Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Adoptie dorpskinderen deel 4

 

Rosy Mary

Rosy Mary is een leuk meisje van acht jaar oud en heeft nog twee broertjes. Daar haar ouders tot een lage kaste behoren valt het voor de vader niet mee om regelmatig werk te hebben. Is er geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. Het gezin leeft bijna het gehele jaar door onder de armoedegrens en beide ouders maken zich dan ook grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze willen graag dat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen en dat ze niet op al jonge leeftijd moeten gaan werken. Een gesprek met een medewerker van SJDT heeft rust in het gezin gebracht. Rosy Mary is opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en met uw hulp zal zij onderwijs kunnen blijven volgen. Ook zal het gezin het, financieel, een klein beetje beter krijgen.

Rosy Mary is inmiddels financieel geadopteerd
door Marieke en Erwin Sanders te Geldrop.

Nanthini

Nanthini is een meisje van acht jaar oud en heeft nog één jonger broertje. Jaren geleden is haar vader overleden en staat haar moeder er dus alleen voor. Daar de moeder de huur niet meer kon betalen moest het gezinnetje noodgedwongen verhuizen naar het huisje van oma.  De moeder van Nanthini probeert als coolie de kost te verdienen, maar vaak is er geen werk en zijn er dus geen inkomsten. Het gezin leeft ruim onder de armoedegrens. Desondanks wilt de moeder dat haar kinderen een goede toekomst krijgen die er anders uit moet zien als die van haar. Onderwijs is daarbij een van de pijlers. Ze heeft een medewerker van SJDT gevraagd of haar dochter opgenomen kon worden in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Na nog enkele gesprekken is het besluit genomen om Nanthini in dit programma op te nemen. Ze is nu verzekerd van onderwijs en heeft zich op een kansrijke toekomst. 

Nanthini is inmiddels financieel geadopteerd door een anonieme adoptie-ouder te Rotterdam.

Abitha

Abitha is een meisje van bijna acht jaar oud. Ze heeft  één ouder broertje en twee oudere zusjes. Haar vader lijdt aan kanker en is niet altijd in staat te werken. Zijn inkomen is erg weinig en de medicijnen voor het behandelen van de kanker dienen steeds betaald te worden. Het gezin, dat woont in het dorp Mettu Theru, hebben als woning een hut die in een zeer slechte staat verkeert. Ook de sanitaire voorzieningen zijn erg slecht: geen toilet en geen wasgelegenheid. De ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van Abitha. Ze hebben dan ook de hulp ingeroepen van een medewerker van de organisatie SJDT. Na enkele gesprekken met deze medewerker is besloten om Abitha op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Abitha zal nu naar school kunnen blijven gaan en ook het gezin heeft het op financieel gebied een klein beetje minder zwaar.

Abitha is inmiddels financieel geadopteerd
door Charlotte van Leeuwen en Ab Westendorp te Den Haag.

Ramar

Ramar is een jongetje van zes jaar oud. Hij woont, samen met zijn ouders en vijf zusjes, in het dorp Sathangudi. De vader is een landarbeider maar zit vaak zonder werk en heeft dan ook geen inkomsten. Het gezin leeft ver onder de armoedegrens en als er een van de kinderen ziek is, kunnen de ouders de nodige medicijnen niet betalen. Een keer per jaar, met het Deepavali-feest, krijgen de kinderen nieuwe kleding. De ouders hebben de hulp ingeroepen van Mrs. Prema en de situatie uiteen gezet. Na nog enkele gesprekken met beide ouders is besloten om Ramar op te nemen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Stichting Childrenshome zodat deze naar school kan blijven gaan. Ook de lasten van het gezin worden op deze manier wat minder. 
Voor € 10,00 in de maand helpt u Ramar en indirect dit gezin.

Ramar is inmiddels financieel geadopteerd
door Charlotte van Leeuwen en Ab Westendorp te Den Haag.

Guru

Guru is een jongen van vijf jaar oud. Hij woont met zijn moeder in het dorp Sathankudi. Toen zijn moeder in verwachting van Guru is zijn vader overleden. Zijn moeder staat er alleen voor en hoeft, daar zij tot de Dalitgemeenschap behoort, nergens op te rekenen. Daar zij de huur niet meer kon betalen, is zij, samen met haar zoontje, in het huisje van haar vader gaan wonen. Zij probeert als daglonen de kost te verdienen, maar het valt niet mee voor haar. Guru is nu vijf jaar en weet nu al wat hij wilt worden: politieagent.  Zijn moeder is van plan zijn droom waar te maken en heeft een gesprek gehad met Mrs. Prema van de organisatie DEET. Guru is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en zal met de hulp van een financiele adoptie-ouder zijn droom waar kunnen maken.

Guru is inmiddels financieel geadopteerd 
door Christel Cuypers en deelnemers van Start to Move Zottegem te Zottegem, Belgie.

Nandini

Nandini is een meisje van vijf jaar oud. Ze heeft twee broertjes en woont in het dorp Tranquebar. Haar vader heeft het gezin twee jaar geleden verlaten en niemand weet waar hij nu is. Haar moeder is van dit alles erg depressief geworden en weet niet met de situatie om te gaan. Zij is ook niet in staat om te gaan werken en er zijn dus geen inkomsten. Gelukkig woont er een tante vlakbij die het gezin een helpende hand toesteekt. Dit is echter geen situatie die jaren kan duren en daarom heeft de tante een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en hem de situatie uitgelegd. Naar aanleiding van dit gesprek is besloten om Nandini nop te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Zij kan nu in ieder geval naar school blijven gaan en ook het gezin zal het wat beter krijgen.

Nandini is inmiddels financieel geadopteerd door familie van ’t Oever te Grafhorst.

Rasika

Rasika is een leuk meisje van vier jaar oud. Ze heeft twee broertjes en één zusje. Het gezin leeft in een schamel hutje en koken wordt op straat gedaan. Het toilet is achter hun hut en wassen gebeurt aan de dorpspomp. Haar vader is een coolie en heeft geen vast werk. Zijn inkomsten zijn dan ook erg klein. De moeder van Rasika is vaak ziek en heeft voortdurend medicijnen nodig. Ook die kosten geld en dat gaat weer ten koste van het eten en drinken. Vaak hebben de kinderen niet genoeg te eten en moeten ze met een hongerig gevoel gaan slapen. Beide ouders hebben echter het beste voor met hun kinderen en toen de vader een gesprek had gehad met een veldmedewerker van SJDT is besloten om Rasika op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Ze kan nu naar school blijven gaan en een toekomst opbouwen. Ook het gezin heeft indirect wat voordeel van de maandelijkse ondersteuning. 

Rasika is inmidels financieel geadopteerd door
famile van 't Oever te Grafhorst.

Kavya

Kavya is een meisje van vier jaar oud. Ze woont, samen met haar ouders en haar twee broertjes, in het dorp Thiruvidakazhi. Haar vader heeft enige tijd geleden zijn heup gebroken en heeft lang niet kunnen werken.  Haar moeder werkt op het land maar heeft veel last van haar benen. De inkomsten zijn dan ook erg klein en het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Beide ouders willen dat hun kinderen onderwijs volgen om zo een betere toekomt te krijgen dan die ze zelf hebben. De ouders hebben een gesprek gehad met een veldmedewerker van SJDT en hem van de problemen verteld. Na enkele gesprekken is besloten om Kavya op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Kavya is nu verzekerd van onderwijs en zal uit kunnen zien naar een toekomst met perspectief. 

Kavya is inmiddels financieel geadopteerd door 
Nell Broekhuizen te Rotterdam.

Suvathi

Suvathi is een leuk meisje van zeven jaar oud. Ze woont met haar ouders en twee zusjes in het dorp Pillaiperumanallur. Haar ouders werken als seizoenarbeiders op het land maar de verdiensten zijn zo weinig dat het voor de ouders moeilijk is om goed voor hun kinderen te zorgen. Vaak gaan de kinderen niet naar school maar helpen ze hun ouders op het land. Het gezin leeft op de rand of onder de armoede-grens. Door Suvathi op te nemen in het ondersteunings-programma van Sjdt kan zij in ieder geval elke dag naar school en heeft ook het gezin indirect voordeel van deze ondersteuning.

Suvathi is inmiddels financieel geadopteerd door een
anonieme adoptie-ouder te Geldermalsen.


Namitha

Namitha is een meisje van zes jaar oud. Ze woont met haar ouders en broertje in een hutje, waar totaal geen voorzieningen zijn, in het dorp Bodinayakanpatti. Haar vader is als seizoenarbeider werkzaam op het land en haar moeder op de vuilnisbelt. De kinderen gaan zo nu en dan naar school maar vaak helpen ze hun moeder op de vuilnisbelt. Het gezin leeft in erbarmelijke omstandigheden en de kinderen groeien op zonder toekomstperspectief. Namitha is opgenomen in het ondersteunigsplan en gaat nu elke dag naar school. Met uw hulp wordt een fundamentele bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van kinderen met een schijnbaar uitzichtloze toekomst.

Namitha is inmiddels financieel geadopteerd door
Edith van Gageldonk te Enumatil.

Mugesh

Mugesh is een leuk ventje van 5 jaar oud. Hij woont met zijn moeder in het dorp Chinnangudi. Zijn vader is drie jaren geleden overleden en sinds die tijd wonen ze bij een oom in huis. De moeder is werkzaam als coolie op het land maar haar verdiensten zijn zo weinig dat ze financieel niet in staat is goed voor haar zoontje te zorgen. Mugesh heeft inmiddels de leeftijd om naar school te gaan maar de moeder kan het schoolgeld niet betalen. Een veldmedewerker van SJDT is door de oom op de hoogte gesteld van de problemen en Mugesh is in het ondersteuningsprogramma opgenomen. Voor € 10,00 in de maand kunt uw dit kereltje een toekomst bieden.

Mugesh is inmiddels financieel geadopteerd door
de familie Schuster te Raalte.


Arunthathi

Arunthathi is een meisje van 6 jaar oud en zij heeft één broer en één zus, Abimanyu en Anushti. De ouders werken als coolie op het veld en hun verdiensten zijn zeer weinig. Ze willen graag dat hun kinderen naar school gaan en hebben een tijdje geleden geld geleend tegen een erg hoog rentepercentage. Dit geld was voor de aanschaf van boeken en voor het schoolgeld van de kinderen. SJDT is op de hoogte gesteld van de financiele problemen waarin het gezin verkeert. Na enkele gesprekken met de ouders is SJDT dan ook tot het besluit genomen om Arunthathi op te nemen in het ondersteunings-programma.Voor € 10,00 in de maand kunt u dit meisje ondersteunen en er voor zorgen dat de leefomstandigheden voor dit gezin wat verbeteren.

Arunthathi is inmiddels financieel geadopteerd door
Harry van Knippenberg te Best.

Kalai Raja

Kalai Raja is een jongetje van twee jaar oud. Hij woont, samen met zijn moeder, in het gehucht Kandai, in het Madurai-district. Zijn vader is enkele maanden geleden overleden en nu staat zijn moeder er alleen voor. Zij probeert als coolie wat inkom-sten te vergaren maar dat valt niet mee. Kalai Raja is vaak ziek en dan kan ze er niet op uit. Zij maakt zich dan ook grote zorgen voor de toekomst van haar zoontje. Hij is alles wat ze heeft en zij wilt hem een goede en mooie toekomst geven. Een medewerker van DEET heeft de problemen aangehoord en besloten om Kalai Raja op te nemen in het ondersteunings-fonds. Met uw hulp kan deze jongen straks naar school en helpt u ook indirect dit kleine gezinnetje.

Kalai Raja is inmiddels financieel geadopteerd door
Corien te Nieuwegein.

Subashini en Mohanadevi

Subashini is twee en een halfjaar oud en haar zusje Mohanadevi is één jaar oud. Het gezin woont in een schamel en armoedig huisje zonder sanitaire voorzieningen. Water wordt uit de put gehaald en voor het wassen van de kleding gaat moeder naar het riviertje. De vader is een los-arbeider en kan maar enkele dagen per week werken. Dit is niet omdat hij het niet wil, maar omdat er geen werk genoeg is. Er moeten echter wel vier monden gevoed worden en binnenkort komt er een kleintje bij. De moeder is in verwachting en er wordt op de geboorte van een zoon gerekend. Een medewerker van DEET heeft, na enkele gesprekken met beide ouders, besloten om beide zusjes op te nemen in het ondersteuningsplan. Voor 20,00 in de maand biedt u beide zusjes een toekomst.

Subashini en Mohanadevi zijn inmiddels financieel geadopteerd door Corina de Rooij-Ligt te Bergen op Zoom.

Suruthi

Suruthi is een leuk meisje van acht jaar oud. Zij woont, samen met haar moeder, haar broertjes Appu en Sarathi, in het dorp Chinnangudi. Haar vader is enige tijd geleden overleden en ze heeft daar nog steeds verdriet van. Haar moeder probeert door de verkoop van vis op straat en op de markt haar inkomsten bij elkaar te krijgen maar dat valt niet mee voor haar. Vaak is er geen geld om eten op tafel te zetten en moeten de kinderen met een lege maag naar bed. Een staflid van SJDT heeft dan ook besloten om Suruthi en haar broertjes op te nemen in het ondersteuningsprogramma zodat zij in ieder geval dagelijks naar school kunnen blijven gaan. Ook het gezin is erg blij met de hulp en kan nu wat hoopvoller naar de toekomst kijken. Uw bijdrage van slechts € 10,00 is voor dit gezin van onschatbare waarde!

Suruthi is inmiddels financieel geadopteerd door
Esther en Danny te Eindhoven.

Stella

Stella is een leuk meisje van tien jaar oud. Zij heeft nog één broer en drie zussen. Haar ouders werken als landarbeiders op de rijstvelden maar daar dit seizoenwerk is zijn ze vaak thuis en verdienen ze niets. De ouders hebben enkele jaren gelden geld geleend om de kinderen naar school te kunnen laten gaan. De moeder probeert elke maand wat over te houden om, naast de rente, ook wat af te kunnen lossen van de lening. Dit gaat dan vaak ten koste van de dagelijkse levensbehoeften zoals eten en drinken, kleding etc. Een veldmedewerker hoorde van de problemen en na overleg met de staf en met beide ouders is besloten om Stella op te nemen in het ondersteunings-programma. Al is een kind arm, het heeft te allen tijde recht op een toekomst met perspectief en voor € 10,00 in de maand kunt u haar daarbij helpen.

Stella is inmiddels financieel geadopteerd door
Johanne Nordstrand en Stefan van der Ende te Cadiar, Spanje.

Sakthivel

Sakthivel is een jongen van bijna 7 jaar oud en woont in het dorp Anjukulipatti. Hij heeft drie broers en vier zussen. Het gezin woont in een schamel hutje dat voor dit gezin te klein is. In de zomertijd slapen de oudste jongens buiten en in het regenseizoen slapen ze in de tempel. De vader werkt als coolie op het land maar zit vaak zonder werk. De laatste jaren zijn er twee kinderen van school gehaald om te gaan werken en zo het gezin van een aanvullend inkomen te voorzien. Er is geen geld (bruidsschat) om de oudste meisjes te kunnen laten trouwen. Een medewerker van DEET hoorde van de problemen in dit gezin en is met de ouders gaan praten. De ouders weten natuurlijk ook wel dat onderwijs voor de kinderen belangrijk is. Nood breekt echter wet. Sakthivel is opgenomen in het ondersteuningsplan en met uw hulp kunnen we zijn toekomst verbeteren en kan hij naar school blijven gaan en wat hoopvoller naar de toekomst kijken.

Sakthivel is inmiddels financieel geadopteerd door
José Koopmanschap en Murad Khan te Huizen.

  >> Ga naar de volgende pagina met kinderen