Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

 

28 december - kerstactie Childrenshome


De kerstactie van Childrenshome heeft dit jaar het geweldige bedrag opgeleverd van maar liefst 11.015,00 euro.
Graag willen wij alle financiele adoptie-ouders en sponsors, al dan niet anoniem, heel hartelijk bedanken.

27 december - CHEQUE OVERHANDIGING DONGEMOND ➡️ DEET

Een leuk filmpje over de bekendmaking van het bedrag “kerstactie” Dongemond college Made.
Namens de stichting willen we het personeel en de leerlingen ontzettend bedanken voor de bijdrage die ze geleverd hebben. 3500,- euro is niet misselijk en we durven wel te zeggen dat dit heel veel blije kinderen zal geven in de nieuwe speeltuin die hiervan betaald gaat worden!!

Volg de link voor bekijken van het filmpje.

16 december - Voor 185 kinderen kunnen we uw donatie nog goed gebruiken!!

We zijn super blij dat we alle kinderen in de dorpen en de kinderen in de weeshuizen die financieel geadopteerd zijn blij kunnen maken met een nieuw setje kleding.

Voor 185 kinderen uit de weeshuizen die nog niet financieel geadopteerd kunnen we uw donatie goed gebruiken.

14 december - Student Company Koning Willem 1 College te Den Bosch

Het verkoopproject van de vijf studenten van de Student Company Koning Willem 1 College te Den Bosch is vandaag van start gegaan.

Sohaib, Rodi,Joey, Guus en Alysha, veel succes!!

13 december - Annual report Pudhu Vasantham 2017 - 2018
Read here the whole report.


Annual report Boys Village 2017-2018
Read here the whole report.


Annual report Pudhu Udhayam 2017-2018
Read here the whole report.


Annual Report Pudhu Punal 2017-2018
Read here the whole report.


Annual report Village-children 2017-2018
Read here the whole report.

 

A short report on christmas celebration 2017
Read here the report.

12 december - Annual report Pudhu Irudayam 2017-2018

Greetings and prayerful wishes to you from Rev. Dr. Bro. I. Sebastian Fsc, the executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatty.

I am extremely happy to share with you the annual report 2017-18 for all the programmes supported by your generous grant. I hope you like it. Thanking you once again for all your support.

Read here the whole report.

Thanks& Regards   
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

10 december - Kerstactie

De opbrengst van de kerstactie bedraagt tot nu toe € 7.615,00. 
€ 6.115,00 voor de kledingsetjes en € 1.500,00 voor de geiten. 
U kunt nog steeds doneren!!

9 december- Verkoopproject: vijf studenten van de Student Company Koning Willem 1 College

                      te Den Bosch.

Sohaib, Rodi,Joey, Guus en Alysha, vijf studenten van de commerciële opleiding Junior Accountmanager van het Koning Willem 1 College in Den Bosch hebben een verkoopproject opgezet waarbij ze iedere vrijdag dit schooljaar, tot en met mei, de tijd hebben om hun ondernemend gedrag te ontwikkelen. Ze hebben als studentenbedrijf een commerciële doelstelling waarbij beide kanten profijt hebben. Ze willen zich inzetten voor de maatschappij om zich te onderscheiden van de andere groepen van de student company.

Ze willen graag kinderen met een beperking en/of kinderen die opgroeien in extreme armoede helpen. Ze hebben gekozen voor de Stichting Childrenshome.

Hun plannen zijn: ze willen naar kleine bedrijven of particulieren gaan om kerstballen met het logo van het fonds te gaan verkopen voor de kerst. Bij alle feestdagen hebben ze een speciaal product voor de desbetreffende dagen dat linkt naar het fonds. Ze gaan ook op social media hun netwerken uitbreiden, door promoties om hun producten te gaan kopen. In verloop van de tijd kunnen ze hun ideeën aanpassen, uitbreiden of opdoen.

De vijf studenten,
Sohaib, Rodi, Joey, Guus en Alysha

We vinden het super leuk dat jonge mensen zich op deze manier inzetten.
Sohaib, Rodi, Joey, Guus en Alysha hartelijk dank!!

7 december - De kerstgroeten zijn op de bus gegaan!

7 december - NOG 377 SETJES KLEDING NODIG!!!

Aanstaande woensdag moeten we aan onze partners in India doorgeven hoeveel kleding setjes er gemaakt en gekocht kunnen gaan worden. Op dit moment hebben we voor de kledingactie voor 595 kinderen aan donaties ontvangen. Dat wil zeggen dat we nog 377 setjes nodig om alle kinderen te voorzien van nieuwe kleding. Met uw donatie, € 10,00 per kledingset, zorgen wij ervoor dat er tijdens ons bezoek geen kinderen met lege handen staan.

Zie hier een filmpje van ons bezoek aan de dorpskinderen.

5 december -  Kinki Team

Kinki Team, het creatieve team van Kinki Kappers te Lijnden, heeft besloten in plaats van het ontvangen van een kerstcadeau, dit geld te besteden aan de financiele adoptie van Nishandhini.

Een geweldig mooi initiatief, hartelijk dank.

29 november - Donatie

Van het Golf Selectieteam Wim van Dam te Made een hele mooie donatie ontvangen.
Toon, Wim en alle anderen: Bedankt!!!

17 november - Welkom op de reisblog van Stichting Childrenshome

Reisschema 2018-2019

Via deze blog is het mogelijk een beetje met ons mee te reizen, mits we internet en  stroom hebben. Op woensdag 19 december vertrekken we wederom naar India om de kinderen die in de vijf weeshuizen wonen te bezoeken. We brengen ook een bezoek aan de gezinnen en kinderen die in de dorpen wonen en die in het ondersteunings-programma van SJDT/Childrenshome en DEET/Childrenshome zitten.

Tijdens ons bezoek delen we de kleding  en geiten uit aan de kinderen en hun familie. Dit alles is mogelijk gemaakt door de donaties van adoptie-ouders  en sponsors de aan de jaarlijkse kerstactie van Childrenshome.

Woensdag   19 december     Vliegen we van Brussel via Londen naar Chennai
Donderdag  20 december     Weeshuis Pudhu Irudayam
Vrijdag        21 december     Pudhu Irudayam
Zaterdag     22 december     Bezoek dorpskinderen SJDT
Zondag       23 december     Bezoek dorpskinderen SJDT
Maandag     24 december     Naar Pudhu Punal
Dinsdag      25 december     Pudhu Punal
Woensdag   26 december     Een dagje DEET voor de kerstviering
Donderdag  27 december     Pudhu Punal, P. Vansantham en Pudhu Udhayam
Vrijdag        28 december     Pudhu Punal 
Zaterdag     29 december     Pudhu Punal en bezoek aan boys Village
Zondag       30 december     Dorpskinderen DEET
Maandag     31 december     Dorpskinderen DEET
Dinsdag       01 januari         Dorpskinderen DEET
Woensdag    02 januari         Dorpskinderen DEET
Donderdag   03 januari         Vertrek naar  Chennai

26 november - kerstactie

OP DIT MOMENT KUNNEN WE 357 KINDEREN BLIJ MAKEN MET EEN NIEUW SETJE KLEDING. ER STAAN NOG 615 KINDEREN MET LEGE HANDEN MET DE KERST.

MET UW DONATIE VAN € 10,00 STAAT ER STRAKS        NIEMAND MET LEGE HANDEN.

26 november - Kerstgroet Deet

We hebben de kerstgroet van de kinderen uit het ondersteuningsprogramma Childrenshome/Deet ontvangen. Zodra we de kerstgroeten van Deet en Sjdt gecontroleerd en geadresseerd hebben gaan ze op de bus.

21 november - kerstgroet!!

De tijd vliegt voorbij, 
een jaar is weer verdwenen,
tijd voor de kerstgroet!!

19 november - De cycloon 'Kaja' veroorzaakte grote schade in Tamil Nadu.

We hebben gisteren telefonisch contact gehad met SJDT en Deet naar aanleiding van de cycloon Kaja. Zie hieronder het antwoord van Deet en SJDT.

De cycloon 'Kaja' veroorzaakte grote schade in de districten Nagapattinam, Cuddalore, Thiruvarur en Pudukottai. 46 mensen stierven en veel vee werd getroffen. Bomen en boerenlandbouw worden getroffen. Veel huizen zijn beschadigd. Geen stroom gedurende drie dagen en duizenden mensen verblijven in tentenkampen. De schade is enorm voor mensen in deze districten. In het district Madurai hadden we enorme regen en scholen werden gesloten. Er is overal water en landbouwbedrijven zijn getroffen. Er is geen grote schade aangericht in het district Madurai. Bedankt voor het bellen en vragen over de cycloon.

Sjdt vertelde ons dat de schade in het district Nagapattinam enorm is. Dit is het district waar het weeshuis Pudhu Irudayam staat en waar de dorpskinderen uit het ondersteunings-programma Childrenshome/SJDT wonen. Het weeshuis heeft geen schade, er zijn alleen op het terrein veel bomen gesneuveld, en het gaat goed met alle kinderen. Ze hebben op dit moment geen stroom. In de dorpen die we ondersteunen is veel schade aangericht, veel "huisje" zijn ingestort of niet meer bewoonbaar. Bij de gezinnen die we ondersteunen zijn gelukkig geen doden gevallen.

15 november - Deepavali/Diwali Celebration

“DIWALI” is one of the most important festivals Hindus celebrate every year. This year we celebrated Diwali on the 6th of November 2018 Tuesday. DIWALI is also known as festival of lights which symbolizes the spiritual victory of light over darkness, good over evil and knowledge over ignorance. DIWALI is celebrated to honor lord Rama returning to his people after 14 years of exile during which he fought and won a battle against the demons and the demon king Ravana.

This is one of the major festivals which is celebrated by Indians. Though it is mainly connected with Hindu religion it is celebrated by most population irrespective of religion. People from other religion may not go to temples but they definitely purchase new dress, fire crackers, exchange greetings and celebrate it. The celebration also is due to different reasons. Naraka Chaturdasi: The Diwali in South India is considered as a victory of Lord Krishna of the demon Naraka on the day of chaturdasi. During his death Naraka requested that people celebrate the victory of good over evil with new clothes, bursting of crackers etc.

So we don’t want deprive of this joy and happiness to our children and we celebrate it every year with the children who are with us. This year also we had wonderful and memorable celebration in our institutions. We would like to show you a few pictures which would depict our celebration to you all. The photos are from different orphanages of ours.

On this day we provided the children with fire good meal, delicacies, sweets and fire erachers. All the children were joyful and were so pleased to celebrate this festival with the society and they have us always to fulfill all their needs and happiness. You all have been the source for us to support and help these children. So it is very much fitting to share of moments from this celebration with you all.
I hope you enjoy seeing it and get an idea of the celebration.

Thanks& Regards 
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director St. Joseph's Development Trust