Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

 

 

€ 9.308,00 IS HET FANTASTISCHE RESULTAAT VAN DE KERSTACTIE 2016!!! IEDEREEN ENORM BEDANKT.

Er zijn na ons vertrek naar de weeshuizen en de dorpskinderen nog donaties voor de kerstactie binnen gekomen en het totale bedrag is € 9.308,00 geworden.

Dankzij dit bedrag hebben we 763 kinderen in het nieuw kunnen steken, ook de kinderen die tijdens ons verblijf in India nog financieel geadopteerd zijn. Het totale bedrag voor de kleding is 
€ 5.722,50.

We hebben 44 gezinnen gelukkig kunnen maken met een solarlamp. Het totale bedrag voor de lampen is € 660,00.

En aan 38 gezinnen hebben we geiten overhandigd. Het totale bedrag voor de geiten is € 1900,00.

We vonden het leuk om ook dit jaar alle waardens, hulp waardens, koks en poortwachters van de vijf weeshuizen eens in het zonnetje te zetten. De vrouwen hebben allemaal een eenvoudige sari ontvangen en de mannen een broek met shirt. Dit naar aanleiding van het 25 jarig jubileum van SJDT.

Broeder Sebastian hebben we voor zijn jubileum een zijden dotti met shirt cadeau gegeven en Joselien en Devi Balla hebben een zijden sari gekregen. Dit alles voor een bedrag van € 470,00.

Ook hebben we alle kinderen nog kunnen verassen met een ijsje, cake, snacks en hebben we een 30-tal kinderen van DEET blij kunnen maken met een bezoek aan de cinema. Kortom, een geweldig succes!

Wij willen nogmaals iedereen heel hartelijk bedanken voor hun donatie en hopen dat we de volgende kerstactie weer een beroep op jullie mogen doen.

Stichting Childrenshome
Lia en Jan Mureau

Kom in actie, en steun de Kerstactie van Childrenshome 2016!!


U kunt op veel verschillende manieren in actie komen, kies de manier die het beste bij u past. Nieuwe kleding, een geit, een Solar lamp, en traktatie, een uitje……


Nieuwe kleding! 
Net als voorafgaande jaren willen we, traditiegetrouw, ook dit jaar alle kinderen in de dorpen die in het ondersteuningsprogramma zitten en alle kinderen in de weeshuizen, dus ook de kinderen die nog niet financieel ondersteund zijn, nieuwe kleding geven. In de vijf weeshuizen wonen 500 kinderen en in de dorpen 245. Om dit te kunnen realiseren hebben we € 5.590,00 nodig. De prijs voor een nieuwe set kleding is € 7,50.Vooruit met de geit!
Helpt u kansarme families in India naar een zelfstandig bestaan? Een geit kan voor deze mensen een nieuwe toekomst betekenen! Op het platteland van India leven straatarme families. Deze mensen worden door anderen gemeden en ook de overheid steunt hen niet of nauwelijks. Door een geit te geven, helpt u hen een levensvatbaar bestaan op te bouwen. Geiten zijn gulle geefsters van melk en mest en met elk nieuw jong geitje groeit de kudde. De geitenactie is alleen bestemd voor de dorpskinderen en hun familie uit het ondersteuningsprogramma. De prijs van een geit is € 50,00.

Een Solar lamp voor de gezinnen in de dorpen!Wanneer de zon onder gaat stopt het leven voor veel mensen in India. De solar lamp annex oplader kan in die situatie hulp bieden. Eén solar lamp geeft een heel gezin licht in het donker . De lamp geeft met de energie van één dag zonlicht tot 80 uur aan veilig licht. Licht en stroom zijn essentieel voor de mensen. Met de Solar is er 's avonds licht om huiswerk te maken. Tijdens ons bezoek hebben we hele enge verhalen gehoord en de brandwonden gezien van vrouwen waarvan hun sari door de kerosine lampen in brand vlogen. Deze lampen vormen een veilig alternatief. Een Solar lamp kost € 20,00


Nieuwe kleding is het hoofddoel. Daarnaast is een donatie voor geiten of lampen mogelijk.

Ook u kunt hieraan een bijdrage leveren door een “kerstgift” over te maken op bankrekeningnummer NL31RABO0130137510 t.n.v. Stichting Childrenshome. Graag met vermelding waar uw donatie voor bestemd is.

Via www.childrenshome.nl en facebook houden we u op de hoogte van de kerstactie.

14 december De kerstactie heeft het fantastische bedrag bereikt van € 7.975,40.

Dit bedrag is als volgt besteed:
745 setjes nieuwe kleding voor alle kinderen in de weeshuizen en voor de financieel geadopteerde kinderen in de dorpen

27 solar lampen voor de gezinnen van de kinderen in de dorpen die financieel geadopteerd zijn.

36 geiten voor de gezinnen van de kinderen in de dorpen die financieel geadopteerd zijn.

Donaties voor de kerstactie zijn nog altijd van harte welkom. We kunnen de kinderen dan tijdens ons bezoek een traktatie aanbieden (ijsje, flesje drinken, appel of sinaasappel), een picknick, een feestelijke maaltijd, een bioscoop bezoekje, ……….

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken die ook deze kerstactie wederom tot een groot succes heeft gemaakt en hopen dat we voor het volgend jaar ook weer een beroep op jullie kunnen en mogen doen.

Beste mensen, super dat we dit met z'n allen weer hebben kunnen realiseren!!!

Stichting Childrenshome

Jan en Lia Mureau