Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Nieuws 2011 Stichting Childrenshome

Bekijk het nieuwsarchief:


Nieuws tot 31-12-2010 (PDF)

Nieuws tot 31-12-2009 (PDF)
Nieuws tot 31-12-2008 (PDF)
Nieuws tot 31-12-2007 (PDF)
Nieuws tot 23-06-2007 (PDF)

31 december - Kerstgift

Graag willen wij iedereen bedanken die een kerstgift, groot of klein, heeft geschonken aan de Stichting Childrenshome. Het totale bedrag bedraagt € 1.330,00. Verder wensen wij iedereen een gezond en gelukkig 2012 toe.

Stichting Childrenshome
Lia en Jan Mureau

9 december - Jaarrapport SJDT

Door Br. Sebastian van SJDT is een jaarrapport opgesteld over het wel en wee van zijn organisatie. Je kunt er ondermeer in terugvinden het aantal kinderen in de diverse weeshuizen, het dagelijks programma van de kinderen, de uitstapjes enz. Dit rapport is hier te lezen.

2 december    Kerstactie Childrenshome

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseert Stichting Childrenshome tijdens de eindejaar periode de Kerstactie. Net als voorgaande jaren willen wij alle kinderen die in de vijf weeshuizen verblijven, en alle dorpskinderen uit het ondersteuningsplan een kerstgift  aanbieden waar op dat moment behoefte aan is.

Wilt u hier aan meewerken, maak dan uw bijdrage over op rekeningnummer 1301 37 510 t.n.v. Stichting Childrenshome met vermelding kerstgift. Mogen wij, zoals de vorige jaren,  een warm beroep doen op uw medewerking?
Alvast bedankt!

Stichting Childrenshome, Jan en Lia Mureau

2 december

Sanitaire voorzieningen voor de Adi Dravida Middle School te Vadipatti.
Linda en Margit van instituut de Cirkels te Hoegaarden, Belgie,  hebben begin dit jaar besloten om ieder halfjaar een donatie van  € 1.000,00 te schenken aan de Stichting Childrenshome. Deze donatie is met name bedoeld voor de Adi Dravida Middle School te Vadipatti. Dit is een school waar alleen kinderen van de Dalits verblijven. Deze keer is het geld bestemd voor nieuwe sanitaire voorzieningen.

Namens Stichting Childrenshome en Deet heel hartelijk bedankt.

30 november DEET

Stichting Childrenshome en onze partner organisatie DEET heeft alle kinderen die op de Dalitschool zitten schooltassen gegeven en koffers om hun spullen in op te bergen. Ook is er nog wat snoep en koek uitgedeeld in verband met het Deepavali-feest. Ze hebben ons daarover het volgende bericht: 

"Herewith sending you in attachment file a few pictures from hostel and Dalit School. The school administration has provided school bags to all the children in the dalit school. We have bought 40 new suitcases for those children who did not have and broken. The children are very happy to have the new suitcases. Sweets and crackers were purchased for Deepavali celebration. Many children went home for Deepavali and they were provided sweets packages for their family. Those children who stayed in the hostel were provided special meal and crackers. They enjoyed the day."

schooltassen uitgedeeld aan kinderen op de dalitschool in india     Kleding voor de dalitkinderen

Koffers voor de dalitkinderen    

30 november - Digitaldrawn E-cards

Wil je vrienden of familie vertellen over de stichting Childrenshome dan heeft Digitaldrawn hiervoor een speciale E-card gemaakt die je gratis kunt versturen. Deze kaart is te versturen via http://www.digitaldrawn.nl/childrenshome

17 oktober  Donatie Biesbosch Marina Drimmelen

Graag willen wij de directie en het personeel van Biesbosch Marina Drimmelen bedanken voor hun donatie van € 360,00. Ondanks de economische crisis getuigt dit gebaar van erg hebben in de medemens.

Nogmaals, hartelijk dank!

29 augustus  Brief van Mrs. Prema Latha, DEET

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

 

 

 

13 juli

Instituut de Cirkel zet zich in voor de Adi Dravida Middle School te Vadipatti.

Instituut de Cirkel België zet zich in voor de Adi Dravida Middle School te Vadipatti.    

We have distributed the clothes and notebooks materials to children in the school. The children were very happy and they look very beautiful with new uniforms. The children were also provided notebook, pens, pencils, eraser, sharpener, etc.

The children are very grateful to the support and they extended their gratitude and love to you. We thank you for bringing this support to these poor children. I am glad to see them in good clothes. The teachers also thank you very much. We extend our sincere thanks to 'The Circle' and Linda and Margit. They are the instrument behind this support and we are grateful to them. We extend our sincere thanks to De Cirkel for this support.

With warm regards,  
Mrs. Prema Latha

de leerlingen van de adi dravida middle school te vadipatti in hun nieuwe uniform

Boven: Een aantal leerlingen van de Adi Dravida Middle School te Vadipatti in hun nieuw uniform.

28 juni

Voor het vijfde jaar een geslaagde tomatenactie door leerlingen van de bovenbouw van Basisschool de Stuifhoek te Made

tomatenactie door de leerlingen van basisschool de stuifhoek te made

De vijf financieel geadopteerde kinderen van Basisschool de Stuifhoek zijn ook dit jaar weer verzekerd van de financiële ondersteuning door de bovenbouw van Basisschool de Stuifhoek te Made. Door de verkoop van tomaten, gratis beschikbaar gesteld door Gebr. Bos te Made,  hebben ze een bedrag van maar liefst € 1.002,00 opgehaald.  Ondanks de spokende e-hec bacterie hebben de kinderen toch weer ruim 300 kilo tomaten verkocht, een geweldige prestatie! 

De Stichting Childrenshome bedankt de leerlingen en de leerkrachten voor hun inzet en inspanningen. Ook de gebr. Bos weer veel dank voor het gratis beschikbaar stellen van de vele kilo’s tomaten.

26 juni  Anonieme donaties

Ook het eerste halfjaar zijn er weer diverse bedragen binnen gekomen van anonieme en niet-anonieme sponsors.
Wij willen deze gulle gevers bedanken voor hun betrokkenheid en er voor zorgen dat het sponsorgeld goed gebruikt wordt.

Opening M3 Bouwadvies  b.v. te Rotterdam.

Op 27 mei 2011 heeft de opening plaats gevonden van de nieuwe huisvesting van M3 Bouwadvies B.V. aan de Heemraadsingel 103 te Rotterdam.  De wethouder van Rotterdam heeft het pand officieel geopend en daarna is er, onder het genot van een hapje en een drankje een rondleiding verzorgd door het pand. Het is een prachtig, oud herenhuis wat helemaal in de oorspronkelijke staat is hersteld. De directeur van M3 Bouwadvies, Ronnie Mahesh, had de genodigden gevraagd om, in plaats van cadeaus, een bedrag over te maken op de bankrekening van de Stichting Childrenshome. Vele genodigden hebben hieraan gevolg gegeven en er is een bedrag binnengekomen van maar liefst € 605,00.

Alle gulle gevers heel hartelijk bedankt en natuurlijk ook de leiding van M3 Bouwadvies.

Opening M3 Bouwadvies

Op 27 mei 2011 vindt de opening plaats van de nieuwe huisvesting van M3 Bouwadvies B.V. aan de Heemraadsingel 103 te Rotterdam. De directeur van M3 Bouwadvies, Ronnie Mahesh, heeft de genodigden gevraagd om, in plaats van een cadeau, een bedrag over te maken op de bankrekening van de Stichting Childrenshome. Wij zijn voor de opening uitgenodigd om symbolisch een cheque in ontvangst te nemen. Ook willen wij de directeur al hartelijk bedanken voor dit mooi gebaar. Wordt vervolgd.

<< klik op de afbeelding voor een vergroting

Instituut de Cirkels zet zich in voor de Adi Dravida Middle School te Vadipatti.

Linda en Margit van instituut de Cirkels  te Hoegaarden, Belgie,  hebben besloten om ieder halfjaar een donatie van € 1.000,00 te schenken aan de stichting Childrenshome. Deze donatie is met name bedoeld voor de school waar de kinderen van de Dalits verblijven. Van de donaties worden schooluniformen, schoolmaterialen etc. aangeschaft.

Cirkels is het Vlaams opleidingsinstituut voor Transactionele Analyse (TA). Cirkels is opgericht in 2008 en wil de theorie en praktijk van Transactionele Analyse in Vlaanderen doorgeven via opleidingen, workshops en persoonlijke begeleidingsvormen. De TA opleiding van Cirkels is erkend door EATA, de Europese koepel voor Transactionele Analyse.

Cirkels biedt opleidingen aan in het effectief begeleiden van veranderingsprocessen in jezelf, de ander en je organisatie.

De Stichting Childrenshome en de organisatie DEET willen dan ook Linda en Margit heel hartelijk bedanken voor deze super grote bijdrage.

Suzan Stolk bezoekt haar adoptiekind en het weeshuis Pudhu Punal.

Lees hier haar terugblik.

download een game of ringtone voor je mobieltje en ondersteun stichting childrenshome

Door ringtones, java games en andere content voor je mobieltje op de site van
Digitaldrawn te downloaden steun je de Stichting Childrenshome.


Voor een speciale-ecard dan ben je bij www.digitaldrawn.nl op het goede adres. Ze hebben e-cards in diverse categorieën o.a. kunstkaarten, cartoonkaarten , geboortekaartjes, verjaardagskaarten, beterschap en fantasy ecards. Ook geboorte, liefdes en diverse andere gedichten zijn te verstruren als wenskaart. Verstuur een kaartje met een Flash puzzel , virtuele kado's of je naam in het Chinees.Verjaardagskaarten met leeftijd vanaf 5 jaar tot 75 jaar.Alle kaarten zijn uniek en gratis.

Door ringtones, java games en andere content voor je mobieltje op de site van Digitaldrawn te downloaden steun je de Stichting Childrenshome. Voor de ringtones op Digitaldrawn E-cards site maken we gebruik van een affiniteit programma van Ringtonio.

Omdat Digitaldrawn de Stichting Childrenshome een warm hart toedraagt worden alle inkomsten van 2011 gedoneerd aan deze stichting.

Wil je vrienden of familie vertellen over de stichting Childrenshome dan heeft Digitaldrawn hiervoor  een speciale E-card gemaakt die je gratis kunt versturen. Deze kaart is te versturen via de goede doelen pagina op http://www.digitaldrawn.nl/childrenshome

Rian, bedankt voor dit mooie initiatief.

Donatie Woningstichting Volksbelang te Made.

Tijdens ons verblijf in India kregen we een leuk bericht van Woningstichting Volksbelang te Made, zie hieronder.

 

 

Beste collega’s,

Eind vorig jaar heb ik aan de oud bestuursleden/oud-leden RvT van Volksbelang een brief gestuurd met de mededeling dat we stoppen met de traditie dat zij een kerstpakket ontvangen.Strekking van mijn brief is dat ik veel waardering heb voor hun inzet in het verleden maar het niet meer van deze tijd vindt om de groeiende groep oud leden (met vervanging van de vorige rvt inmiddels een stuk of 10, waarvan sommigen ook al weer jaren uit beeld) kerstpakketten te blijven geven. Zeker in deze tijd waarin we geacht worden terughoudend daarmee om te gaan. Ook heb ik de pakketten voor de huidige rvt leden meer passend gemaakt qua bedrag.

Ik heb aangegeven dat we ons bewust zijn dat zeker in deze tijd er mensen zijn die het harder nodig hebben dan wij en in dat kader een donatie zullen doen aan Stichting Childrenshome en gerefereerd aan jullie persoonlijke maandelijkse bijdrage aan dit project. We zullen dan ook € 250 overmaken aan de Stichting Childrenshome.  

Met vriendelijke groeten,
Eric van den Einden
Directeur-bestuurder Volksbelang 


Wij willen dan ook graag Eric en alle personeelsleden heel hartelijk bedanken.
Jan en Lia Mureau, Stichting Childrenshome

Bezoek aan de kinderen

In december 2010 - januari 2011 hebben we de vijf weeshuizen bezocht en de kinderen uit het ondersteuningsplan van onze partner organisatie SJDT. Ook hebben we de dorpskinderen bezocht  van onze nieuwe partner organisatie DEET. Dit alles is uitgebreid te lezen in terugblik reis India. En in het reisdagboek http://childrenshome2010.waarbenjij.nu/ Via een foto impressie laten we u kennis maken met de kinderen en India:

Deel 1 http://twurl.nl/nhumy0
Deel 2 http://twurl.nl/njzxea