Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Nieuws 2017 Stichting Childrenshome

 
Bekijk het nieuwsarchief:

Nieuws tot 31-12-2016
Nieuws tot 31-12-2015
Nieuws tot 31-12-2014
Nieuws tot 31-12-2013
Nieuws tot 31-12-2012
Nieuws tot 31-12-2011
Nieuws tot 31-12-2010 (PDF)
Nieuws tot 31-12-2009 (PDF)
Nieuws tot 31-12-2008 (PDF)
Nieuws tot 31-12-2007 (PDF)
Nieuws tot 23-06-2007 (PDF)

 

 

23 december- Geweldige opbrengst kerstactie Dongemond College Made!!!

 

 

    
SUPER RESULTAAT!! 

    Dachten dat het vorig jaar al veel was..... 
    4506,20 euro!! Niet normaal wat de kids van het Dongemond college Made nu hebben opgehaald met de jaarlijkse goede doel actie.

    Vanuit India heel erg bedankt wat jullie allemaal gedaan hebben om dit bedrag bij elkaar te harken!!

    Groet Jan, Lia en Bjorn

30 december - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie heeft inmiddels het hele mooie bedrag bereikt van € 10.923,00
Alle gulle gevers, ook de anonieme gevers, heel hartelijk dank! Ook degenen die gedoneerd hebben tijdens ons verblijf in India heel hartelijk dank. Het is voor ons niet mogelijk een persoonlijk bedankje te sturen.

12 december Update kerstgroet,

Beste mensen hierbij een update wat betreft de kerstgroet. Helaas hebben we de kerstgroeten van de kinderen van SJDT en de kerstgroeten van de kinderen van Deet nog steeds niet ontvangen. We hebben iemand gemachtigd om de pakketten in ontvangst te nemen. Deze nacht vertrekken we naar India en zodra we weer thuis zijn gaan we ze verzenden.

Fijne dagen.

11 december - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie heeft inmiddels het hele mooie bedrag bereikt van € 10.743,00
Alle gulle gevers, ook de anonieme gevers, heel hartelijk dank!

8 December - Fijne feestdagen!

Voordat we as woensdag naar India vertrekken willen we alle adoptie-ouders en sponsoren fijne feestdagen wensen.De teller staat € 10.318,00!!
Beste mensen, heel hartelijk dank voor jullie donaties.

 

 

 

 

 

7 december - Kerstgroet vast bij de douane!!!!!!We hebben niet zo leuk nieuws ontvangen van Br. Sebastian wat betreft de kerstgroet van de kinderen van SJDT.

We zitten al weken te wachtten op de rapporten. Br. Sebastian is naar het postkantoor gegaan en na enige discussie waren ze bereid te informeren bij de douane.Bij de douane in India is er echter iets goed fout gegaan. Ze hebben het pakket opengemaakt en niet verzonden. Ze gaan het nu alsnog verzenden maar aangezien wij as woensdag vertrekken kunnen we het niet in ontvangst nemen. We moeten hier voor tekenen dus is het ook niet mogelijk dat iemand anders het aanneemt. Ze bewaren het twee weken en dan gaat het terug naar India.


Deze morgen hebben we contact gehad met Br. Sebastian en besloten dat ze de kerstgroeten gaan scannen en rechtstreeks digitaal naar de adoptieouders versturen. We hopen dat jullie begrip voor de situatie hebben. We vinden het heel vervelend maar kunnen er verder niets aan veranderen.

Stichting Childrenshome,
Jan en Lia Mureau

7 december - KOM IN ACTIE EN GEEF EEN GIFT!!!

Er staan nog 23 kinderen met lege handen met kerst.
We hebben nog €299,00 nodig om dit te voorkomen!!

6 december - De opbrengst van de Kerstactie Dongemond College Made en Raamsdonksveer
gaan we besteden aan de bouw van vier wc’s!!

Na overleg met een van onze partners in India, Deet, hebben we in samenspraak met het kerstcomité van het Dongemond College Made en Raamsdonksveer besloten dat we de totale opbrengst van de kerstactie gaan gebruiken voor de bouw van twee dames en twee heren wc’s.

Op het terrein van DEET is een hal gebouwd waar de dorpskinderen en ouders voorlichting, cursussen, trainingen, bijscholing etc. krijgen. Bij deze hal zijn echter geen wc’s . De kinderen en ouders gaan nu het veld in om hun behoefte te doen. Deze wc’s worden aangesloten en hebben water. De opbrengst van de kerstactie zal dus in zijn geheel worden besteed aan de bouw van wc’s. We hopen natuurlijk weer op een geweldig bedrag!

We willen alle leerlingen, het kerstmisactie- comité en het personeel bedanken en wensen hen veel plezier en succes!

6 december - Geen wc, geen huwelijk in India, sanitaire voorzieningen zijn essentieel!!

Scheiden omdat je man geen wc voor je bouwt? In India gebeurt het. De rechter stelt steeds vaker vrouwen in het gelijk. Een nieuwe Bollywood kraker, Toilet, a Love story, een film over een vrouw die na de huwelijksnacht wegrent, omdat ze geen wc heeft, brengt meer vrouwen op het idee hun man onder druk te zetten. Geen wc, geen huwelijk.

De film is een ludieke aanklacht tegen het gebrek aan toiletten.
“Want hoe is het mogelijk dat we raketten naar de maan sturen, maar geen fatsoenlijke toiletten bouwen?”, stelt de populaire Bollywood filmster Akshay Kumar. In de film ‘Toilet, a Love Story’, een ludieke aanklacht tegen het gebrek aan toiletten in India, speelt hij de hoofdrol.

Lees hier het hele artikel!!

5 december - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 9.238,00.
Iedereen weer heel hartelijk bedankt! Ook de anonieme gevers heel veel dank!!

2 december - Kerstactie Dongemond College Made en Raamsdonksveer

Traditiegetrouw organiseert het Dongemond College te Made jaarlijks een kerstactie voor een goed doel. Dit jaar is wederom  gekozen voor de Stichting Childrenshome van Lia en Jan Mureau. Deze kerstactie vindt plaats op donderdag 21 december

De leerlingen van Dongemond College gaan hardlopen, zwemmen, mountain biken, zwemmen, een heitje voor een karweitje, koekjes bakken, kerstkransen maken, lege flessen ophalen voor het statiegeld, dansen, gezelschapsspelletjes, badmintonnen, houten werkstukjes maken etc etc.

Maar dit is nog niet alles!!
Ook dit jaar krijgt het onderwijzend personeel van het Dongemond College ter gelegenheid van Kerstmis waardebonnen. Deze waardebonnen kunnen ingeleverd worden voor een kerstpakket. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om deze waardebonnen in te leveren en de waarde van de waardebon te doneren aan de Stichting Childrenshome.

Ook vorig jaar hebben veel leerkrachten van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en de opbrengst aan een goed doel geschonken. Wij hopen dan ook dat ook dit jaar veelvuldig er veel waardebonnen in contanten worden omgezet.  

Tijdens ons verblijf in Pudhu Punal zal, in overleg met Br. Sebastian, bekeken worden waar dit jaar de opbrengst aan besteed gaat worden. We willen alle leerlingen, het kerstmisactie- comité en het personeel bedanken en wensen hen veel plezier en succes!

2 december - Kerstactie

30 november - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 8.876,00.
Kom op mensen, nog € 800,00!!!!!!!

28 november - Opbrengst kerstactie.

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 8.525,00

Iedereen weer bedankt!!!

 

25 november - SUPER GOED NIEUWS!!!!
 

Ook voor dit schooljaar gaat de commissie die de kerstactie organiseert Childrenshome als goed doel gebruiken.Vorig jaar kozen we als doel voor de kerstactie van het Dongemond College Made de Stichting Childrenshome. Het mooie van het kiezen van een doel waarmee we verbinding hebben, is dat we goed op de hoogte worden gehouden van wat er met het geld gebeurt. Zoals jullie weten is het geld van de goed doel actie gebruikt om stoomovens te kopen in weeshuis Pudhu Punal. 

Ook voor dit schooljaar wil de commissie die de kerstactie organiseert Childrenshome als goed doel gebruiken. Daar zijn de teamleiders en ik uiteraard mee akkoord gegaan. Ik heb begrepen dat ook de Dongemond brede gelden dat het personeel doneert dit jaar ook naar jullie stichting zal gaan.Goed nieuws dus. We schakelen Björn graag weer in voor voorlichtingslessen over het goede doel in de hoop dat het geld gaat binnenstromen.

Tot spoedig, vriendelijke groeten van Wilma Roefs.

Alle medewerkers van het Dongemond College heel veel dank dat jullie weer voor Childrenshome hebben gekozen.

25 november - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 8.430,00

Alle gulle gevers, al dan niet anoniem, heel hartelijk dank!!


21 november - Dongemond College, Jaarlijkse kerstbijeenkomst.

Graag willen we het bestuur en de directie, het kerstcomité, Rita Geertse, Fiona Meijers, Astrid Schoones en alle medewerkers van het Dongemond College heel hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid bij Stichting Childrenshome.

Stichting Childrenshome,
Jan en Lia Mureau

20 november - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 7.002,00
Nog tweehonderd schooltassen en kledingsetjes!!!

De stoffen voor de kleding zijn besteld en de kleermakers in India zijn inmiddels druk bezig om de kleding te maken. Ook de tassen zijn in de maak!
Het bedrag van de kerstactie is echter nog niet voldoende.
We hebben nog € 2.618,00 nodig. 

Met uw bijdrage zorgen wij ervoor dat ook deze tweehonderd kinderen worden voorzien van tassen en nieuwe kleding!! 

U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL31 RABO 0130137510 tnv Stichting Childrenshome met vermelding van: Kerstactie.

20 november - Birthday Celebration 

Birthday Celebration for the Children from the orphanages from SJDT. We have this program to give a feel to the children that they are cared and loved. They should never get the feel that they are not able to celebrate their birthday unlike their friends in school. The children who celebrate in a particular month celebrate their birthdays together at the end of each month. Cake is bought and the children cut it together joyfully. All the children assembled and we all pray for them earnestly. The celebrants indeed feel so delighted during each celebration. Every child goes forward greets the celebrants and they in turn give sweets. Even the staff’s birthdays also are celebrated along with the children.


16 november - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van de kerstactie is tot nu toe € 6.972,00. 

Iedereen weer bedankt, ook de anonieme sponsors! 

14 november - Opbrengst kerstactie

Wat een geweldig bedrag: De teller van de kerstactie staat inmiddels op € 6.757,00
We zijn nu in ieder geval aardig op weg naar de € 9.620,00. 
Hartelijk dank, ook alle anonieme sponsors.

12 november - Mijn kinderen betalen mee...1 euro per maand.

Vandaag een nieuwe aanmelding ontvangen: Mijn kinderen betalen mee...1 euro per maand. Dit om ze bewust te maken hoe je iemand met een klein gebaar al enorm kan helpen en om ze in te laten zien hoe goed ze het zelf hebben.

Jari en Jens, super bedankt en wat een mooi initiatief dat jullie elke maand 1 euro meebetalen en zo meehelpen om de toekomst van Kaviyarasan te verbeteren!!


12 november - Opbrengst kertactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 3.285,00

10 november - Ook het Carillon draagt een kleedje en tasje bij!

 

10 november - Dear adopt parents and sponsors,

I am sharing the two stories with you because they are unique in a way. Both of them were fully brought up in our orphanage under my guardianship.As we are preparing for their marriage we feel very proud that two of our own girls are entering into a new phase of their life. So far all their world was St. Joseph’s Development Trust. They came into our care as an abandmed, confused, crying and frightened girls. Now they are full grown up responsible and bold young girls who can manage an orphanage with 200 girls.

On the one hand we are proud that they are graduating into setting up a family. But on the other hand we feel the pain of separation as well as the anxiety on how they will fare in their family life. More over since they occupied the top positions in our orphanage they are leaving behind a void that we need to fill up now.

The marriage process in India is a long process with lot of events and occurrences. Above all these comes with the expenses connected with this. As you know in India the girl’s parents need to necessarily provide certain things. Among these gold comes the first expense. I must say proudly that these two girls as they worked in SJDT had earned a salary which they saved very diligently and now able to buy their own gold. From our side we need to provide the basic things that are needed for setting a house for their family. Basic household vessels, cot & bed, Marriage silk & Dothy and silk sarees etc. In addition we need to meet out the marriage expenses such as food marriage hall expenses transport etc.

Month of November 2017 is an eventful month with lot of joys and to share. We feel very proud to share with you this happy news.

Thanking you
Thanks& Regards

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

10 november - SJDT Celebrates the sucess stories of two of its girls getting Married.

Case Study of Shanmugavalli (Started her life as a 7 Year old orphan girl and graduated as manager of the orphanage) 
Present status Center - In-charge of Pudhu Irudhayam 
Address - Pudhu Irudhayam Children Home, Tranquebar Taluk
Name -M. SHANMUGAVALLI 
Date of birth - 10.12.1987 
Age - 30 yrs 
Gender - Female 
Educational Qualification - M. Com., 
Father’s name - Mr. Muruganandam (Late) Mother’s name : Mrs. M. Jothi Mani

Family Status Then: 
M. Shanmugavalli was an abandoned girl from Manamadurai village in Sivagangai District. She has two younger sisters. Her father was doing labour work in the market and earning Rs. 150/- per day that too was not a regular job because some days there won’t be any work. They were living in a small thatched house with the meager income earned by her father. When she was studying her 5th standard, her father expired due to his prolonged illness. When her father was alive he did not allow her mother to go for any work. But after his the death, severe poverty gripped the family.

There were many relatives and friends resided nearby them, but no one supported them. So her mother decided to do some coolie work to manage the household expenses. She did some housekeeping work and earned Rs.100/- per day. But the income of her mother was not sufficient to meet the educational and other family requirements, so her mother stopped her from the school. Since Shanmugavalli was the eldest daughter in the family all burden and responsibility were loaded upon her head next to her mother. After six months of her father’s death, she was sent to a Doctor’s house to help them in their household activities like washing dishes, clothes, cleaning house and gardening at the age of ten. She was working there for about two months. At that time one of the staff of SJDT came to know her and her family situation and informed it to Dr. I. Sebastian. He graciously admitted her and her two sisters namely Kanagavalli and Muthulakshmi in Pudhu Vasantham orphanage home at Murugathooranpatti near Pallapatti.

SJDT Intervention: 
There she was given good care and support. She was admitted in R.C. Middle school at Silukuvarpatti where she did her 7th and 8th standard. Further she studied her 9th to 12th standard in R.C. Higher Secondary school at Silukuvarpatti. As part of center activities, many life skills were taught to her in the evenings, weekends and holidays which gave her enormous learning opportunities there. Since she suffered the pain of a poor abandoned child, she aspires to become either a social worker or as a teacher to do something meaningful for the abandoned children. So she studied well. After the completion of her higher secondary school education. She completed Teacher training course in St. John’s College, Periyakulam.

Beeing a day care centre trained teacher she was appointed as a supervisor of SJDT run day care centre in Tsunami affected villages. Along with her work she completed her bachelor degree in psychology through correspondence course. During this period SJDT started an orphanage namely Pudu Irudayam near Tranqubar. Bro. Sebastian asked her to join as a staff and do part time two years of post graduation studies in commerce. After the completion of the studies she is promoted as the manager of Pudu Irudayam and ever since she is managing the day today running of this orphanage. She is now beeing proposed to be married on the 23rd of November 2017. Started her life as an orphan in our orphanage graduated to be a post graduate in commerce and worked as a Manager in our orphanage is now going to be married.

Case Study of Marthal 
Name : S. MARTHAL 
Date of birth : 20.02.1991 
Age : 26 
Gender : Female 
Guardian : Bro. I. Sebastian 
Educational Qualification : Diploma in Nursing Assistant 
Job : Working as Manager in Pudhu Punal Home - SJDT

Family Background: 
Marthal and Mariyal are twin sisters who were brought to our home by their aunt when they were 6 years of age. When I ask them now they hardly remember who their father was and hardly remember the death of her mother. The father seems to have abandoned the mother and the two girls as soon as they were born and have no idea where he has gone. The aunt who brought the girls to our care after their mother’s death also disappeared without any trace after entrusting the tow girls to us.

It is we who gave the names Marthal and Mariyal and it took lot of efforts from our side to make them feel at home in the initial period. Beeing twins created lot of confusion among our staff and at times they were playing mischief among our staff. Marthal was sent to Puduvasatham home and from there she completed school education. Following her school education she showed interest in nursing and so she was sent to do a diploma in Nursing. After completion of her nursing course she started her career as a providing medical care to the orphan children of the very same orphanage where she grow up.

Her childhood life in Puduvasantham orphanage gave her lot of motivation and love for the work she was doing as a nurse. Then we at SJDT had a need for a manager at PuduPunal and felt Marthal had the necessary skill and talent to fill this post. Ever since her appointment four years back as the manager of Pudupunal with 250 children she is performing her duties wonderfully well.

Now she is proposed to be married on the 31st November 2017. We are very proud that we made a contribution in her life’s journey. She is very nervous now of leaving our home as much as we are. We wish her all the best in her life.

9 november - Huwelijk Marthal en Shanmugavalli

Vandaag hebben we een uitnodiging ontvangen van Marthal,warden in Pudhu Punal, en Shanmugavalli, staflid en hoofd van Pudhu Irudayam, voor het bijwonen van hun huwelijk. Heel jammer dat het voor ons niet mogelijk is om aanwezig te zijn. We gaan in december en het is te duur om in november ook nog te gaan. Was leuk geweest als deze huwelijken in december hadden plaatsgevonden maar in India bepaal je niet zelf de datum van je huwelijk maar wordt er gekeken naar de maanstand en nog meer van dit soort dingen. Zie hier de uitnodiging.


9 november - Donatie van Daphne

24 augustus donatie van Daphne, een medewerkster van Meddex, uw partner voor uitwisseling van patiëntdata, een bedrag van € 250,00 ontvangen. Zij heeft een bonus ontvangen van € 100,00, heeft daar zelf € 50,00 aan toegevoegd en Meddex heeft er € 100,00 bijgedaan.Daphne en Meddex, bedankt voor deze mooie donatie.

Er zal ook iets over opgenomen worden in onze nieuwsbrief naar klanten (voornamelijk ziekenhuizen en andere zorggerelateerde centra). Wanneer dat is weet ik niet.Zodra ik daar meer over hoor, laat ik het direct weten.

Beste Collegae,

Enige tijd geleden was de sales afdeling (Martijn, Robbert, Jules, Maaike, Menno en Daphne) aanwezig op de mooie Meddex stand bij de Zorg & ICT beurs. Om zoveel mogelijk bestaande klanten en nieuwe prospects & leads te spreken -en binnen te hengelen J -, kreeg sales een wedstrijd uitdaging: wie de meeste interessante mensen sprak, zou voor 100,- een dinerbon krijgen. We hebben er allemaal flink ons best voor gedaan en zeer veel mensen kunnen spreken. Zo bleek ook uit het beursoverzicht tov andere bedrijven waar wij als klein bedrijf zeer hoog scoorden.

Uiteindelijk mocht ik de bon in ontvangst nemen en omdat ik anderen die het minder hebben, ook graag duurzaam laat meeprofiteren, heb ik Meddex gevraagd de bon om te zetten in een sponsoring voor een weeshuis in India. Sinds geruime tijd sponsor ik het meisje Kavitha die destijds 10 was en onlangs 18 geworden is en zelfstandig geworden is. Zij had, gezien haar lage kaste, haar vrouwzijn en haar gezinssituatie, geen kansen in dit leven gehad als zij niet opgenomen was door de Indiase en Nederlandse stichting waar ik mee samenwerk. Nu is zij naar school gegaan, heeft ze een kleermakersopleiding afgerond en is onlangs aangetreden als betaald voogd bij het weeshuis waar zij opgegroeid is. Daarnaast is zij uitgegroeid tot een allervriendelijkst warmhartig, zorgzaam en happy meisje.

Lees hier het verslag van mijn bezoek aan Kavitha. 

Je kunt ook zelf een kindje sponsoren of een kerstgift doen. Leuk ook ter educatie van je kids. Je hebt de mogelijkheid om je kindje te schrijven en/of te bezoeken. Vraag gerust naar mijn ervaringen!


8 november - opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 3.187,00

6 november - Filmpjes van Marcel en Patty opgenomen tijdens hun bezoek aan hun financieel adoptiekind.

Hallo Jan en Lia,

We zijn weer terug en zelfs weer begonnen met werken.
India is een grote ervaring rijker met veel mooie momenten en enkele zwaardere momenten in Mumbai. In geheel een super ervaring.

Zie hier een filmje van Pudhu Irudayam, een filmpje van ons bezoek aan de tempel met Mr. Suresh en een filmpje van de dansavond in Pudhu Irudayam. 

Groeten,
Marcel en Patty

Marcel en Patty, we willen jullie super bedanken voor deze mooie momenten. En dat we dit met iedereen kunnen delen!

Stichting Childrenshome,
Jan en Lia Mureau

6 november - opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 3.026,00

Kom op beste mensen, we willen alle kinderen aan kunnen kleden en een schooltas geven en hebben daar nog ruim € 6.500,00 voor nodig!!!
Nieuwe kleding voor kinderen hier in Nederland is niets bijzonders maar de kinderen in de weeshuizen en in de dorpen krijgen maar twee maal per jaar een setje nieuwe kleding waarvan één keer van de financiele adoptie-ouders en sponsors van stichting Childrenshome.

Dus beste mensen, laten we de kinderen niet het plezier ontnemen voor het krijgen van een setje nieuwe kleding.
We hebben nog ruim € 6.500,00 hiervoor nodig!

2 november - Dezelfde boeken, dezelfde prijs!

Een mooi cadeau voor de feestdagen en voor Childrenshome een mooie bijdrage voor de kerstactie, iedereen blij!!

Tot 12% van je aankoop gaat naar een goed doel dat jij kiest!

En natuurlijk vragen wij je om voor Childrenshome te kiezen!!

2 november - opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 3.026,00

Bedankt!! Ook de anonieme sponsors!!

2 november - Pakket in India ontvangen na het betalen van €44,00!!!

We hebben bericht ontvangen van SJDT over het versturen van post. Het komt regelmatig voor dat er pakketten aankomen bij SJDT waar SJDT een flink bedrag voor moet betalen om het in ontvangst te nemen. Ook deze keer hebben ze €44,00 moeten betalen voor de ontvangst van het pakket, dit is veel geld, hier kunnen we een kind in het weeshuis drie maanden lang voor ondersteunen. Zie hieronder het bericht van Br. Sebastian:

Dear adopt parents,
I would like to inform you that adopt parents has sent a very big parcel for 3 children while appreciating this good heart, we would like to inform you that we have to pay Rs. 3306/- to get the parcel from the post office. I kindly request you to inform the sponsors not send very big parcels.

We also thank you for all the support that you extend to our children.

With kind regards I remain
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development TrustBeste mensen, we weten dat jullie dit met de beste bedoelingen en met liefde voor de kinderen doen. Toch moeten we jullie, op verzoek van Br. Sebastian, vragen om niet meer van die grote pakketten te verzenden. €44,00 is voor SJDT heel veel geld. We willen jullie dus vriendelijk verzoeken om de pakjes klein te houden. We hebben elk jaar de kerstactie en het is beter om een donatie te doen, met het geld wat jullie en SJDT nu kwijt zijn aan het verzenden en ontvangen kunnen wij in India heel veel doen.

We vinden het vervelend om dit te vragen aan jullie want we weten dat jullie het met de beste bedoeling doen, We hopen dat jullie begrip voor dit verzoek hebben.

Graag willen we iedereen bedanken voor alle hulp, liefde en aandacht voor de kinderen in de weeshuizen en de kinderen uit het ondersteunings-programma.

Stichting Childrenshome,
Jan en Lia Mureau
Br. Sebastian

31 oktober - Een update over het bezoek van Marcel en Patty aan het weeshuis Pudhu Irudayam.

Hallo Lia en Jan,

We zijn gisteren vertrokken uit het weeshuis Pudhu Irudayam. Het was een van de meest bijzondere momenten die ik ooit heb meegemaakt. We zijn nu nog 2 dagen in Goa en eerlijk gezegd voelde ik mij in het weeshuis beter als hier. Het zijn allemaal erg grote contrasten.

De kinderen waren super lief en ze zijn echt een grote familie. Ieder kind heeft een verhaal, de een nog triester als de ander. Ze zijn gelukkig in het weeshuis en hebben elkaar, dat was goed om te zien en te voelen.

Suresh, een staflid van SJDT, is een zeer goed iemand met een groot hart voor de kinderen

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie hulp, het was een eer om in het weeshuis te mogen zijn. Ik zal jullie bij terugkomst alle filmpjes en foto’s sturen die we in het weeshuis hebben gemaakt. Ik heb alles opgenomen van de dansvoorstelling, die geweldig was. Ik heb bij vertrek nog een vergoeding gegeven voor ons verblijf en dit gaat gebruikt worden voor de kinderen van Pudhu Irudayam.

Veel groeten en tot later,

Marcel en Patty

30 oktober - English training programme 

Dear Jan en Lia Mureau, adopt parents and sponsors,
Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.

As I have informed you earlier we had a training programme organized for our orphanage children who did not go home for holidays during the quarterly examination. We include spoken English and English and Maths tuition in school subjects as well as developing leadership skills. I am enclosing a report prepared by the two Rev. Sisters who organized the training. I hope you enjoy Reading it. Thanking you

Thanks& Regards,

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust 

 

30 oktober - opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 2.761,00

Hartelijk dank, ook de anonieme sponsors.


26 oktober - opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 2.716,00.


23 oktober - Reisschema bezoek India 2017/2018

Op 13 december vertrekken we wederom naar India om de kinderen die in de vijf weeshuizen wonen te bezoeken. We brengen ook een bezoek aan de gezinnen en kinderen die in de dorpen wonen en die in het ondersteuningsprogramma van SJDT/Childrenshome en DEET/Childrenshome zitten. 
Via de reisblog van Childrenshome is het mogelijk een beetje met ons mee te reizen, mits we internet en  stroom hebben. 


Reisschema bezoek weeshuizen en dorpskinderen.

13 december  2017         Vliegen wij van Amsterdam naar Chennai

14 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Irudayam

15 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Irudayam

16 december  2017         Bezoek dorpskinderen SJDT

17 december  2017         Bezoek dorpskinderen SJDT

18 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Irudayam

19 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Irudayam

20 december  2017         Vertrekken we naar het weeshuis Pudhu Punal

21 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Punal

22 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Punal

23 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Punal

24 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Punal

25 december  2017         Bezoek SJDT weeshuis Pudhu Punal

26 december  2017         Van het weeshuis Pudhu Punal naar DEET

27 december  2017         Bezoek  dorpskinderen DEET

28 december  2017         Bezoek  dorpskinderen DEET

29 december  2017         Bezoek  dorpskinderen DEET

30 december  2017         Bezoek  dorpskinderen DEET    

31 december  2017         Van DEET terug naar Pudhu Punal

01 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

02 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

03 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

04 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

05 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

06 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

07 januari- 11 januari     Vrije dagen

12 januari 2018              Terug naar het weeshuis Pudhu Punal

13 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

14 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

15 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

16 januari 2018              Bezoek weeshuis Pudhu Punal

17 januari 2018              Vertrekken we naar Chennai

 22 januari 2018             Naar International Airport Chennai

23 januari 2018              Vliegen wij van Chennai naar Amsterdam

23 oktober - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 2.447,00.

14 oktober - Vader en dochter bezoeken hun financieel adoptiekind.

Een adoptieouder en zijn dochter zijn vandaag vertrokken naar India. Ze gaan samen een rondreis maken en brengen een bezoek aan hun financieel adoptiekind.

We wensen jullie een mooie reis en geniet van jullie bezoek aan het weeshuis.

13 oktober - Opbrengst kerstactie

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 1.422,00.

Hartelijk dank, ook de anonieme sponsors!


11 oktober - Kerstactie Dongemond 2017

Ook dit jaar krijgt het personeel van het Dongemond College waardebonnen in plaats van een kerstpakket. Deze waardebonnen kunnen ingeleverd worden voor een kerstpakket, maar er bestaat echter ook de mogelijkheid om deze waardebonnen in te leveren en de waarde hiervan te doneren aan Stichting Childrenshome. Vorig jaar hebben veel personeelsleden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en de opbrengst aan een goed doel geschonken. Wij hopen dat ook dit jaar veel  waardebonnen in contanten worden omgezet. 

Dongemond College: Bedankt zovast!

Lia en Jan Mureau

11 oktober - Photos of the steam cooking 

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.

I herewith enclose some photos of the steam cooking and thanks drawing pudupunal children.
Once again thanking you for all your support. Thanking you

Thanks& Regards

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

 


11 oktober - Opbrengst kerstactie 2017

De opbrengst van onze kerstactie is tot nu toe € 1.167,00.

Hartelijk dank, ook de anonieme sponsors!

10 oktober -  Opbrengst kerstactie 2017

De opbrengst van de kerstactie is tot nu toe € 1.015,00.

Heel hartelijk dank!!


10 oktober - Kom in actie en steun de kerstactie van Childrenshome!!


>> Nieuwe kleding
>> Nieuwe schooltassen
>> Een traktatie
>> Een uitstapje   
>> Een picknick
>> Shoppen,  enz.
 
Ook dit jaar hebben we, traditiegetrouw, de jaarlijkse Kerstactie. En een vast onderdeel van de Kerstactie dat ieder jaar terugkeert is de kledingactie. Met de opbrengst van de kledingactie krijgen alle kinderen in de weeshuizen, ook de kinderen die nog niet financieel geadopteerd zijn, en de kinderen in de dorpen die in het ondersteuningsprogramma zitten nieuwe kleding. Ook een traktatie, een uitstapje, een picknick, een paar uurtjes shoppen met een groep kinderen, enz. staan weer op het programma. Kortom, we hopen ook dit jaar de kinderen een fijn kerstgevoel te kunnen geven.

Nieuwe kleding en schooltassen!

Net als voorafgaande jaren willen we ook dit jaar alle kinderen in de dorpen die in het ondersteuningsprogramma zitten en alle kinderen in de weeshuizen, niet alleen nieuwe kleding geven maar ook een nieuwe schooltas. In de vijf weeshuizen wonen ruim 450 kinderen en in de dorpen ondersteunen we 290 kinderen. Om dit te kunnen realiseren hebben we
€ 9.620,00 nodig. De prijs voor een nieuwe set kleding en een schooltas is € 13,00.


Nieuwe kleding en schooltassen is het hoofddoel, maar een extra donatie voor een traktatie enz. is eveneens van harte welkom. Ook u kunt hieraan een bijdrage leveren door een “kerstgift” over te maken op bankrekeningnummer NL31 RABO 0130 1375 10 t.n.v. Stichting Childrenshome.

Zo vast heel erg bedankt voor uw bijdrage.

3 oktober - “Annual Report for Childrenshome - Netherland agency” for the period 2016-2017

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.

I with great pride present you the “Annual Report for Childrenshome - Netherland agency” for the period 2016-2017. Part one Pudhu Punal. Part two Pudhu Vansantham. Part Three Pudhu Iruddayam. Part four Pudhu Udhayam, Part five Boys Village, Part six Villagechildrenchildrenshome-representatives-and-sponsors-visit-to-sjdt, SJDT Representatives’ Visit to Netherlands Childrenshome  I look back on the last one academic year with a great sense of achievement and satisfaction. For the success of the programme your contribution is immence.  You have inspired us with you valuable advice and inspiration. Please also share it with all those who contribute to our work.  Once again thanking you.

Thanking you

Thanks& Regards
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,

Executive Director
St. Joseph's Development Trust  

2 oktober -  Meeting for adopt children and their mothers from Deet.

Greetings to all!

We like to inform you that we had a meeting for adopt children and their mothers. The children were happy to come and meet together. The children have done well in the quarterly examination and they are enjoying the quarterly holidays.

The children and their mothers together had much sharing and there were very happy about it. The children and their mothers expressed their gratitude to all adopt parents and Childrenshome.

We distributed the saving passbook to all children where in have deposited the quarterly assistance. The children were happy to receive the assistance and they are thankful to all. We are happy to share the pictures from our meeting with adopt children and their family members.

With many thanks and gratitude. 
Deet

2 oktober -  the training centers for the adoptive children who are financially adopted 

Dear Lia and Jan, 

Greetings!

We would like to inform you that we have attended the training centers for our adoption. All adoptive children who are financially adopted and live in the villages of Kandai and Sathangudi participate in this.

Because many parents of the children have never been to school they can not help their children to do homework. In the evening after school, the children gather and the teachers, who help with small homework, help the children to do their homework or if they do not fully understand certain things. The children are also given education and training for extracurricular activities.

The adoption of children and parents are happy to attend the classes in training centers and they are very grateful for all your support. We would like to share some pictures from the classrooms.

Deet,

29 september - Our own orphanage girls who are now working in our orphanage is getting married!!

Beste mensen we hebben nieuws van SJDT ontvangen dat we graag met jullie willen delen!!

Dear Jan en Lia,

I have good and a bad news for you. Our own orphanage girls who are now working in our orphanage is getting married in November. i.e. Marthal, chief warden of Pudhu punal – Marriage date is November 30th 2017.

And Shanmugavalli, Chief Warden of Pudhu Irudayam – Marriage date is November 23rd 2017.

The good news is that they are settling in life and the bad news is we may lose good staff.

Regarding Marthal she is proposed to be married to with a brother from an employee of SJDT. Shanmugavalli is getting married to a boy who has grown up in our orphanage.

Definitely they will meet you when you visit SJDT. You can very well put the news and I send you some photos of their betrothel event.

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

 

22 september - quarterly exams


Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.

Our children are just now writing their quarterly exams.  They are training quarterly holiday from 24th September to 2nd October. We have scheduled a special training programme for them during this time. I am attaching an overview of programme for you.

Thanking you

 

25 augustus - steam cooking kitchen work is in progress.

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.

I like to inform you that the steam cooking kitchen work is in progress. I enclose some photos of the same. I am sure that Bjorn and the Dongemond College will be very happy to see the photos.

Once again thanking you for you support.24 augustus  -  Donatie

Van Daphne, een medewerkster van Meddex, uw partner voor uitwisseling van patiëntdata,
een bedrag van € 250,00 ontvangen.
Zij heeft een bonus ontvangen van € 100,00, heeft daar zelf € 50,00 aan toegevoegd
en Meddex heeft  er  € 100,00 bijgedaan.
Daphne en Meddex, bedankt voor deze mooie donatie.

9 augustus - Child marriage in Tamil Nadu, South India.Dear Adopt Parents and sponsors,

We bring to your knowledge the predominant practice of child marriage in Tamil Nadu, South India. Despite of several preventive measures taken by government and non government organizations the practice is predominant.

Child marriage is a complex issue. The root causes are Gender Inequality, Poverty, lack of education, cultural practices, and insecurity fuel and sustain the practice.Gender inequality: 
In many communities where child marriage is practised, girls are not valued as much as boys – they are seen as a burden on their family. Giving girls in marriage at a very young age can be viewed as a way to ease economic hardship by transferring this ‘burden’ to her husband’s family.Child marriage is also driven by patriarchal values and the desire to control female sexuality, for instance, how a girl should behave, how she should dress, who she should be allowed to see, to marry, etc.

Families closely guard their daughters’ sexuality and virginity in order to protect the family honour. Girls who have relationships or become pregnant outside of marriage are shamed for bringing dishonour on their family.
Hit the link to read.

3 augustus - Thanks & Regards, Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A., Executive Director St. Joseph's Development Trust.

Dear Jan en Lia,

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph Development Trust, Genguvarpatti.

I am extremely happy to inform you that me and my team has safely return to India.  On behalf of the team I have the duty of thanking you for making such wonderful programme for us and extending excellent hospitality.  We indeed enjoyed thoroughly the visit and the programme.  We had a chance of meeting so many of your colleagues who also extended support for our visit.

My special gratitude to Bjorn who also did so much for us.

Once again I sincerely thank you for all your support during our visit.  I am eagerly looking forward to your visit to receive you.  Once again

Thanking you

Thanks & Regards


Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

3 augustus -  Meeting SJDT en Childrenshome en financiële adoptie-ouders en sponsors, juli 2017. 
 

Op zondag 2 juli hebben we een meeting gehad met de staf van de organisatie SJDT en financiële adoptie-ouders en sponsors van onze stichting. Deze meeting heeft plaats gevonden in de aula van het Dongemond College te Made.

Br. Sebastian heeft tekst en uitleg gegeven over het reilen en zeilen van zijn organisatie en diverse mensen hebben vragen kunnen stellen.

Na het officiële gebeuren was er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en hebben wij persoonlijk kennis kunnen maken met de diverse financiële adoptie-ouders en sponsors.

We kunnen terugzien op een geslaagde meeting en zowel de staf van SJDT als de aanwezige mensen hadden er een goed gevoel over.

Graag willen wij ook het Dongemond College bedanken voor de gastvrijheid.2 augustus - Reflection of mine. Please do read. Thanks

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph's Development Trust, Genguvarpatti.

I am happy to share this reflection of mine. Please do read. Thanks.

Thanking you
Thanks& Regards

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

What is needed today is Samaritans not noisy gong of rights activists:

Once of the most popular parable that is narrated by Jesus in the Gospels is the “Parable of the good Samaritan”. This is the story of a traveler from one city to the next and he is beeing attacked by robbers who strip him of everything and beat him and leave him by the wayside half dead. A Priest and Levite Pass by but renders no help and a Samaritan cares for him, takes him to the inn and pays for him.

This parable is preached, discussed and debated several in forums. But the core point Jesus drives is as every one of us day in and day out encounter the very same human beings in dire needs and how we respond to them.

I like to share my personal encounters with individuals as well as institutions that has in an extraordinary way reached out to the crying humanity in dire need.

Simple sponsor of our Children who extend support:
I have encountered sponsors who responded in their life to reach out and extend support to provide food, clothing shelter and education to the little children. At times I have met sponsors who not only spare money but in their heart bear so much of love for these