Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

 

Adoptiekinderen deel 18
Uw hulp, biedt deze kinderen een toekomst!!

Raman

Raman is een jongen van zeven jaar oud. Hij heeft een (tweeling)broertje en drie zusjes. Enkele jaren geleden is zijn vader overleden en stond zijn moeder er alleen voor. Zij is echter opnieuw getrouwd en heeft haar kinderen bij oma en opa achter gelaten. De grootouders zijn echter al op leeftijd en kunnen heel moeilijk de kost te verdienen. De armoede is dus troef. Beide grootouders hebben echter het beste voor met hun kleinkinderen en ze vragen zich af of hun kleinkind wel een toekomst heeft. Zijn tweelingbroer en zijn zussen wonen namelijk al in P. Punal. Zij hebben een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en het vervolg is dat Raman opgenomen is in het hostel Pudhu Punal. Hij is nu verzekerd van onderwijs, krijgt dagelijks voldoende te eten en kan, bij problemen op school, terugvallen op de leiding van Pudhu Punal. Voor € 15,00 in de maand heeft ook deze jongen zicht op een toekomst met perspectief.

Raman is inmiddels financieel geadopteerd
door Marije de Jong te Franeker.

Lakshmanan

Lakshmanan is een jongen van zeven jaar oud. Hij heeft een (tweeling)broertje en drie zusjes. Enkele jaren geleden is zijn vader overleden en stond zijn moeder er alleen voor. Zij is echter opnieuw getrouwd en heeft haar kinderen bij oma en opa achter gelaten. De grootouders zijn echter al op leeftijd en kunnen heel moeilijk de kost te verdienen. De armoede is dus troef. Beide grootouders hebben echter het beste voor met hun kleinkinderen en ze vragen zich af of hun kleinkind wel een toekomst heeft. Zijn tweelingbroer en zijn zussen wonen namelijk al in P. Punal. Zij hebben een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en het vervolg is dat Lakshmanan opgenomen is in het hostel Pudhu Punal. Hij is nu verzekerd van onderwijs, krijgt dagelijks voldoende te eten en kan, bij problemen op school, terugvallen op de leiding van Pudhu Punal. Voor € 15,00 in de maand heeft deze jongen zicht op een toekomst met perspectief.

Lakshmanan is inmiddels financieel geadopteerd
door Marije de Jong te Franeker.

Dhanalakshmi M.

Dhanalakshmi is een meisje van negen jaar oud en heeft één ouder zusje en één jonger broertje. Haar ouders, die als landarbeider de kost proberen te verdienen, behoren tot een lage kaste en daarom is het erg moeilijk voor hen om vast werk te hebben. Hun verdiensten zijn dan ook erg weinig. Als de huur voor hun huisje is betaald blijft er meestal niet veel meer over om de kinderen genoeg te eten te geven. Het gezin leeft dan ook regelmatig onder de armoedegrens. Beide ouders maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze willen graag dat ze een opleiding krijgen om zo een toekomst op te bouwen. Ze hebben hierover een gesprek gehad met een stafmedewerker van de organisatie SJDT en het resultaat is dat Dhanalakshmi in het weeshuis Pudhu Punal is opgenomen. Zij is nu verzekerd van onderwijs, voldoende eten en kan wat van haar toekomst gaan maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Dhanalakshmi M. is inmiddels financieel geadopteerd
door Lisanne Stolk te Breda.

Sanjusri

Sanjusri is een meisje van zes jaar oud en heeft één ouder broertje. Haar vader is een dagloner en probeert zo de kost te verdienen. Sanjusri heeft moeite met lopen en ook haar spraakvermogen laat erg te wensen over. Zij heeft veel aandacht en training nodig en dit kunnen haar ouders haar niet geven. Ook kunnen ze dat niet betalen. Ze hebben aan een medewerker van de organisatie SJDT gevraagd om een oplossing. Na rijp beraad is besloten om Sanjusri op te nemen in het hostel Pudhu Udhayam. Hier krijgt zij de nodige zorg. Zij krijgt oefeningen om haar motoriek te verbeteren en krijgt spraaklessen. Kortom, Sanjusri wordt in dit hostel goed verzorgd en zal, dankzij de nodige zorg, toch een toekomst op kunnen bouwen.
Met € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Sanjusri is inmiddels financieel geadopteerd
door Shalini Lokai te Den Haag.

Abirami

Abirami is een meisje van zeven jaar oud en heeft twee oudere broertjes. De vader is werkzaam in de bouw. Is er echter geen werk, dan heeft hij ook geen inkomsten. De moeder probeert als naaister wat inkomsten de vergaren maar het gezin woont in een klein dorp dus echt veel werk heeft zij niet. De vader in het gezin heeft niet veel op met zijn vrouw en drie kinderen. Hij heeft een verhouding met een andere vrouw en draagt financieel niets bij aan het huishouden. De moeder staat er dus alleen voor en dat met drie opgroeiende kinderen. Zij moet dagelijks de eindjes aan elkaar knopen en heeft uiteindelijk geld geleend tegen een hoge rente. Ook dit moet betaald worden. Ondanks de financiele problemen wilt zij toch dat haar kinderen naar school kunnen blijven gaan. Zij heeft contact gezocht met de organisatie SJDT en om raad gevraagd of Abirami door SJDT geholpen kan worden. Abiramai woont nu in het weeshuis Pudhu Vansantham, gaat naar school en kan zo, met uw hulp, een toekomst opbouwen.

Abirami is inmidddls financieel geadopteerd
door Maite van Houtte te Antwerpen, België.

Nishandhini

Nishandhini is een meisje van negen jaar oud en heeft één ouder zusje, éen jonger zusje en één jonger broertje. Het gezin woont erg afgelegen en daarom is het erg moeilijk voor de ouders om aan werk te komen. Het gezin leeft dan ook voortdurend onder de armoedegrens en vaak is er dan ook niet voldoende te eten voor de kinderen. Ook het naar school gaan werd een probleem. Beide ouders hebben wel het beste met hun kinderen voor maar weten niet hoe ze een en ander zouden kunnen veranderen. Buren van het gezin hebben de ouders gewezen op de organisatie SJDT en ze hebben dan ook een gesprek gehad met een medewerker van deze organisatie. Het resultaat is dat Nishandhini opgenomen is in het weeshuis Pudhu Punal. Zij gaat nu iedere dag naar school, doet daar goed haar best en zal met uw hulpeen toekomst op kunnen bouwen.

Nishandhini is inmiddels financieel geadopteerd
door Manon en Aarnout  Huijssoon te Doornspijk.

Veerapandi

Veerapandi is een jongen van zeven jaar oud en heeft één jonger zusje. Zijn vader heeft enige tijd geleden het gezin verlaten en dus staat de moeder er alleen voor. Zij werkt als coolie in een hotel. Is er echter geen werk dan heeft zij geen inkomsten. Zij kan dan ook dikwijls haar kinderen niet voldoende te eten geven. Het leven is zwaar voor het gezin en de moeder is dan ook erg bezorgd over de toekomst van haar kinderen.Zij wil graag dat haar kinderen opgroeien zonder zorgen en dat ze naar school kunnen blijven gaan. Zij heeft contact opgenomen met Br. Sebastian van de organisatie SJDT en heeft hem van alle problemen verteld. Na nog enkele gesprekken is besloten om Veerapandi op te nemen in het weeshuis Pudhu Punal. Hij kan nu naar school blijven gaan en zo de kans krijgen om een toekomst op te bouwen. Met € 15,00 in de maand kunt u dit ventje daarmee helpen.

Veerapandi is inmiddels financieel geadopteerd
door Jenneke Pandelaar te Zwolle.

Priyadharsini

Priyadharshini is een meisje van acht jaar oud en heeft één jonger broertje. De vader heeft het gezin in de steek gelaten en daarom woont de moeder met haar twee kinderen bij oma. Zowel de moeder als de oma van Priyadharshini proberen als dagloners de kost te verdienen maar vaak is er geen werk en zijn er dus geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook meer onder de armoedegrens dan er boven. De moeder van Priyadharshini maakt zich grote zorgen over de toekomst van haar dochter. Ze gaat graag naar school en haar moeder vindt dat zij de kans moet krijgen om een toekomst op te bouwen. Zij heeft hierover een gesprek gehad met een stafmedewerker van SJDT en hem om raad gevraagd. Na rijp beraad is besloten om Priyadharshini op te nemen in het weeshuis P. Punal. Zij kan nu in ieder geval naar school blijven gaan om zo wat van haar leven te maken.

Priyadharsini is inmiddels financieel geadopteerd
door Jenneke Pandelaar te Zwolle.

Janani

Janani is een meisje van dertien jaar oud en heeft één broertje. Het gezin behoort tot een lage kaste en beide ouders zijn werkzaam als dagloners. Is er echter geen werk, dan zijn er ook geen inkomsten. De ouders maken zich zorgen over hun kinderen. Ze vinden onderwijs erg belangrijk en hebben, tijdens veldwerkzaamheden van SJDT, hierover een gesprek gehad met een medewerker van SJDT. Het resultaat is dat Janani is opgenomen in het weeshuis Pudhu Punal. Zij heeft nu de kans om wat van haar toekomst te maken. Ze krijgt nu goed onderwijs en voldoende te eten. Voor  15,00 in de maand kunt u haar daar mee helpen.

Janani is inmiddels financieel geadopteerd
door Jamie en Edwin Hoogland te Vleuten.

Velankanni Mary 

Velankanni Mary is een meisje van zeven jaar oud en heeft één jonger zusje. Het gezin woont in een vervallen hut zonder sanitaire voorzieningen. Het toilet in de bosjes en wassen aan de dorpspomp. De vader van Velankanni Mary werkt als losarbeider in de bouw maar vaak is er geen werk en zijn er geen inkomsten. De moeder lijdt aan artritis en kan niet werken.
Het gezin leeft onder de armoedegrens en de ouders weten zich geen raad meer. Vooral over de toekomst van hun twee dochters maken ze zich zorgen. De ouders hebben een gesprek gehad met een medewerker van de organisatie SJDT en hem van alle problemen verteld. Na overleg met Br. Sebastian is besloten om Velankanni Mary op te nemen in het weeshuis Pudhu Punal. Zij gaat nu naar school en heeft zo de kans wat van haar toekomst te  maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Velankanni Mary is inmiddels financieel geadopteerd
door Chaya, Karishma, Shiva Nirandjan en Liena Gajadhar te Zoetermeer.

Mahalakshmi M.

Mahalakshmi is een meisje van negen jaar oud. Mahalakshmi is doofstom en beide ouders weten daar niet goed mee om te gaan. Het inkomen van de vader is zo weinig dat ze hun dochter niet die nodige zorg kunnen bieden die ze nodig heeft. Ze hebben daarom hulp bij de organisatie SJDT gezocht. Ze hebben enkele gesprekken gehad met de leiding van deze organisatie en gezien de (leef)omstandigheden van het gezin is er besloten om Mahalakshmi op te nemen in het weeshuis Pudhu Udhayam. Hier wordt haar geleerd om zich goed te verzorgen, tanden te poetsen, enz. Ook krijgt zij les in gebarentaal, kortom, Mahalakshmi is hier op haar plaats en zal met de hulp van SJDT én van een financiele adoptie-ouder wat van haar toekomst maken.

Mahalakshmi is inmiddels financieel geadopteerd
door Ellie en Philip Sas te Leiden.

Kalaiselvi 

Kalaiselvi is een meisje van elf jaar oud en heeft één zusje. Haar ouders behoren tot een lage kaste en proberen door hard te werken inkomsten te vergaren. Is er echter geen werk, dan zijn er geen inkomsten. Het gezin leeft dan ook regelmatig onder de armoedegrens. Beide ouders weten heel goed dat onderwijs een belangrijk gegeven is in het leven van een kind. Gezien de omstandigheden zou het voor Kalaiselvi niet zo lang meer duren voordat ze zou gaan werken. Een gesprek met een stafmedewerker van SJDT heeft de oplossing gebracht. Kalaiselvi is opgenomen in het weeshuis Pudhu Vansantham, gaat naar school en kan zo haar droom om arts te worden waar maken. Voor € 15,00 in de maand kunt u haar daarmee helpen.

Kalaiselvi is inmiddels financieel geadopteerd
door Ellie en Philip Sas te Leiden.

  >> Ga hier verder naar de volgende pagina