Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Al het nieuws over en van Stichting Childrenshome wordt zorgvuldig bijgehouden.
Nieuwe mededelingen betreffende de financiële adoptie en ondersteuning van de weeshuizen, 
dorpskinderen, projectverslagen, acties en persartikelen kunt u hier terugvinden.
 

>> 30 december the Christmas gathering programme Deet 2020

Dear Lia and Jan,

We are happy to share pictures from the Christmas gathering programme. It was a wonderful event and all children and their family members enjoyed the day very much. We thank you all for the clothes and food packages. Thank you for the extra support to organize the christmas programme. Thank you very much.

with warm regards,
Deet
Antoni and Prema.>>  21 december  De Kerstactie van Childrenshome 2020 heeft het geweldige bedrag opgebracht van € 9.565,00!!!
Aan beide organisaties, SJDT en DEET is het bedrag voor kleding en covid-voedselpakketten overgemaakt. Ook hebben we, omdat we nog wat over hadden, wat extra’s overgemaakt. Tijdens de ontmoetingen met de kinderen en de gezinnen voor het uitdelen van de Kerstgift bieden we namens de adoptieouders en sponsors  een feestelijke maaltijd, kerstcake en nog wat ander lekkers aan. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft: Heel hartelijk dank!

>>  21 december Kerstactie Dongemond College te Made.

Op vrijdag 18 december zou het bedrag aan Stichting Childrenshome symbolisch overhandigd worden maar door het coronagebeuren is ook het Dongemond College te Made op slot gegaan. Het overhandigen van het bedrag gaat nu in de loop van januari 2021 plaatsvinden. We komen hier later op terug.

>>  18 december video of our children’s Christmas dance

In the name of all children, staff and administration of SJDT we wish you once again A VERY HAPPY CHRISTMAS AND PROSPEROUS NEW YEAR. We enclose a video of our children’s Christmas dance. Kindly click the link.


>>  15 december DE KERSTACTIE HEEFT OP DIT MOMENT HET FANTASTISCHE BEDRAG BEREIKT VAN €9.335,00!!!

Alle gulle gevers, al dan niet anoniem: Super bedankt! ️
Donaties voor de kerstactie zijn nog altijd van harte welkom.


 

>>  14 december We vergeten het soms zo snel, terwijl het zo positief doorwerkt. 

Soms vergeten we in de waan en drukte van de dag om het positieve in een ander te benoemen. Terwijl het juist zo fijn is om aandacht te hebben voor wat er goed is gegaan. Ieder van ons wil er graag toe doen. Hoe mooi is het dan om iemand hiervoor op deze  manier te bedanken en  te laten weten wat anderen voor de kinderen in India betekenen.  Dank je wel voor de fijne samenwerking in 2020, we kijken uit naar het vervolg in 2021

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen, heel veel liefde, geluk en gezondheid voor 2021.

 

>>  14 december Christmas card en new year wishes from Sjdt

We are happy to share a christmas card en new year wishes with thanks to all adoptive parents and friends.
See here the Christmas card 

>>  14 december Christmas card en new year wishes from Deet

We are happy to share a christmas card en new year wishes and another greetings card with thanks to all adoptive parents and friends. See here the Christmas card and some nice photos.

>>  10 december Samen toewerken naar één doel: Sluit helemaal aan op de kerstgedachte.

Lees hier het artikel uit de krant.

>>  8 december Deepavali is a festival of light.

As you know Deepavali is one of the most highly celebrated festivals in all over India especially in Tamil Nadu. Deepavali is a festival of light and people celebrate it on a grand scale with new dresses and fire crackers. We too at SJDT celebrated this festival and I enclose the snap shots of celebration by a video. I hope you enjoy it.

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

>>  7 december Kerstactie 

>>  26 november Circular on International Day of Girl Child
       ‘’my voice, our equal future". 

We made a write up marking the international day of girl child which falls October 11th as you very well know SJDT’s main vision is to empower girl children with education. I present this report for your perusal. 

>>  25 november OOK DIT JAAR ZETTEN DE LEERLINGEN VAN HET DONGEMOND COLLEGE MADE ZICH IN VOOR STICHTING CHILDRENHOME!!

Door de geldende coronamaatregelen zal dat dit jaar niet gebeuren op de voor ons traditionele manier (kerstmarkt en alles wat daarbij hoort). 

>>  23 november Met jullie hulp hebben deze kwetsbare kinderen in India een eerlijke kans op een toekomst gekregen!!


Sjdt heeft een korte samenvating gemaakt van een aantal kinderen die financieel werden ondersteund door Stichting Childrenshome. Via financiele adoptie zijn deze kinderen jarenlang financieel ondersteund. Met deze hulp hebben zij hun studie kunnen voltooiden. 

>>  19 november De opbrengst van de kerstactie 2020 bedraagt
tot nu toe € 5.721,00.  Alle gulle gevers, al dan niet anoniem: Super bedankt! ️
 

>>  19 november 19 november-Update Covid 19 Dr. I. Sebastian.

Ik hoop en wens oprecht dat alle adoptieouders en sponsors in een goede gezondheid verkeren en veilig blijven tijdens deze tweede golf van covid-19 pandemie. Waarschijnlijk gaan de scholen in India pas in januari weer open.
Lees hier het hele artikel.

>>  16 november  De covid 19 ondersteuningspakketten uitgedeeld

We delen graag de foto's die Deet genomen heeft tijdens de ontmoeting met de adoptiekinderen en hun families. Antoni en Prema hebben de covid 19 ondersteuningspakketten uitgedeeld die de gezinnen kunnen gebruiken om het Deepavali-festival te vieren. We bedanken iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Volg de link voor het bekijken van de foto's.

>>  Kerstactie Childrenshome 2020!!

       De teller staat inmiddels op € 5.191,00
 

>>  11 november Kerstpakket actie Dongemond College!


Ook dit jaar krijgt het onderwijzend personeel van het Dongemond College ter gelegenheid van Kerstmis waardebonnen. Deze waardebonnen kunnen ingeleverd worden voor een kerstpakket. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om deze waardebonnen in te leveren en de waarde van de waardebon te doneren aan de Stichting Childrenshome.Wij hopen dat er veel waardebonnen in contanten worden omgezet.

Dongemond College: Bedankt zovast!
Stichting Childrenshome
Lia en Jan Mureau

>>  10 november De teller van de kerstactie staat inmiddels op €3.005,00

>>  6 november

>>  6 november happy memories with the children of SJDT!!

We hebben van Br. Sebastian een super leuke video ontvangen vol leuke en ontroerende momenten. Het een een lange video maar zeer zeker de moeite om hem te bekijken.

I am sure this video will bring back to you happy memories of your presence with children the children of SJDT last year. 

Yours Fraternally in Christ
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director.
St. Joseph's Development Trust

>>  4 november

>>  30 oktober Kerstactie Childrenshome!!

Traditiegetrouw hebben we voor de veertiende maal de jaarlijkse Kerstactie.
Lees hier meer over de Kerstactie.

>>  28 oktober

Beste lezer, helaas hebben wij te maken met een storing waardoor we sinds gisterenmorgen geen telefoon, internetservice en tv hebben. We hebben contact gehad met Ziggo en tot onze grote verbazing kregen we te horen dat er volgende week dinsdag een monteur langs komt, door de corona is eerder niet mogelijk!! We gebruiken nu hotspot van de mobiele telefoon maar om de datalimiet niet te overschrijden beantwoorden we op dit moment alleen de belangrijke e-mails. Een antwoord op je mail kan dus wat langer duren dan je van ons gewend bent, sorry hiervoor. We laten het direct weten zodra we weer bereikbaar zijn!

>>  24 oktober

Dear Jan en Lia, On the 40th day of beloved Ms. Joselin’s demise as per our customs we had a memorable and prayerful and heart touching event. Due to COVID -19 restrictions we invited only selected guests.
We dedicate this video in honour of our beloved Ms. Joselin.
Thanking you.

Yours Fraternally in Christ
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director St. Joseph's Development Trust

>>  12 oktober “My Tribute to beloved Ms. Joselin”

Herewith enclose a video presentation of “My Tribute to beloved Ms. Joselin”.
Follow the link to watch the movie.

Yours Fraternally in Christ

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

>>  8 oktober corona ondersteuningOp dit moment hebben we in totaal €4.095,00 ontvangen voor extra corona ondersteuning!!
Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun. 

>> 6 oktober Distribution for children in orphanage

Greeting wishes from Dr. I. Sebastian, Executive Director of St. Joseph’s Development Trust, Genguvarpatti.  

Photos of Covid -19 relief distribution for children in orphanage.

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

>> Tips van Childrenshome en een adoptieouder voor het versturen van post!

Lees hier het hele artikel.

>>   1 oktober Beste adoptieouders, dit geeft u inzicht van hoe de post in India extra porto kosten rekent voor de pakketten.

Dit geeft u inzicht van hoe de post extra geld rekent voor de pakketten. Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de berekening van de extra betaling. Lees hier het hele artikel.

>> 27 september Annual reports kinderen uit het programma Cildrenshome/DeetAnnual report kinderen uit het programma Stichting Childrenshome/Deet.

Annual report kinderen uit het programma Childrenshome/Deet.
Als financieel adoptieouder kun je betrokken zijn bij het leven van je financieel adoptiekind. Het is mogelijk om te corresponderen met je financieel adoptiekind je ontvangt altijd een reply letter met recente foto, ook is het mogelijk je financieel adoptiekind te bezoeken. Twee maal per jaar ontvang je een annual report van je financieel adoptiekind. Als je een kind financieel adopteert draag je niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar ook aan een beter leven voor alle kinderen en hun familie in de gemeenschap. Childrenshome zorgt samen met hun lokale partners in India voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Kortom: een betere toekomst.Voor €10,00 in de maand helpt u een kind en haar familie in de dorpen en voor €15,00 een kind in een van de weeshuizen. Uw hulp maakt het verschil!!

>> 26 september Annual report kinderen uit het programma Childrenshome/SJDT

Als financieel adoptieouder kun je betrokken zijn bij het leven van je financieel adoptiekind. Twee maal per jaar ontvang je een annual report van je financieel adoptiekind. Als je een kind financieel adopteert draag je niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar ook aan een beter leven voor alle kinderen en hun familie in de gemeenschap. Childrenshome zorgt samen met hun lokale partners in India voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Kortom: een betere toekomst.

Voor €10,00 in de maand helpt u een kind en haar familie in de dorpen en voor €15,00 een kind in een van de weeshuizen.Uw hulp maakt het verschil!! 

>> 24 september Beste adoptie ouders even uw aandacht!!

Het is weer mogelijk om post te versturen maar we adviseren om brievenbuspost te versturen. Er zijn op dit moment problemen met post ontvangen. De laatste maanden rekent de government forse prijzen voor de ontvangen post aan SJDT. Die vragen de adoptieouders of ze dit willen betalen, het gaat om bedragen van €10 tot €25 terwijl er in Nederland voldoende porto kosten betaald zijn. We hebben hierover contact opgenomen met SJDT maar waarschijnlijk kunnen ook zij niets doen dan het bedrag te betalen, zoniet gaat het pakket terug naar Nederland. Ze zijn het aan het uitzoeken en zodra we meer weten maken we het bekend. Maar we verwachten er niet veel van want het zijn regels van de regering. Ook zijn we aan het bekijken of we dit op een andere manier kunnen gaan doen. Zodra er meer bekend is komen we hier op terug.

>> 23 september Op dit moment hebben we in totaal € 3.800,00 ontvangen voor extra corona ondersteuning!! Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun.

Door de huidige corona-crisis zijn veel mensen in India in grote nood. Met donaties van adoptieouders, sponsors en vrienden van Childrenshome hebben we al veel families kunnen helpen met extra ondersteuning en met uw hulp kunnen we dit blijven doen. 

Childrenshome, Sjdt en Deet bieden voedselpakketten en hygiënepakketten aan en geven voorlichting aan gezinnen tijdens het coronavirus.

Help je ook mee?
Doneer op NL31 RABO 0130137510 t.n.v. Stichting Childrenshome en zet corona ondersteuning in de omschrijving van je overboeking.

>> 23 september Tamil Nadu Chennai Coronavirus Updates


Tot op heden zijn 3,33,187 mannen, 2,19457 vrouwen en 30 transgenders positief getest op het virus in de staat. Tamil Nadu registreerde dinsdag 5337 positieve gevallen van COVID-19, waarmee het staatscijfer op 5,52,674 komt. Onder deze meldde Chennai 989 positieve gevallen, waarmee het totaal van de stad op 1.57.614 komt. Tamil Nadu registreerde dinsdag 76 doden, wat het aantal van de staat op 8947 brengt. Sinds dinsdag is het aantal actieve COVID-19-gevallen in Tamil Nadu 46.350. Tot op heden zijn 3.33.187 mannen, 2.119.457 vrouwen en 30 transgenders positief getest op het virus in de staat.
 

>>  21 sepember 

Dear adoptive parents,    
I hope you remember that I have already sent 12th and 11th standard Orphanage Girls Marks.  I am happy to enclose herewith 10th  Orphanage Children Marks.  As I informed you earlier for this year 10th, 11th and 12th children are alone were writing the exams all the other lower class children did not write any annual exam due to covid-19.  But however they are automatically promoted to the next class.  Let me once again thank you for all your support.
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

>> 14 september 11th Orphanage Children Marks

I hope you remember that I have already sent 12th standard Orphanage Girls Marks. I am happy to enclose herewith 11th Orphanage Children Marks. As I informed you earlier for this year 10th, 11th and 12th children are alone were writing the exams all the other lower class children did not write any annual exam due to covid-19. But however they are automatically promoted to the next class. As I have informed you earlier we have embarked on the distribution of covid-19 relief distribution as well as enrolment of orphanage children in their respective next classes. It is indeed a very challenging job and however we feel it is an essential and so we are continuing the activities. Let me once again thank you for all your support.
Yours Fraternally in Christ
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust
 

>>  14 september Covid-19 Relief Distribution In Honour Of Our Beloved Ms. Joselin 

Click on the link for some pictures.

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust

>>  10 september Annual Report of Boys

Annual Report of Boys Under The Orphanage Care Of St. Joseph’s Development Trust

>>  8 september donatie van Stichting Stimular te Rotterdam

Graag delen we de foto's van de distributie van de voedselpakketten voor bejaarden. Dit is mogelijk gemaakt door de donatie van Stichting Stimular te Rotterdam. Bedankt allemaal en in het bijzonder Désiré. 

>>  7 september Examination of Tamil Nadu for 10th & 12th standard 

We like to inform you and all adopt parents that 16 of our adopt children who appeared in State Board Examination of Tamil Nadu for 10th & 12th standard have successfully passed and secured good marks.
We share pictures from a few children.  

>>  7 september Distributed food packages to adopt children families. 

Dear Lia and Jan, Bjorn and adoptparents and sponsors,
We are happy to inform you that we met all the adopt children and their families in Kandai and Sathangudi villages. The adopt children and their families are doing well. The children were happy to come to DEET office after a long gap. The adopt children and their families are doing well.

They were eagerly enquiring about the situation in the Netherlands and were much concerned about you and all adopt parents and their families. They were happy to send their greetings and wishes to you and to their respective adopt parents and their family members. We advised the adopt children to take good care and be safe from corona virus. We asked them not to make long travels and spend their time in reading books and learning extracurricular activities. We are also planning to start the tuition centres so that children can spend the evening time in reading their text books. We are hoping that schools will be opened soon.

We also distributed food packages to adopt children families and they were happy to receive the food packages. They are happy and grateful to your love and support and very thankful to all adopt parents and their families. We are happy to share the pictures and lot of love from the adopt children to all. Take good care and be safe. We are yet to meet the children from the Sirumalai hills. We are planning to meet them end of next week when we have no problem with public transport.

With warm regards and love,
Antoni and Prema.
 

>>  3 september corona ondersteuning

Op dit moment is de totale opbrengst voor de extra corona ondersteuning € 3.765,00. Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun.

>>  1 september SJDT Update covid-19 Tamil Nadu,

Vanaf nu heeft de regering van Tamil Nadu de volgende fase van versoepeling aangekondigd. Volgens deze nieuwe normen is openbaar vervoer toegestaan ​​en een goede zaak is dat we geen e-pas nodig hebben voor onze reizen. Dit maakt het gemakkelijker om zonder enige beperking van het ene weeshuis naar het andere te reizen.

Met betrekking tot scholen en weeshuizen: Het standpunt is dat de scholen in ieder geval tot eind deze maand gesloten blijven. De Chief Minister van onze buurstaat heeft aangekondigd dat heropening van scholen pas in de maand januari zal worden overwogen. Dit kan ook van toepassing zijn op onze regering in Tamil Nadu. De scholen wordt gevraagd om opnames te maken en de kosten te innen en de leraren te betalen. Op deze manier zijn we ook bezig onze kinderen toe te laten aan de volgende lessen en hun kosten te betalen. We wachten ook op de overheidsrichtlijnen over de ‘Standard Operating Procedure (SOP)’ voor scholen en weeshuizen. Dit is erg cruciaal voor ons, omdat we zullen weten onder welke voorwaarden we onze weeshuizen kunnen exploiteren. Deze bedieningsprocedures zijn zeer essentieel voor ons om richtlijnen te geven en hoe om te gaan met gevallen van corona-infectie als deze zich voordoen.
Covid-19 Relief Distribution: Ondertussen concentreren we ons op de hulpverlening aan zowel de gesponsorde kinderfamilies als aan de zeer arme en gehandicapte kinderen. Dit is nu ons belangrijkste werk, naast de zorg voor de kinderen die in onze weeshuizen zijn.

>>  1 september Annual Report SJDT 2019/2020 

Beste adoptieouders en sponsors,
We hebben van SJDT het Annual Report 2019/2020 ontvangen.
De moeite om er eens even voor te gaan zitten!

>> 25 augustus Thank you for all the sweet and warm reactions to the sudden death of Joselin.


If this is the end and nothing else,

then there is emptiness, loss, sorro and tears

for what was once and is no more.

 

But there is more than body and limb,

much more.


Because what inspires a person,

that is, that was,

her mind, her strength,

her mind,

all the gifts of her heart,

her goodness boundless,

the strength of her word,

her cordial gesture,

speak to her, quickly or thoughtfully,

her silence sometimes revealing.

 

That everything is alive

lives on in those who knew Joselin,

who loved and continue to love her

because her spirit never,

never fails.

>> 25 augustus Namens SJDT bedanken we jullie voor jullie betrokkenheid.

We hebben namens alle adoptieouders en sponsors een condoleances verzonden aan Br. Seabastian, Devi Bala, alle kinderen in de weeshuizen en al het personeel van SJDT met het plotseling overlijden van Joselin. Namens hun allen bedanken we jullie voor jullie betrokkenheid.

>> 25 augustus
Bedankt voor alle lieve en warme reacties op het plotseling overlijden van Joselin.
 

Als dit het einde is en verder niets,
dan is er leegte, gemis, verdriet en tranen
om wat eens was en niet meer is.

Maar er is meer dan lijf en leden,
veel meer.

Want wat een mens bezielt,
dat is, dat was,
haar geest, haar kracht,
haar denkvermogen,
alle gaven van haar hart,
haar goedheid grenzeloos,
de sterkte van haar woord,
haar hartelijk gebaar,
haar spreken, vlug of juist bedachtzaam,
haar zwijgen soms veelzeggend.

Dat alles leeft,
leeft voort in die Joselin kenden,
die van haar hielden en blijven houden
omdat haar geest nooit, nooit vergaat.

>> 24 augustus Op dit moment is de totale opbrengst voor de extra corona ondersteuning
€ 3.610,00. Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun.

Childrenshome heeft extra aandacht voor meest kwetsbaren in India en verleent hulp aan gezinnen tijdens het coronavirus. Help je ook mee?

Hoewel de coronacrisis overal ter wereld mensen raakt worden sommige mensen door de corona crisis extra hard getroffen. Voor hen komt de coronacrisis bovenop andere moeilijke omstandigheden. Zij hebben geen toegang tot goede voorzieningen en honger ligt op de loer.

Dagloners, wie zijn dat?
Overal ter wereld verliezen mensen hun werk door de coronapandemie. Dat geldt in het bijzonder voor dagloners in India. Dagloners zijn mensen die geen contract hebben bij een werkgever en iedere dag opnieuw een inkomen bij elkaar moeten schrapen. Dit doen ze bijvoorbeeld door op het land te werken. Zij kunnen niet rekenen op een maandelijks loonstrookje, ze weten zelfs niet van tevoren of ze op een dag iets zullen verdienen.

Childrenshome, Sjdt en Deet hebben extra aandacht voor de meest kwetsbaren in India en verlenen voedselpakketten, hygiënepakketten en geven voorlichting aan gezinnen tijdens het coronavirus.

Help je ook mee?
Doneer op NL31 RABO 0130137510 t.n.v. Stichting Childrenshome en zet corona ondersteuning in de omschrijving van je overboeking.

>> 24 augustus Ontvangen donatie voor corona van Stichting Stimular

Van de Stichting Stimular hebben we een hele mooie donatie ontvangen voor de corona ondersteuning. Deze stichting is de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen! Duurzaamheid staat centraal in hun bedrijfsmissie en strategie. Iedereen die bij deze stichting werkzaam is, in het bijzonder Désiré,  
heel hartelijk dank! Meer informatie over deze stichting: www.stimular.nl

>> Ga hier naar deel 1