Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Adoptie dorpskinderen deel 5

 

Sooriya Gayathiri 

Sooriya Gayathiri is een meisje van vier jaar oud en heeft één jonger zusje. Samen met haar zusje gaat zij regelmatig naar het Day Care Centre in haar dorp. Beide ouders zijn coolie en proberen door hard te werken de kost te verdienen. De vader is echter vaak ziek en dan niet in staat te werken. Vaak is er dan ook niet genoeg te eten en gaan de kinderen met een hongerig gevoel slapen. De ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze hebben met Mw. Prema Latha van DEET een gesprek gehad over hun kinderen en hun zorgen uitgesproken. Sooriya Gayathiri is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en met uw hulp zal zij het gaan redden. Ook het gezin zal het, dankzij uw bijdrage, het een beetje beter krijgen.

Sooriya Gayathiri is inmiddels financieel geadopteerd
door Irene en Gerard Draaijer te Zoetermeer.

Sarumathi

Sarumathi is een meisje van vijf jaar oud. Zij heeft twee zusjes en één broertje. Haar vader probeert als coolie de kost te verdienen maar zit vaak zonder werk en dus ook zonder inkomsten. Het gezin leeft voortdurend onder de armoedegrens. De kinderen hebben vaak niet genoeg te eten, lopen in verstelde, oude kleren en voelen zich af en toe erg ongelukkig. Beide ouders hebben het beste voor met hun kinderen en willen graag dat ze naar school gaan en een vak leren. Als de omstandigheden echter niet veranderen dan zullen de kinderen op 12-jarige leeftijd moeten gaan werken. Beide ouders hebben gesproken met een medewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Sarumathi is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Met uw hulp kan Sarumathi onderwijs blijven volgen en zal ook het gezin het financieel een beetje beter hebben.

Sarumathi is inmiddels financieel geadopteerd
door Wendy Wichert en Ron Andrea te Heerhugowaard.

Abinesh

Abinesh is een jongetje van zeven jaar oud en heeft nog één jonger zusje. Zijn vader is enkele jaren geleden overleden en nu probeert de moeder als coolie de kost te verdienen. Er is genoeg werk in de bouw maar als vrouw zijnde sta je achteraan de rij als er werk te verdelen is. De laatste jaren heeft zij ook problemen met haar gezondheid en dat maakt de situatie er niet gemakkelijker op. Het gezin woont in vervallen krot maar geld om die op te knappen is er niet. Vaak is er zelfs geen geld om een maaltijd te bereiden. De moeder heeft een gesprek gehad met Mw. Prema van de organisatie DEET en haar van alle problemen verteld. Het resultaat is dat Abinesh opgenomen is in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij is nu verzekerd van onderwijs en ook het gezin heeft het nu financieel een beetje beter. 

Abinesh is inmiddels financieel geadopteerd
door anonieme adoptie-ouders te Almere.

Nivetha

Nivetha is een meisje van zes jaar oud en heeft één zusje en één broertje. Toen ze twee jaar oud was sprak ze nog steeds geen woord en zijn de ouders met haar naar de dokter gegaan. Na diverse onderzoeken bleek dat Nivetha aan beide oren voor 100 % doof is. Ze krijgt wel medicijnen in de hoop dat de situatie wat verandert, maar tot nu toe zit er weinig vooruitgang in. Deze medicijnen kosten echter wel geld en daar haar vader een dagloner is en nog al eens keer geen werk heeft valt het voor het gezin niet mee om het hoofd boven water te houden. De ouders zouden wel graag zien dat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen om zo een toekomst op te bouwen. Na een gesprek met een medewerker van SJDT is besloten om dit meisje op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Voor 10 Euro in de maand help je dit kind op weg naar een toekomst met vooruitzichten. Ook het gezin heeft het dan een klein beetje beter. 

Nivetha is inmiddels financieel geadopteerd
door Musjes Kinderwinkel te Groningen.

Selva Priya

Selva Priya is een meisje van negen jaar oud. Enkele jaren geleden is haar broertje zeven dagen na zijn geboorte overleden. Naar aanleiding hiervan heeft de vader het gezin verlaten is met een andere vrouw getrouwd. De moeder van Selva Priya staat er vanaf die tijd alleen voor. Ze woont nu met Selva Priya bij haar moeder en probeert als coolie de kost te verdienen. Vaak is er echter geen werk en zijn er dus ook geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook diep onder de armoedegrens. De moeder is van mening dat haar dochter niet op 12-jarige leeftijd aan het werk gezet moet worden maar dat zij onderwijs moet blijven volgen. Ze heeft hierover een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en het resultaat is dat het meisje is opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Selva Priya kan nu onderwijs blijven volgen en ook het gezinnetje zal het financieel wat beter krijgen. 

Selva Priya is inmiddels financieel geadopteerd
door Pierina Pineda te Soest.

Atchaya

Atchaya is een meisje van  zes jaar oud en heeft één ouder zusje. Haar vader heeft een lichamelijke beperking en is niet in staat om arbeid te verrichten. Het enige wat hij nog kan doen is af en toe een fiets repareren. De moeder van Atchaya is vaak ziek en daarom ook niet staat om dagelijks te werken. De inkomsten van dit gezin liggen dan ook ver onder de armoedegrens. Beide ouders willen echter dat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen om zo een toekomst op te bouwen. Ze hebben contact gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en hem van alle problemen verteld. Atchaya is nu opgenomen in het ondersteunings-programma SJDT/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand kan u dit meisje helpen om een toekomst op te bouwen. 

Atchaya is inmiddels financieel geadopteerd
door Sandra en Egbert Dokter te Nijkerkerveen.

Selva

Selva is een aardig ventje van negen jaar oud en hij heeft één ouder broertje. Een jaar geleden is zijn vader aan een hartaanval overleden en staat zijn moeder er alleen voor. Noodgedwongen is het gezinnetje verhuisd naar het huisje van opa, de vader van de moeder. Het huisje is echter erg klein en het dak is zo lek als een vergiet. Het gezin leeft ruim onder de armoedegrens en ondanks wat inkomsten van zijn moeder is er vaak niet genoeg te eten. Ondanks al deze problemen is er een toekomst voor Selva maar daar kan hij wel wat hulp bij gebruiken. Hij is opgenomen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome en kan uw steun van € 10,00 in de maand heel goed gebruiken. Help dit ventje en zorg dat hij een volwaardig lid van de maatschappij wordt.

Selva is inmiddels finanancieel geadopteerd
door een anonieme adoptie-ouder te Waddinxveen.

Kathiravan

Kathiravan is een jongetje van zeven jaar oud. Hij heeft één zusje en één broertje. Het gezin woont in het Kandai. Dit is een dorp dat voor het merendeel bewoond wordt door de Dalits. Hun “huisje” is klein en tijdens het regenseizoen regent het binnen bijna net zo hard als buiten. De vader werkt als daglonen op het land maar het werk is erg seizoensgebonden en geen werk, geen inkomsten. Het gezin leeft onder de armoedegrens en vaak is er te weinig eten. De ouders zijn bang dat Kathiravan, die graag onderwijzer wil worden, zijn school niet kan afmaken en zal moeten gaan werken. Ze hebben een gesprek gehad met Mrs. Prema van DEET en gevraagd om een oplossing. Kathiravan is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome en is nu verzekerd van onderwijs. Met de bijdrage van € 10,00 per maand help je Kathiravan op weg naar het verwezenlijken van zijn droom. Ook het gezin zal het dan wat minder zwaar hebben.

Kathiravan is inmiddels finanancieel geadopteerd
door een anonieme adoptie-ouder te Waddinxveen.

Nagira Banu

Nagira Banu is een meisje van acht jaar oud. Ze heeft nog twee zusjes, Nabila en Barveen, en woont met haar ouders in het dorp Erukkancheri. Haar vader werkt in een kleine winkel als verkoper. De moeder van Nagira Banu is geestelijk niet helemaal in orde en heeft vaak medicijnen nodig. Deze medicijnen moeten betaald worden en het loon van de vader is dan ook vaak niet genoeg om de kinderen dagelijks een fatsoenlijke maaltijd te geven. Nagira Banu heeft problemen met haar ogen en soms ziet ze even helemaal niets. De oma van de kinderen maakt zich grote zorgen en heeft raad gevraagd aan een medewerker van SJDT. Deze heeft de situatie beoordeeld en tot de conclusie gekomen dat Nagira Banu opgenomen wordt in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Ook dit meisje heeft recht op een toekomst  met perspectief.

Nagira Banu is inmiddels financieel geadopteerd
door familie van ’t Oever te Grafhorst.

Karuppasamy

Karuppasamy is een jongetje van vijf jaar oud. Hij heeft één ouder en één jonger zusje. Het gezin woont in het dorp Kandai, een dorp waar bijna alleen maar Dalits wonen. Het leven voor dit gezin is zwaar. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar vaak is er geen werk en zijn er dus ook geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. De moeder van Karuppasamy kan niet gaan werken want het jongste kind is nog maar twee jaar. Daar er zo weinig inkomsten zijn, krijgen de kinderen vaak niet genoeg en te weinig voedzaam eten, ze zijn dan ook vaak ziek. Beide ouders willen het beste voor hun kinderen en daarom is door DEET besloten om  Karuppasamy op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Hij is nu verzekerd van onderwijs en ook de levensstandaard van het gezin is, dank zij dit programma, wat beter. 

Karuppasamy is inmiddels financieel geadpteerd
door Gerard Haverkate te Boven/Leeuwen.

Muthumari

Muthumari is een meisje van zes jaar oud. Ze woont, samen met haar ouders en haar jonger zusje, in het dorp Kandai. Muthumari zit in de eerste klas (first standard)  en ze vindt het naar school gaan erg leuk. Haar droom is om “teacher” te worden en ze weet dat ze dan erg goed haar best moet doen. Het gezin behoort tot de Dalits en leven ruim onder de armoedegrens. Ze proberen als coolie op het land te werken maar geen werk, geen roepies. Door de slechte leefomstandigheden zijn de kinderen vaak ziek en daar het Dalits zijn, worden ze vaak niet of niet goed behandeld.  De kinderen kunnen alleen een toekomst krijgen door onderwijs. Muthumari is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome en zal, met uw hulp, haar droom waar kunnen maken. Ook het gezin zal het financieel een beetje beter krijgen.

Muthumari is inmiddels financieel geadopteerd door de
familie Jegers te Boxtel.

Anna Lakshimi

Anna Lakshimi is een meisje van zes jaar oud en woont met haar jongere zusje in het dorp Sathangudi. Twee jaar geleden is haar vader na een slopende ziekte overleden en staat de moeder er alleen voor. De moeder is nog erg jong en weet niet hoe ze al haar problemen op moet lossen. Ze probeert als coolie wat te verdienen, maar het valt niet mee om haar twee kinderen dagelijks te eten te geven. Als de kinderen ziek zijn, is ze niet in staat om medicijnen te betalen. Ze maakt zich erg zorgen om de toekomst van haar twee dochtertjes. Gelukkig heeft Mrs. Prema van DEET een beetje zonneschijn in haar leven gebracht. Ze heeft Anna Lakshimi opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome zodat de lasten in het gezin wat minder worden. Bovendien is Lakshimi verzekerd van onderwijs en zal ze de kans krijgen om wat van haar toekomst te maken.

Anna Lakshimi is inmiddels financieel geadopteerd door 
Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.

Shalini

Shalini is een meisje van acht jaar oud. Zij woont met haar jonger broertje Sanjai en haar moeder in het dorp Sathangudi in het Madurai district. Haar vader heeft het gezin enkele jaren geleden verlaten en niemand weet waar hij zit. De moeder en haar kinderen wonen in een vervallen hut zonder sanitaire voor-zieningen. Het toilet achter de hut en wassen bij de pomp in het dorp. De moeder werkt als dagloner op het land maar zit vaak zonder werk. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. De moeder is een gesprek aangegaan met Mrs. Prema van DEET en heeft haar van de problemen verteld. Shalini en Sanjai zijn nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome en zijn nu verzekerd van onderwijs. Ook de financiële problemen zijn voor het gezinnetje een stuk minder geworden.

Shalini is inmiddels financieel geadopteerd door 
Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.

Sasirekha

Sasirekha is een meisje van vier jaar oud. Ze woont, samen met haar moeder, in het dorp Sathangudi. Haar vader, die hartproblemen had,  is kort na haar geboorte overleden. Het gezinnetje woont in bij oma. Sasirekha heeft een gaatje in haar hart en zal daaraan geopereerd moeten worden. Het huisje, of hutje liever gezegd, verkeert in een slechte toestand en in de regentijd proberen ze het met wat plastic op het dak droog te houden. De moeder probeert als coolie wat te verdienen, maar er is niet veel werk. Kortom, een gezin met grote problemen. Toch willen de oma en de moeder dat Sasirekha onderwijs gaat volgen om zodoende een vak te leren. Mrs. Prema van DEET heeft de problemen aangehoord en besloten dat dit gezin geholpen moet worden. Sasrekha is dan ook opgenomen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome en zal, met uw hulp, een toekomst op kunnen bouwen.

Sasirekha is inmiddels financieel geadopteerd door
Bertrand Poljet en Mireille van Pellecom te Schelle, Belgie.

Sri Priya

Sri Priya is een meisje van vijf jaar oud. Ze woont, samen met haar ouder broertje en haar ouders in het dorp Kandai. Het gezin behoort in het dorp tot de Dalitgemeenschap.  Haar vader werkt als coolie op het land maar zit vaak zonder werk en dus vaak zonder inkomsten. De kinderen krijgen dan ook lang niet altijd voldoende en gezonde voeding. Toch willen beide ouders dat hun kinderen onderwijs blijven volgen zodat ze een beroep kunnen leren. Ze hebben de hulp van Mrs. Prema van DEET ingeroepen en na enkele gesprekken is besloten om Sri Priya op te nemen in het ondersteuningsprogramma van DEET/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand geeft u Sri Priya een toekomst waar ze wat mee kan doen. Ook de ouders hebben dan wat minder financiële problemen.

Sri Priya is inmiddels financieel geadopteerd
door Sharon Wyn te Deurne, België.


Muthu Priya

Muthu Priya is een meisje van vijf jaar oud en heeft alleen nog maar haar moeder. Tijdens de zwangerschap is haar vader overleden en dus staat moeder alleen met de zorg voor haar dochtertje. Het gezin behoort tot de allerlaagste kaste en woont in een vervallen krot, die de naam huis niet waardig is. De moeder probeert als coolie wat te verdienen, maar het valt voor een dalit niet mee om aan werk te komen. Toch heeft zij het beste voor met Muthu Priya en zij wil dan ook dat haar dochter naar school zal gaan om een beroep te leren. Een beetje hulp kan ze daarbij wel gebruiken. DEET en de stichting Childrenshome hebben dan ook besloten om Muthu Priya op te nemen in het ondersteunings-programma. Ze is dan verzekerd van onderwijs en kan wat van haar toekomst maken. Uw hulp is daarbij van groot belang!

Muthu Priya is inmiddels financieel geadopteerd
door Kaat Desmet en Wim Verlinden te Kortenberg, Belgie.


Divya

Divya is een meisje van tien jaar oud. Ze woont met haar twee broertjes en haar ouders in het dorp Thiruvidakazhi. Haar vader heeft een zware buikoperatie achter de rug en kan alleen maar licht werk verrichten. Hij verdient maandelijks ongeveer € 12,00. De moeder van Divya is eveneens vaak ziek en heeft moeite om voor haar gezin te zorgen. Toch willen beide ouders dat hun kinderen naar school blijven gaan en een beter leven gaan krijgen dan dat hun ouders hebben. Een medewerker van SJDT hoorde van de problemen in het gezin en na enkele gesprekken is besloten om Divya op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Zij kan nu in ieder geval naar school blijven gaan en ook het gezin heeft het financieel een klein beetje beter.

Divya is inmiddels financieel geadopteerd door
Mieke Vanelven en Dirk Collaer te Scherpenheuvel, Belgie.

Gopika

Gopika is een meisje van bijna vijf jaar oud. Ze woont in met haar moeder en haar twee zusjes in het dorp Kattucheri in het district Nagapattinam. Haar vader is met een andere vrouw vertrokken en vanaf die tijd staat de moeder er alleen voor. Ze probeert als coolie op het land wat geld te verdienen, maar vaak is er geen werk en zijn er dan ook geen inkomsten. Het gezin leeft ver onder de armoedegrens. Het gezin woont in een vervallen huisje zonder sanitaire voorzieningen. Het toilet is achter het huis in de bosjes en wassen gebeurt bij de pomp in het dorp. De moeder van Gopika wil dat haar dochters onderwijs volgen om zodoende een vak te leren. Ze heeft een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en hem de problemen voorgelegd. Resultaat is dat Gopika opgenomen is in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Zij kan nu onderwijs blijven volgen om zodoende een toekomst op te bouwen. Voor € 10,00 helpt u Gopika daarmee.

Gopika is inmiddels financieel geadopteerd
door een anonieme adoptie-ouder te Zwijndrecht.

Velmani

Velmani is een jongetje van negen jaar oud. Hij woont in het Madurai district in het dorpje Palamedu. Hij heeft één oudere broer. Zijn vader werkt als seizoenarbeider op het land maar is vaak ziek en zit zodoende vaak zonder werk. Geen werk betekent dan ook geen inkomsten. De medicijnen die hij nodig heeft kosten echter geld en dat gaat dan weer ten koste van het dagelijks eten en drinken. Het valt voor de ouders dan ook niet mee om het hoofd boven water te houden en de kinderen een toekomst te bieden. Na overleg is dan ook besloten om Velmani op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome om zo Velmani én het gezin op weg te helpen naar een betere toekomst. Uw financiële ondersteuning zal van grote betekenis zijn voor Velmani en voor het gezin.

Velmani is inmiddels financieel geadopteerd
dppr Mario en Miriam Greefhorst te Asten.

Nagalakshmi behoort tot de allerlaagste kaste in India

Nagalakshmi

Nagalakshmi is een meisje van bijna vijf jaar oud. Zij woont met haar zusje en haar ouders in het dorp Sathangudi. Het gezin woont in een armoedig huisje en behoort tot de allerlaagste kaste. De vader werkt als landarbeider maar zit vaak zonder werk. De moeder van Nagalakshmi probeert als coolie wat bij te verdienen maar ook haar inkomen is minimaal. Het gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Beide ouders willen echter dat hun kinderen een toekomst krijgen met positieve vooruitzichten. Mrs. Prema van DEET hoorde van de problemen in dit gezin en heeft, na enkele gesprekken met de ouders, besloten om Nagalakshmi op te nemen in het ondersteuningsplan. Zij is nu verzekerd van onderwijs en ook het gezin zal nu wat minder financiële zorgen hebben.
Voor € 10,00 in de maand helpt u Nagalakshmi op weg naar een toekomst met vooruitzichten.

Nagalakshmi is inmiddels financieel geadopteerd door de
familie Tromp te Coevorden.

Sasirega wil graag naar school en dat kan met uw steun.

Sasirega

Sasirega is een meisje van vier jaar oud. Zij heeft nog een ouder zusje, Paranilakshmi. Haar ouders behoren tot de allerlaagste kaste en het gezin leeft voortdurend in armoede. De ouders werken allebei als dagloners op het veld maar hun inkomsten zijn erg weinig. Er komt ook nog bij dat de vader graag een borreltje lust en dan geen erg meer heeft in zijn gezin. Ook vindt hij dat het naar school gaan van zijn beide dochters onzin is. Als ze straks gaan trouwen heb je er niets meer aan is zijn opvatting. De moeder staat hier gelukkig lijnrecht tegenover en wil haar kinderen een toekomst geven die ze zelf ook voor ogen had. Dat betekent in ieder geval onderwijs! Een mede-werker van DEET heeft haar verhaal aangehoord en daarna is besloten om beide meisjes op te nemen in het ondersteuningsplan. Voor € 10,00 in de maand kan Sasirega de toekomst opbouwen die haar moeder voor ogen heeft.

Sasirega is inmiddels geadopteerd door Michiel Kroeb en Froukje Kroeb-Schulp te Warmenhuizen

Vaishanavi is een lief meisje uit India dat uw hulp verdient.

Vaishanavi

Vaishanavi is een meisje van vier jaar oud en heeft nog een jonger broertje. Haar vader probeert als dagloner wat inkomsten te vergaren maar er is niet altijd werk en zijn er dus niet altijd inkomsten. Mochten de omstandigheden voor haar echter niet veranderen dan zal zij over enkele jaren door haar vader aan het werk gezet worden. Deet heeft dan ook besloten om Vaishanavi op te nemen in het onder-steuningsplan om er in ieder geval voor te zorgen dat ze naar school kan blijven gaan. Jij kunt het verschil maken in het leven van een kind als Vaishanavi.

Vaishanavi is inmiddels financieel geadopteerd door
Sara Pisano te Zaandam.

Sneha komt uit een straatarm gezin maar dankzij Childrenshome ziet haar toekomst er beter uit.

Sneha

Sneha is negen jaar oud en woont in het dorp Kumarakudi. Zij maakt deel uit van een straatarm gezin dat verder nog bestaat uit haar ouders, een broer en een zus. Haar vader probeert als dagloner aan inkomsten te komen maar het werk is schaars en de verdiensten zijn weinig. Het gezin leeft dan ook constant beneden de armoedegrens en er is dan ook vaak niet genoeg te eten. Een medewerker van SJDT hoorde van de problemen van dit gezin en is met de vader en moeder gaan praten. Uit het gesprek bleek dat de huidige situatie niet zou veranderen, maar dat de problemen alleen maar groter zouden worden. Door SJDT en Childrenshome is dan ook besloten om Sneha op te nemen in het ondersteuningsprogramma zodat zij naar school kan blijven gaan. Ook het gezin wordt zo indirect geholpen.

Sneha is inmiddels financieel geadopteerd door
Sigrit van Brouwershaven te Den Haag.

 De ouders  van Vigneswaran maken zich ernstig zorgen over de toekomst van hun kinderen.

Vigneswaran

Vigneswaran is een jongen van 8 jaar oud.
Hij woont met zijn ouders en zijn zus Barathi in het dorp Pillaiperumanallur. Zijn ouders zijn werkzaam als seizoenarbeiders op het land maar ze verdienen zo weinig dat ze financieel niet in staat zijn goed voor hun kinderen te zorgen. De ouders maken zich ernstig zorgen over de toekomst van hun kinderen. Dankzij uw sponsoring is het voor Vigneswaran mogelijk om naar school te blijven gaan, en zo zijn toekomst te verbeteren. De toekomst van alle kinderen begint namelijk op school.

Vigneswaran is inmiddels financieel geadopteerd door
Dick en Monique Nijholt-van Dijk te Stieltjeskanaal. 


  >> Ga naar de volgende pagina met kinderen