

Kajana

Kajana is een leuk meisje van negen jaar oud en heeft nog een jonger broertje. Haar vader was werkzaam als visser. Maar op een dag is hij door een plotseling opkomende storm verrast en is, samen met de overige bemanning, verdronken. Haar moeder staat er sindsdien alleen voor. Ze is als seizoenarbeidster werkzaam op het land. Haar verdiensten zijn zeer weinig en ze is financieel niet in staat goed voor haar kinderen te zorgen. Een stafmedewerker van SJDT is, tijdens een werkbezoek in het dorp, op de hoogte gebracht van de grote problemen van het gezin. Na overleg is besloten om Kajana op te nemen in het ondersteuningsplan. Kajana zal nu in ieder geval naar school kunnen blijven gaan en ook het gezin kan nu met wat meer vertrouwen naar de toekomst kijken.

Kajana is inmiddels financieel geadopteerd
door Giel van Osch te Marnheim, Duitsland.

Monisha

Monisha is een meisje van twee jaar oud. Ze woont, samen met haar ouder broertje en haar ouders, in het dorp Ratha Nallur Thottam, dichtbij het stadje Thirukadaiur. Het meisje heeft een zwakke gezondheid en is, gezien haar leeftijd, erg klein. Het gezin woont in een schamel hutje zonder sanitaire voorzieningen. Wassen bij de pomp in het dorpje en het toilet is achter hun huisje in de bosjes. De vader werkt als coolie op het land en probeert zo zijn gezin te onderhouden. Zijn inkomsten zijn echter erg weinig en vaak niet genoeg voor drie maaltijden op een dag. Monisha heeft medicijnen nodig en ook die kosten geld. Beide ouders willen een goede toekomst voor hun kinderen en hebben daarvoor de hulp van SJDT ingeroepen. Monisha is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Dankzij uw financiële hulp is onderwijs voor Monisha verzekerd en heeft het gezin het een klein beetje gemakkelijker.

Monisha  is inmiddels financieel geadopteerd
door Miranda en Amber te Prinsenbeek.

Ajay

Ajay is een jongen van zes jaar oud. Hij woont, samen met zijn ouders en zijn twee zusjes, in het dorp Sathangudi. Zijn ouders zijn dagloners en proberen zo de kost te verdienen. Is er echter geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. Beide ouders kunnen lezen noch schrijven en willen vooral daarom dat hun kinderen onderwijs volgen. Ajay gaat nu naar school maar als de situatie niet veranderd zal hij over drie, vier jaar moeten gaan werken. Zijn moeder is een gesprek aangegaan met Mrs. Prema van de organisatie DEET en haar van de problemen verteld. Resultaat is dat Ajay nu opgenomen is in het ondersteuningsprogramma en dat hij nu naar school kan blijven gaan. Voor € 10,00 in de maand is Ajay geholpen en zal ook het gezin het een klein beetje beter krijgen.

Ajay is inmiddels financieel geadopteerd
door Sunita Loilargosein te Zevenbergen.

Suthesi

Suthesi is een jongen van negen jaar oud. Hij heeft één oudere broer en woont in het dorp Sathankudi. Zijn vader heeft enkele jaren geleden een ernstig ongeluk gehad en is daaraan overleden. De moeder is werkzaam als coolie op het land. Dit is seizoens gebonden werk en buiten het seizoen heeft ze geen werk en zijn er ook geen inkomsten. Suthesi gaat naar school in Sathangudi en is een goede leerling. Suthesi’s droom is om politieagent te worden en zijn moeder hoopt dat hem dat gaat lukken. Ze heeft Mrs. Prema van de organisatie DEET gevraagd om hulp. Na een aantal gesprekken en het beoordelen van de financiële en gezinssituatie is besloten om Suthesi op te nemen in het ondersteuningsprogramma van Childrenshome/Deet. Hij is nu verzekerd van onderwijs en ook het gezin heeft het een beetje gemakkelijker.

Suthesi is inmiddels financieel geadopteerd door Soerajja Rahiembaks te Den Haag.

Kasthuri

Kasthuri is een meisje van zes jaar oud. Ze heeft nog één oudere zus en woont in het dorp Kandai. Haar beide ouders kunnen lezen nog schrijven en werken als dagloners op het land. Vaak is er echter geen werk en dat betekent dat er dan ook geen inkomsten zijn. Beide ouders zijn erg gesteld op hun dochters en willen ze een betere toekomst geven dan die ze zelf hebben.  Ze hebben een gesprek gehad met Mrs. Prema van DEET en gevraagd of die een oplossing hadden. Het vervolg is dat Kasthuri  opgenomen is in het ondersteuningsprogramma van DEET/Stichting Childrenshome. Zij is nu verzekerd van onderwijs en ook het gezin heeft indirect voordeel van de financiële ondersteuning.

Kashturi is inmiddels financieel geadopteerd door
Maaike en Wienik, Tijn en Luca Kruithof te Dronten. 

Kaleeswaran

Kaleeshwaran is een leuk ventje van drie jaar oud. Hij heeft nog één jonger broertje en woont in het dorp Kandai. Het gezin woont in een schamel hutje dat ’s zomers te warm  en in het regenseizoen te nat is. Zijn vader is een coolie en probeert op allerlei manieren de kost te verdienen voor zijn gezin. Er is echter weinig werk-aanbod en het gezin verkeert dan ook onder de armoedegrens. De ouders zijn van mening dat het zo niet langer kan en hebben een gesprek gehad met Mrs. Prema van DEET. Deze is ook van mening dat het gezin een helpende hand nodig heeft en er is besloten om Kaleeshwaran op te nemen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Stichting Childrenshome. Kaleeshwaran kan uw hulp heel goed gebruiken en ook het gezin zal indirect voordeel hebben van uw bijdrage.

Kaleeshwaran is inmiddels financieel geadopteerd door
Sander en Mirthe Dortmans te Maarheeze.

Jesira

Jesira is een meisje van drie jaar oud. Ze heeft één zusje en het gezin woont in het dorp Kandai. Haar vader is een coolie die op het land werkt. Dit werk is echter seizoensgebonden en hij zit dus vaak zonder werk en dus zonder inkomsten. Beide ouders hebben het beste voor met hun dochters en willen dat ze een toekomst op bouwen. Een toekomst die er anders uit moet zijn als het leven wat beide ouders nu hebben. Ze hebben contact gezocht met Mrs. Prema van DEET en haar gevraagd of DEET iets voor het gezin kan doen. Besloten is om Jesira op te nemen in het ondersteunings-programma zodat zij onderwijs kan blijven volgen. Ook het gezin heeft het met de maandelijkse bijdrage indirect een klein beetje minder moeilijk.

Jesira is inmiddels financieel geadopteerd door
Jolien en Henk Holmer te Deventer.

Karthik

Karthik is een leuk ventje van zes jaar oud. Hij woont, samen met zijn twee zusjes en zijn ouders in het dorp Kandai. Het gezin woont in een schamel hutje zonder sanitaire voorzieningen. De ouders werken als coolies op het land maar hebben vaak geen werk. Ze behoren tot de Dalits en “horen er dus niet bij”. Toch willen beide ouders dat hun kinderen naar school gaan om zo een toekomst op te bouwen. Karthik heeft aangegeven dat hij teacher wil worden en zijn ouders willen hem daarbij helpen om dit waar te kunnen maken. Karthik zit nu in het ondersteuningsprogramma van DEET/Stichting Childrenshome en hij wacht op een financiële adoptie-ouder die hem helpt zijn droom waar te maken. 

Karthik is inmiddels de adoptievriend van Rafi
te Bannalec, Frankrijk.

Gopika

Gopika is een peuter van bijna twee jaar oud. Ze woont, samen met haar broertje van vier jaar oud en haar ouders, in het dorp Sathangudi. Het gezin leeft onder zeer armoedige omstandig-heden. Ze wonen in een huisje dat bestaat uit vier lemen muren en een dak van stro en golfplaten. In de regentijd loopt vaak alles onder water. Sanitaire voorzieningen zijn er niet. Het toilet is in de struiken achter het huisje en het wassen gebeurt in de rivier. De ouders van Gopika zijn werkzaam als coolie maar hun verdiensten zijn te weinig om goed voor hun kinderen te kunnen zorgen. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Een veldmedewerker van DEET is in contact gekomen met dit gezin, en na een aantal gesprekken met de ouders is besloten om Gopika en haar broertje, op te nemen in het ondersteuningsfonds. Zij kan dan straks naar school om zo een toekomst op te bouwen. Ook het gezin heeft indirect voordeel van uw ondersteuning.

Gopika is inmiddels financieel geadopteerd door
Hanneke Versteeg te Grafhorst.

Jeyavel

Jeyavel is een jongen van vier jaar oud. Hij woont, samen met zijn zusje en zijn ouders, in het dorp Sathangudi. Het gezin leeft onder zeer armoedige omstandigheden. Ze wonen in een huisje dat bestaat uit vier lemen muren en een dak van stro en golfplaten. In de regentijd loopt vaak alles onder water. Sanitaire voorzieningen zijn er niet. Het toilet is in de struiken achter het huisje en het wassen gebeurt in de rivier. De ouders van Jeyavel zijn werkzaam als coolie maar hun verdiensten zijn te weinig om goed voor hun kinderen te kunnen zorgen. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Een veldmedewerker van DEET is in contact gekomen met dit gezin, en na een aantal gesprekken met de ouders is besloten om Jeyavel en zijn zusje, op te nemen in het ondersteuningsfonds. Met uw hulp kan hij naar school om zo een toekomst op te bouwen. Ook het gezin heeft indirect voordeel van uw ondersteuning.

Gopika is inmiddels financieel geadopteerd door
Hanneke Versteeg te Grafhorst.

Sathyaraj

Sathyaraj is een jongetje van twee jaar oud en heeft nog een jonger broertje. Zijn ouders zijn als seizoenarbeiders werkzaam op het land. Maar ondanks hun harde werken zijn hun inkomsten zeer weinig. De ouders zijn financieel niet in staat goed voor hun gezin te zorgen. Een aantal dagen in de week maakt dit gezin gebruik van de gaarkeuken, hier krijgen ze dan gratis te eten. De ouders willen heel graag dat hun kinderen een betere toekomst krijgen dan die van hun zelf. DEET heeft hun daarbij de helpende hand toegestoken en Sathyaraj, en indirect het gezin, opgenomen in het ondersteunings-programma. Ook u kunt Sathyaraj een helpende hand toesteken door hem financieel te ondersteunen.

Sathyaraj is inmiddels financieel geadopteerd door
Harry van Knippenberg te Best.

Rohini Jeyasri

Rohini Jeyasri is een leuk meisje van vier jaar oud.Haar ouders kunnen lezen noch schrijven en proberen als dagloners wat te verdienen. Hun inkomsten zijn echter erg weinig en het gezin leeft dan ook zeer ruim onder de armoedegrens.Gezien hun zeer slechte leefomstandigheden en de grote armoede waarin het gezin verkeert is besloten om Rohini Jeyasri op te nemen in het ondersteuningsfonds van DEET en Childrenshome. Zij kan dan in ieder geval naar school, zal voldoende te eten krijgen en ook, als het nodig is, de medicijnen die ze nodig heeft. Ook beide ouders hebben op deze manier indirect voordeel van de ondersteuning. Voor slechts € 10,00 in de maand kunt ook U Rohini Jeyasri een toekomst bieden.

Rohini Jeyasri is inmiddels financieel geadopteerd
door Annelies Oosterbroek te Wijhe.

Alagu Arthi

Alagu Arthi is een meisje van vijf jaar oud. Zij heeft nog één broertje en woont met haar ouders in het dorp Sathangudi. Beide ouders zijn dagloners in de landbouw en proberen door hard te werken een inkomen te vergaren. Het valt echter niet mee om dagelijks aan werk te komen en vaak zitten ze doelloos thuis. Geen werk, geen inkomsten! De toekomst van dit gezin ziet er dan ook niet rooskleurig uit. Beide ouders willen echter het beste voor hun kinderen en hebben contact met DEET opgenomen of die misschien een oplossing wisten. Het resultaat is dat Alagu Arthi opgenomen is in het ondersteunings-programma van DEET en Childrenshome. Met uw hulp kan zij naar school blijven gaan en ook het gezin hoeft zich nu wat minder financiële zorgen te maken.

Alagu Arthi is inmiddels financieel geadopteerd door
Agnieszka Konowalczyk te Huizen.

Abisheik

Abisheik is een jongetje van drie jaar oud. Hij woont samen met zijn moeder in een vervallen huisje dat tijdens de moesson altijd blank staat. Geld om het huisje op te knappen is er niet. Zijn vader heeft het gezin verlaten en woont samen met een andere vrouw. Zijn moeder is werkzaam als dagloner maar haar verdiensten zijn zo weinig dat het voor haar heel moeilijk is goed voor haar zoontje te zorgen. Vaak gaat Abisheik dan ook met een hongerig gevoel slapen. Een stafmedewerker van DEET heeft zich het lot van het gezinnetje aangetrokken en er is besloten om Abisheik op te nemen in het ondersteuningsplan. Nu hoeft de moeder zich minder zorgen te maken over de toekomst van haar zoontje en heeft zij het zelf ook een stukje gemakkelijker. Voor € 10,00 in de maand zal Abisheik een toekomst hebben.

Abisheik is inmiddels financieel geadopteerd door
Mw. K. Zonneveld te Lisse.


 

Deepika

Deepika is een meisje van drie jaar oud. Zij woont, samen met haar ouders, in het dorp Sathangudi.Haar vader probeert als coolie zijn gezin te onderhouden maar hij zit vaak zonder werk. Daar Deepika vaak niet genoeg en niet goed te eten krijgt, is zij vaak ziek. Medicijnen zijn echter duur en, geen geld geen medicijnen. Bovendien behoort het gezin tot de Dalits en kunnen de ouders nergens terecht voor hulp. De moeder van Deepika wil echter dat haar dochter een andere toekomst gaat krijgen dan die van haarzelf en dat ze dus onderwijs gaat volgen. Een stafmedewerker van DEET heeft zich het lot van dit gezin aangetrokken en na enkele gesprekken met de ouders is besloten Deepika op te nemen in het ondersteuningsprogramma. Deepika zal nu de nodige medicijnen krijgen en naar school kunnen gaan om zo een toekomst op te bouwen.

Deepika is inmiddels financieel geadopteerd door
Noor Lourens en Robin Lesage te Den Haag.

Rajalakshmi

Rajalakshmi is een meisje van 7 jaar. Ze houdt erg van zingen en tekenen. Het gezin is afhankelijk van de inkomsten van de vader die geen vast werk heeft en regelmatig het weinige geld dat hij verdient aan drank uitgeeft.Een veldmedewerker is met dit gezin in contact gekomen en er is besloten om dit meisje ondersteuning te gaan geven. Daarom vragen wij om uw hulp om zo haar toekomst te verbeteren.

Rajalakshmi is inmiddels financieel geadopteerd door
Dick en Monique Nijholt-van Dijk te Stieltjeskanaal.


Bavithra

Bavithra is een meisje van 8 jaar oud.
Ze  woont  met haar ouders en twee zusjes in het dorp Pillaiperumanallur.  Ze houdt van zingen, touwtje springen en verstoppertje spelen.  Haar ouders weken als coolies op het land. Bavithra en haar vader zijn vaak ziek. Om de medische rekeningen te betalen heeft het gezin geld geleend.  Een veldmedewerker is in contact gekomen met dit gezin. De schrijnende situatie waarin het gezin verkeert, ging hem aan het hart. Bavithra is opgenomen in het ondersteuningsplan.  Met behulp van uw sponsoring kan Bavithra naar school en krijgt ze genoeg te eten en medische zorg.

Bavithra is inmiddels financieel geadopteerd
door Dick en Monique Nijholt-van Dijk te Stieltjeskanaal.


  >> Ga naar de volgende pagina met kinderen