Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Achtergrond informatie India:https://india.startpagina.nl/   

 


Kastenstelsel India: verboden, maar springlevend.

Het kastenstelsel in India is officieel al vanaf 1931 niet meer aan de orde.
Vanaf dat moment namelijk wordt de kaste niet meer vastgelegd bij volkstellingen in India. Toch is de praktijk heel anders. In India worden werk en relatie nog steeds voor een groot deel gerelateerd aan de kaste waarin iemand is geboren.
Hoe werkt het kastenstelsel in India?
 

 

 

 

 

Achtergrond informatie India.

India is een land in Azië. India grenst aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. India is in 1947 onafhankelijk geworden van het Verenigd Koninkrijk. Meer achtergrond informatie o.a. over, economische ontwikkeling, Tamil Nadu, de meest voorkomende godsdiensten, klimaat, Heilige dieren is hier te lezen.
 

Festivals India. 

De Indiase kalender kent een lange aaneenschakeling van festiviteiten; wanneer u op de juiste tijd in de juiste plaats bent, kunt u tijdens uw bezoek elke dag wel een of ander feest meebeleven. Het oogstfeest in het zuiden, de onderdompeling in de Ganges, de optocht van wagens in Puri, wedstrijden op het water in Kerala, de dag van de Republiek in Delhi, iedere regio en elke religie heeft wel iets te vieren. Hier volgt een overzicht van een aantal van deze feesten, maar er zijn nog talloze andere. Informeer bij het Indiaas Verkeersbureau voor meer gedetailleerde informatie.