Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Een dorpskind helpen in India - dorpskinderen deel 8

Help een dorpskind in India door het financieel te adopteren

Sindhu

Sindhu is een meisje van twee jaar oud en heeft één ouder zusje. Het gezin woont in een vervallen krot in het dorp Sathangudi. De vader probeert als dagloner de kost te verdienen maar heeft geen vast werk. Tijdens de moesson is het echt moeilijk om aan werk te komen en zijn de inkomsten dan ook minimaal. Het gezin leeft voortdurend onder de armoedegrens en kan amper het hoofd boven water houden. De ouders willen echter dat hun kinderen een toekomst krijgen en ze weten dat onderwijs een belangrijk gegeven is. Ze hebben de hulp ingeroepen van Mrs. Prema van de organisatie DEET. Na enkele gesprekken is het besluit genomen m Sindhu op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome.
De ouders zullen erg blij zijn als hun jongste dochter financieel zal worden ondersteund en hebben weer hoop voor de toekomst.

Sindhu is inmiddels financieel geadopteerd
door Esmee van der Wal te Drachten.

 

Kaviyadharshini

Kaviyadharshini is een leuk meisje van vier jaar oud en heeft één ouder zusje. Haar vader heeft enkele jaren geleden zelfmoord gepleegd. Haar moeder heeft zich dit erg aangetrokken en is in een depressie geraakt en heeft nergens geen zin meer in. Ze werkt niet en kijkt niet meer naar haar kinderen om. De twee meisjes wonen nu bij hun oma en opa. Deze zijn echter niet meer van de jongsten en hebben weinig inkomen. Ze weten echter wel dat hun twee kleinkinderen recht hebben op een goede toekomst en dat dit, zonder hulp van buitenaf, een groot probleem is. Een medewerker van SJDT heeft met ze gepraat en het voorstel gedaan om Kaviyadharshini op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Ze is nu in ieder geval verzekerd van onderwijs en ook haar zusje en beide grootouders zullen het met uw hulp een klein beetje beter krijgen.

Kaviyadharshini is inmiddels financieel geadopteerd
door Dennis van Akkeren te Middelburg.

Janani

Janani is een meisje van twee jaar oud. Ze heeft nog één jonger broertje. Haar vader was een vrachtwagenchauffeur maar door een zwaar ongeval kan hij dit werk niet meer doen. Hij probeert nu als dagloner zijn gezin te onderhouden. Vaak is er echter geen werk en dan is er niet genoeg geld om de kinderen voldoende eten te kunnen geven. Hun huisje verkeert in een slechte staat. Het dak lekt, er zijn geen sanitaire voorzieningen. Een stafmedewerker van SJDT hoorde van de problemen in dit gezin en na enkele gesprekken is besloten om Janani op te nemen in het ondersteuningsprogramma. Janani zal onderwijs kunnen gaan volgen en ook het gezin zal het financieel een klein beetje gemakkelijker krijgen. Voor € 10,00 in de maand help je dit gezin op weg naar een betere toekomst.
 

Janani is inmiddels financieel geadopteerd
door Ernest en Marion Nieuwdorp te Oudenaarde, Belgie.

Ahashiya

Ahashiya is een meisje van negen jaar oud. Ze heeft één broertje en drie zusjes. Haar vader is de kostwinner en heeft zijn inkomsten als poortwachter in de nacht. Hij werkt van 18.00 uur tot 06.00 uur, zeven dagen in de week en verdient daarmee ongeveer € 24,00 in de maand. Dit is ongeveer € 6,00 in de week. Het gezin heeft het economisch gezien dan ook zwaar te verduren. Hun huisje verkeert in een zeer slechte staat en tijdens de moesson staat alles blank. Beide ouders willen geen groot huis en geen rijkdom. Het enige wat ze willen is een goede toekomst voor hun kinderen. Na enkele gesprekken is door de leiding van SJDT beloten om Ahashiya op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand help je dit kind en indirect ook dit gezin.

Ahashiya is inmiddels financieel geadopteerd
door Hanneke Eilander te Dalfsen. 

Saranya

Saranya is een meisje van zeven jaar oud. Zij heeft twee oudere zusjes en ze woont in het dorp Thiruvidaikali. De vader van Saranya werkte enkele jaren geleden als muizenverdelger in de rijstvelden maar door de opkomst van pesticiden is er geen werk meer voor hem. Hij probeert nu als dagloner zijn inkomsten te vergaren maar veel aanbod aan werkkrachten maar weinig werk. Het  gezin leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Hun huisje (hut) verkeert in slechte staat en tijdens de moesson staat alles blank. De ouders van hun dochters hoeven geen mooi huis, geen mooie kleding, het enige wat ze willen is een goede toekomst voor hun kinderen. Na enkele gesprekken met een medewerker van SJDT is besloten om Saranya op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand kunt u Saranya een toekomst met perspectief bieden.

Saranya is inmiddes financieel geadopteerd 
door Zienat Rahiembaks te Den Haag.

Kasthuri

Kasthuri is een meisje van vijf jaar oud en heeft nog drie zusjes. Haar vader is een landarbeider die door hard werken de kost probeert te verdienen. Enkele maanden geleden heeft hij echter  zijn been gebroken en kan nu alleen maar lichte werkzaamheden verrichten. Zijn inkomsten zijn nu minimaal geworden en vaak vraagt hij zich af wat de toekomst zal brengen. Vier kinderen groot brengen is zonder financiële problemen al moeilijk genoeg. Beide ouders willen dat hun dochters door het volgen van onderwijs later een toekomst hebben zonder financiële zorgen. Een medewerker van SJDT hoorde van de problemen en na rijp beraad is besloten om Kasthuri op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Door uw hulp geeft u Kasthuri een duwtje in de rug en zal ook het gezin het een beetje beter krijgen.

Kasthuri is inmiddels financieel geadopteerd
door Shirley Abdoelrahman te Den Haag.

Dharshini

Dharshini is een meisje van twee jaar oud en heeft één jonger broertje. Haar vader werkt als coolie op het land maar het werk is zwaar en de verdiensten erg weinig. Bovendien lijdt hij aan tuberculose en kan dan niet veel werk verrichten. De situatie in het gezin is dan ook niet erg rooskleurig. Beide ouders hebben echter het beste voor hun kinderen voor en willen dat ze een toekomst krijgen die er anders uit moet zien dan die van hun. Ze zijn een gesprek aangegaan met een medewerker van SJDT en om hulp gevraagd. Gezien de situatie waarin het gezin verkeert is het besluit genomen om Dharshini op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand helpt u dit kind en ook het gezin.

Dharshini is inmiddels financieel geadopteerd
door Shirley Abdoelrahman te Den Haag.

Angel

Angel is een meisje van vijf jaar oud. Ze heeft één ouder en één jonger zusje. Haar ouders kunnen lezen noch schrijven en leven bij de dag. De vader werkt als arbeider op het land maar er is veel aanbod maar weinig werk. Zodoende verkeert het gezin zwaar onder de armoedegrens. Vaak weet haar moeder niet of er ’s-avonds wel te eten is. Het gezin leeft in een hut waarvan het dak zo lek is als een zeef. Vooral tijdens de moesson geeft dat grote problemen. Beide ouders willen dat hun kinderen een goed bestaan opbouwen zonder armoede. Onderwijs is hier een belangrijke factor van. Ze hebben een gesprek gehad met een veldmedewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Na nog enkele gesprekken is besloten dat Angel opgenomen wordt in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Zij is nu verzekerd van onderwijs en ook het gezin zal het een klein beetje beter gaan krijgen. Voor € 10,00 in de maand kunt u hier aan meewerken.

Angel is inmiddels financieel geadopteerd 
door Anita Stokmans te Drunen.

 

Manisha

Manisha is een meisje van zeven jaar oud. Zij heeft nog één ouder zusje. Haar vader is zes jaar geleden overleden en sinds die tijd staat de moeder van beide kinderen er alleen voor. Ze probeert als coolie op het land wat inkomsten te vergaren maar vaak is er geen werk en zijn er dus geen inkomsten. Haar ouders komen af en toe een helpende hand toesteken maar die zijn al op leeftijd en wonen in een ander dorp. De moeder wil dat beide dochters onderwijs blijven volgen en niet, als ze tien, twaalf jaar zijn, moeten gaan werken. Een gesprek met een medewerker van SJDT heeft uitkomst gebracht. Besloten is om Manisha op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome om zo er voor te zorgen dat ze onderwijs kan blijven volgen. Voor € 10,00 in de maand helpt u Manisha én het gezin op weg naar een toekomst die er voor hen wat positiever uit zal gaan zien.

Manisha is inmiddels financieel geadopteerd
door Kris Hummel te Groningen.

Kaviya

Kaviya is een meisje van vier jaar oud en heeft één ouder broertje. Zes maanden geleden is haar vader overleden aan kanker en staat haar moeder er alleen voor. Ze probeert als coolie op het land inkomsten te vergaren, maar ze is vaak ziek en: niet werken, geen inkomsten. Haar zus springt af en toe bij maar ook haar inkomsten zijn niet genoeg om dit gezinnetje regelmatig te kunnen helpen. Toen haar man nog leefde hebben ze de afspraak gemaakt dat beide kinderen onderwijs moeten krijgen om een toekomst op te bouwen. Enkele maanden na het overlijden van haar man heeft zij een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en hem gevraagd of haar dochtertje niet in aanmerking zou komen voor het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Kaviya zit nu in dit programma en voor € 10,00 in de maand wordt zij en het gezinnetje geholpen.

Kaviya is inmiddels financieel geadopteerd
door Mirjam van der Stelt te Didam.

Harini

Harini is een meisje van zeven jaar oud. Ze heeft nog één jonger broertje en één ouder zusje. Het gezin woont in het dorp Thirumeingnanam. Harini is mentaal niet helemaal in orde en heeft een kleine leerachterstand. Haar vader is de kostwinner en probeert als dagloner zijn gezin te onderhouden. Hij zit echter vaak zonder werk en heeft dan ook geen inkomsten. Door de lichte handicap van Harini en de medische kosten die daar uit voortvloeien, verkeert het gezin vaak in financiele problemen en gaan de kinderen vaak met een hongerig gevoel slapen. Beide ouders willen het beste voor hun kinderen en willen hun een toekomst bieden die er anders uit zal moeten zien dan die van hun. Ze hebben hierover een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en naar aanleiding van dit gesprek is besloten om Harini op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Voor € 10,0 in de maand helpt u Harini èn dit gezin.

Harini is inmiddels financieel geadopteerd
door Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.

Mathumitha

Mathumitha is een meisje van zes jaar oud. Ze woont met haar ouders en haar zusje in het dorpje Kandai. Het hutje waarin het gezin woont is met modder aangesmeerd en tijdens de regentijd staat alles blank. Haar vader en moeder proberen als dagloners wat geld te verdienen maar als je tot de allerlaagste kaste behoort is het heel moeilijk om aan werk te komen. Het gezin leeft dan ook ver onder de armoedegrens. Daar er vaak niet voldoende of slecht gegeten wordt, zijn de kinderen vaak ziek, maar geld voor medicijnen is er niet. Mathumitha gaat nu naar school en doet goed haar best . Mathumitha is bijna drie jaar financieel geadopteerd geweest maar haar financiele adoptie-ouder is onlangs gestopt. Door Mathumitha met € 10,00 in de maand  financieel te ondersteunen biedt u haar en, indirect het gezin, de kans op een betere toekomst.

Mathumitha inmiddels financieel geadopteerd
door Christel Cuypers te Zottegem, Belgie.


 

Oviya

Oviya is een meisje van vijf jaar oud en ze heeft nog één jonger broertje. Haar vader was al een tijdje helemaal niet lekker en afgelopen maand is er bij hem tuberculose geconstateerd. Hij kan vaak niet werken en de dokter dient betaald te worden. Zijn echtgenote kon het allemaal niet meer aan en is vertrokken naar het huis van haar moeder. Door de ziekte van de vader zijn de inkomsten minimaal en het gezinnetje leeft dan ook ruim onder de armoedegrens. Een buurman van de vader heeft hem verteld over het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome. Na enkele gesprekken met een medewerker van SJDT is besloten om Oviya op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Zij zal nu onderwijs kunnen blijven volgen en ook het gezinnetje zal het financieel een beetje beter krijgen.

Oviya is inmiddels financieel geadopteerd 
door  Silvy Kisoor te Zoetermeer.

Naveen

Naveen is een jongetje van acht jaar oud. Hij woont, samen met zijn ouders en met zijn twee zusjes, in het dorp Sathangudi. Hun huisje is beplakt met modder en het dak is zo lek als een zeef. Het toilet is achter hun huisje in de struiken en wassen gebeurt in de rivier. Het gezin behoort tot de allerlaagste kaste en het gevolg hiervan is dat zijn vader haast niet aan het werk komt. Maar kinderen moeten eten en drinken, hebben kleren nodig en onderwijs volgen. Beide ouders hebben nooit onderwijs gehad en kunnen lezen noch schrijven. Ze willen echter dat hun kinderen wel onderwijs volgen om zo een toekomst op te bouwen. Ook de leiding van DEET is hiervan overtuigd en Naveen is dan ook opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand kunt u dit jongetje steunen en indirect ook het gezin.

Naveen is inmiddels financieel geadopteerd
door Shirley Abdoelrahman te Den Haag.

Sivani

Sivani is een meisje van vier jaar oud. Ze heeft één broertje die vijf jaar is. Haar moeder is vorig jaar aan een hartaanval overleden en dit heeft een grote verandering teweeg gebracht in het gezin. De vader heeft zich de dood van zijn echtgenote erg aangetrokken en leeft in zijn eigen wereld. De oma van de kinderen is bij hun komen wonen en probeert zo goed mogelijk het gezin te runnen. Vaak is er niet genoeg te eten en zijn er bij ziekte geen medicijnen. Ze maakt zich dan ook grote zorgen om haar twee kleinkinderen. Ze heeft een gesprek gehad met een medewerker van SJDT en hem van alle problemen verteld. Besloten is om de jongste, Sivani, op te nemen in het ondersteunings-programma van SJDT/Childrenshome.  Met uw bijdrage helpt u Sivani op weg naar een betere toekomst en ook het gezin zal het financieel iets  beter gaan krijgen.

Sivani is inmiddels financieel geadopteerd
door Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.

Abinaya

Abinaya is een leuk meisje van acht jaar oud. Ze woont met haar ouders en haar broertje Athiaman in het dorp Kandai. Het gezin behoort tot de Dalits, dit is de allerlaagste kaste. De vader probeert als coolie de kost te verdienen maar zit vaak zonder werk en dus zonder inkomsten. Ook de moeder van Abinaya probeert door enkele dagen per week op het land te werken wat inkomsten te vergaren, maar geen werk, geen inkomsten. Toch willen beide ouders dat hun kinderen een toekomst krijgen die er anders uit zal zien dan het leven wat de ouders hebben. De droom van Abinaya is om lerares te worden. Ze weet dat ze daar heel goed haar best voor moet doen en met uw hulp zal haar dat ook gaan lukken. Met uw bijdrage zal ook het gezin het financieel een beetje gemakkelijker krijgen.

Abinaya is inmiddels financieel geadopteerd 
door een anonieme adoptie-ouder te Arnhem.

Paviya

Paviya is een meisje van zes jaar oud. Zij heeft nog twee zusjes en woont met haar ouders in het dorp Tranquebar. Met de Tsunami is hun huis verwoest en hebben ze van de regering een ander huis gekregen. Dit is echter een slecht gebouwd huis met een dak van palmbladeren. Tijdens het regenseizoen wordt dan ook alles nat. De vader van Paviya is een dagloner en vaak moet er met het loon van één dag de hele week geleefd worden. De kinderen krijgen nauwelijks genoeg te eten en daar de moeder vaak ziek is, moeten er ook nog medicijnen gekocht worden. Al met al geen rooskleurige situatie. Gelukkig heeft een medewerker van SJDT uitkomst gebracht. Na een gesprek met beide ouders is besloten om Paviya op te nemen in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome.  Zij kan in ieder geval naar school blijven gaan en ook het gezin zal het een beetje beter krijgen.

Paviya is inmiddels financieel geadopteerd
door Art Control Lifttechniek BV te Eexterveen.

 

Alagu Deepa

Alagu Deepa is een meisje van zes jaar oud. Ze heeft nog één broertje. Ze wonen in een armoedig huisje zonder sanitaire voorzieningen. De vader heeft niet altijd werk en daar het gezin afhankelijk is van zijn inkomsten, is er niet altijd voldoende te eten. De moeder van Alagu Deepa is erg trots op haar dochter en wilt dat zij, als ze volwassen is, in betere omstandigheden zal verkeren dan haar ouders. Een medewerker van DEET is met dit gezin in contact gekomen en na enkele gesprekken is Alagu Deepa in het ondersteuningsprogramma opgenomen. De leefomstandigheden van dit meisje zullen verbeterd worden en ook het gezin zal zich wat minder zorgen hoeven te maken over de dagelijkse levensbehoeften. Voor € 10,00 in de maand heeft Alagu Deepa uitzicht op een kansrijke toekomst.

Aluga Deepa is inmiddels financieel geadopteerd
door Rosa Zamora en Robert Bessems te Mechelen, Belgie.


Dharshini

Dharshini is een meisje van twee jaar oud. Ze woont met haar ouders in het dorp Sathangudi. Haar vader probeert als dagloner wat inkomsten te vergaren maar er is weinig aanbod en er zijn veel mensen die werk zoeken. Ook het feit dat het gezin tot de Dalits behoort werkt daar niet aan mee. Toch willen beide ouders dat hun dochter een andere toekomst zal krijgen als die van hunzelf en weten dan ook dat onderwijs daar een heel belangrijk onderdeel van is. Over enkele jaren gaar Dharshini naar school en zal dan de eerste stap zetten naar haar toekomst. Beide ouders hebben met Mrs. Prema van DEET een gesprek daar over gehad en er is besloten om Dharshini op te nemen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Voor € 10,00 in de maand kunt u haar daar mee helpen.

Dharshini is inmiddels financieel geadopteerd
door Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.


 

Nandhini

Nandhini is een meisje van vier jaar oud en heeft één ouder broertje en één jonger zusje. Het gezin woont in het dorp Thirukadayur aan de oostkust van Tamil Nadu. Haar vader werkt als coolie op het land maar zit vaak zonder werk en dus zonder inkomsten. Vaak is er niet genoeg te eten. Gelukkig steken de ouders van de moeder af en toe de kinderen wat extra’s toe, maar deze mensen hebben het ook niet zo breed. De vader van Nandhini is in gesprek gekomen met een medewerker van SJDT en hem om hulp gevraagd. Nandhini is nu opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome en zal onderwijs gaan krijgen om zodoende een toekomst op te bouwen. Voor € 10,00 in de maand kunt u haar daar mee  helpen.

Nandhini is inmiddels financieel geadopteerd
door Soerajja Rahiembaks te Den Haag.

Sivaraj

Sivaraj  is een jongen van zeven jaar oud en heeft nog één zusje. Zijn vader is na een ernstige ziekte overleden en nu staat zijn moeder er helemaal alleen voor. Zij werkt als coolie op het land maar het is seizoenswerk en dus zit ze vaak zonder werk. Toch vindt zij dat haar kinderen recht hebben op een toekomst en dus onderwijs moeten blijven volgen. Zij is niet van plan om haar kinderen op tienjarige leeftijd te laten gaan werken. Een buurtbewoner maakte haar attent op het goede werk van DEET/Childrenshome en ze heeft ze om een gesprek gevraagd met  Mrs. Prema van DEET. Het resultaat is dat Sivaraj is opgenomen in het ondersteuningsprogramma DEET/Childrenshome. Sivaraj zijn droom is om een “army man” te worden en kan nu zijn droom waar maken. Voor € 10,00 in de maand kunt u hem daarmee helpen.

Sivaraj is inmiddels financieel geadopteerd
door anonieme adoptie-ouders te Emmen.

Maria

Maria is een meisje van drie jaar oud. Ze heeft twee oudere broertjes en twee oudere zussen. Haar vader is steeds ziek en kan niet werken. Haar moeder werkt als coolie op het land en verdient daarmee € 17,00 in de maand. Heeft ze echter een week niet gewerkt dan is haar inkomen een kwart lager. Beide ouders maken zich grote zorgen om de toekomst van hun gezin, vooral voor hun jongste dochter Maria. Een staflid van SJDT heeft uitkomst gebracht en Maria ondergebracht in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Maria is nu de komende jaren verzekerd van onderwijs en het gezin zal nu geen honger mee hoeven te lijden.

Maria is inmiddels financieel geadopteerd
door Hanneke Versteeg te Grafhorst.


Deepika

Deepika, twee jaar oud, is het jongste kind in het gezin en heeft één ouder zusje. De vader van beide meisjes neemt het niet zo nauw en heeft vaak relaties met andere vrouwen. Naar zijn kinderen kijkt hij niet om en interesseren hem niet het minste. Gelukkig steekt de vader van de moeder vaak een helpende hand toe. Dit is echter vaak niet voldoende om de kinderen dagelijks voldoende te eten te geven. Soms weet de moeder niet wat te doen. Zij is van mening dat haar kinderen een beter toekomst moeten krijgen dan die van haarzelf. Ze heeft een medewerker van SJDT verteld over de problemen in het gezin. Resultaat is dat Deepika is opgenomen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Deepika zal volgens jaar naar school gaan en dankzij uw hulp zal dit meisje een toekomst met perspectief hebben.

Deepika is inmiddels financieel geadopteerd
door Debbie Wagendorp en Chris van den Heuvel te Drongelen.

Ancy

Ancy is een meisje van vier jaar oud. Ze heeft één broertje en drie zusjes. Ze woont in het dorp Baloor bij Ayappadi. Tijdens werk-zaamheden op het land is haar vader flauw gevallen en sinds die tijd gaat het slecht met zijn gezondheid. Hij is niet meer in staat om elke dag te gaan werken en zijn vrouw maakt zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ook het huisje waarin ze wonen verkeert in een zeer slechte staat. Tijdens de moesson valt er binnen net zoveel water als buiten en moeten ze nood-gedwongen een andere slaapplaats zoeken. Ten einde raad hebben de ouders de hulp ingeroepen van SJDT en is er besloten om Ancy op te nemen in het ondersteuningsprogramma SJDT/Childrenshome. Zij kan nu naar school blijven gaan en ook het gezin heeft het financieel een klein beetje gemakkelijker.

Ancy is inmiddels financieel geadopteerd
door Shirley Abdoelrahman te Den Haag.


 

 

> Ga hier na de volgende pagina