Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Al het nieuws over en van Stichting Childrenshome wordt zorgvuldig bijgehouden. Nieuwe mededelingen betreffende de financiële adoptie en ondersteuning van de weeshuizen, dorpskinderen, projectverslagen, acties en persartikelen kunt u hier terugvinden.

>>    20 december kerstcirculaire SJDT

Omdat we de kersttijd naderen, heeft SJDT een kerstcirculaire van het afgelopen jaar samengesteld..

>>    17 december Hele fijne feestdagen!! 

>>    17 december De regels voor het versturen van post zijn enorm aangescherpt.

Alles moet in India ingeklaard worden. Voor documenten betaal je geen btw en invoerrechten voor pakjes wel. Lees hier het hele artikel.

>>   14 december Corona werkt kindhuwelijken in de hand in India.

Jaarlijks trouwen in India zo'n anderhalf miljoen minderjarige meisjes. Dat aantal is door de coronamaatregelen enorm gestegen. Want door de beperkende regels neemt de armoede toe. Lees hier het hele artikel.

>>   9 december  De teller voor de Kerstactie Childrenshome 2021 staat op € 8.902,00!! 
 

>>   7 december Geweldige donatie ontvangen van de Dhr. Peter.
 

​Met veel plezier delen we de foto's van de distribution van schoolspullen.

>>  7 november Kerstactie Childrenshome 2021


Beste adoptie ouders en sponsors, traditiegetrouw hebben we voor de vijftiende maal de jaarlijkse Kerstactie. Een vast onderdeel van de Kerstactie dat ieder jaar terugkeert is de kledingactie. Met de opbrengst van de Kerstactie krijgen alle kinderen in de weeshuizen, ook de kinderen die nog niet financieel geadopteerd zijn en de kinderen in de dorpen die in het ondersteuningsprogramma zitten, nieuwe kleding, een feestelijke maaltijd en een ondersteuningspakket. Volg de link voor meer informatie.

>>  4 november  Na een onderbreking van 19 maanden keren de leerlingen terug naar school!!Na een zeer lange Covid-19 lockdown in India zijn met ingang van 1 november de scholen weer geopend voor de kinderen van klas 1 tot klas 8.

 

>>  18 oktober Liefs uit India!


Geef kinderen in India een eerlijke kans op een toekomst, jouw hulp is dringend nodig.

Help je mee? 
 

>>  15 oktober Update Covid september 

De regering van Tamil Nadu heeft besloten om de scholen vanaf 1 september te heropenen als de besmettingstrend met COVID-19 niet verder oploopt. Lees hier het artikel.

>>  13 oktober Super donatie ontvangen!!!

Jan Bochmann Architecten werd in 2012 opgericht en is gevestigd in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam. Wij werken aan een breed spectrum aan opdrachten variërend van seriematige woningbouw of publieksgebouwen tot aan individuele woningen en verbouwingen.

Kenmerkend voor ons bureau zijn zorgvuldig ontworpen gebouwen met een duidelijke signatuur. Onze ontwerpen zijn heldere concepten binnen soms zeer complexe randvoorwaarden. Leidend is daarbij de fysieke, culturele en sociale context van de opgave.

Bij elk project zoeken we naar de meest optimale gebruikskwaliteit, de beste uitstraling en de maximale toekomstwaarde. Een zorgvuldige detaillering en een hoge mate van duurzaamheid zijn voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast vinden we een goede dienstverlening en een prettige samenwerking met onze opdrachtgevers essentieel.

Wij hechten veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Ons bureau doneert 2% van de winst aan een goed doel. In 2021 zijn deze donaties bestemd voor het werk van de Stichting Childrenshome in India.

Jan, we willen je heel hartelijk bedanken voor de jarenlange ondersteuning, voor de geweldige donatie maar ook voor je liefde, aandacht en betrokkenheid bij Stichting Childrenshome en de kinderen in India.

https://www.janbochmann.nl/

>> 10 augustus In Totaal €10435,00 ontvangen !!

 

Het totale bedrag wat we hebben ontvangen voor de extra Covid ondersteuning is €10435,00.
Graag willen we adoptieouders en sponsors bedanken voor de extra Covid ondersteuning.
Met jullie hulp is dit mogelijk gemaakt.

Uw hulp is nog steeds van harte welkom.

Stichting Childrenshome, Jan en Lia Mureau
SJDT, Br. Sebastian
Deet, Antoni en Prema

>>  9 augustus  Herinneringen aan Joseline.


Zoals u weet nadert een jaarlijkse herinnering aan het overlijden van onze geliefde Joseline. We hebben al een klein gedenkteken gebouwd en willen graag een klein aandenken met foto's en berichten van onze adoptieouders en sponsors  hiervoor gebruiken. Wij vragen u vriendelijk om uw mooie herinneringen aan Joseline tijdens uw bezoek aan Sjdt of tijdens de meeting toen we in 2017 Stichting Childrenshome hebben bezocht om die met ons te delen.  Wij vragen u vriendelijk om, indien mogelijk, hieraan een bijdrage te leveren zodat we een waardevol gedenkteken kunnen maken voor Joseline. Stuur uw herinnering via de mail naar Childrenshome en zij werken het verder af.


Hartelijk dank als jullie je herinneringen willen delen met ons. Lees hier verdere informatie

Met vriendelijke groet,
Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust

>>  28 juli  Ongeveer 37 miljoen mensen zijn in India ingeënt maar er is nog een lange weg te gaan om alle 1,366 miljard (2019) in India te vaccineren. 

DEET heeft samen met Childrenshome een programma in twee plattelandsdorpen en wil 100% vaccinatie garanderen in deze twee dorpen. Volg de link voor het lezen van het artikel.

>>  27 juli BESTE ADOPTIEOUDERS, GRAAG EVEN UW AANDACHT!!

We waarderen het enorm dat adoptieouders geschenken sturen naar hun financiele adoptiekinderen maar graag wel geschenken die nuttig zijn voor hun studie of nuttig zijn om hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen en geen mobiele telefoons. Klik op de link voor meer informatie.

>>  23 juli Deze informatie van het Ministerie van Onderwijs in India heeft het trieste beeld en de status van studenten in Tamil Nadu in het afgelopen academische jaar onthuld.

Kinderen worden mede de broodwinnaars van de gezinnen. Momenteel blijven de scholen gesloten vanwege de COVID-19-pandemie. Tijdens deze pandemie verloren de meeste ouders van de studenten hun baan en levensonderhoud. Vandaar dat er leerlingen aan de slag zijn gegaan om de taak van kostwinner van hun ouders te delen. De vraag is of de leerlingen weer naar school zullen gaan als de scholen weer open gaan. De onderwijskundigen hebben de schokkende informatie gegeven dat het percentage schoolverlaters komend jaar nog drastischer zal dalen.
Lees hier het hele artikel, de moeite waard!

>>  25 juni Covid 19 ondersteuning 

Op dit moment hebben we in totaal € 9.485,00 ontvangen voor de extra Covid 19 ondersteuning!!
Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun. 

>>  21 juni De financiële hulp en voedselpakketten zijn uitgedeeld.

We zijn zeer verheugd u te kunnen mededelen dat we zaterdag alle adoptiekinderen en hun families hebben ontmoet en de financiële hulp en voedselpakketten hebben uitgedeeld. Met de adoptiekinderen en hun gezinsleden gaat het goed. De adoptiekinderen sturen u en al hun adoptieouders en sponsors hun liefdevolle groeten en wensen. Ze zijn iedereen heel dankbaar voor de steun en liefde voor hen. Volg de link voor een foto-impressie.

Met vriendelijke groeten,
Deet
Antoni en Prema

>>  17 juni Annual letters


We hebben alle annual letters van de kinderen uit het programma Deet/Childrenshome en Sjdt/Childrenshome ontvangen. We zijn bezig met het controleren van de 702 annual letters  om ze daarna verzendklaar te maken.

>>  11 juni verjaardagsfeestje Br. Sebastian

We hadden een heel eenvoudig verjaardagsfeestje ter gelegenheid van de verjaardag van Br. Sebastian met onze kinderen. We delen graag enkele foto's met u.

M. Devibala
SJDT

>>  2 juni Covid 19 ondersteuning groot succes!!Op dit moment hebben we in totaal € 8.760,00 ontvangen voor de extra Covid 19 ondersteuning!! Heel veel dank voor jullie vrijgevigheid en steun.

>>  31 mei niet mogelijk om de post te verspreiden.


Beste adoptieouders, SJDT en Deet hebben post en pakketjes ontvangen voor een aantal financiele adoptiekinderen. Vanwege de Covid-19 heeft de deelstaatregering van Tamil Nadu een totale lock down opgelegd en is het niet mogelijk om de post te verspreiden. Zodra de lockdown opgeheven is zullen we de post aan de kinderen uitdelen en ontvangen jullie de reply letter. Wij verzoeken u vriendelijk geduld te hebben tot deze lock down voorbij is. Nogmaals heel veel dank voor jullie liefde en aandacht voor onze kinderen.

>>  21 mei  Distribution 

We are aggressively pushing forward the covid-19 relief ration distribution to our children’s families, part one. part two. part three. part four. part five. part six.

>>  19 mei  Update Covid 19 Tamil Nadu

We leven in zeer moeilijke tijden in Tamil Nadu tijdens de tweede golf van de ernstige Covid-19 pandemie. De besmettingen verspreiden zich naar het platteland, naar de dorpen waar al onze gesponsorde kinderen wonen. Gelukkig zijn er tot nu toe geen van onze kinderen getroffen. Lees hier het hele artikel.

>>  14 mei  We had a very simple Birthday celebration for Devibala Yesterday, click here for some picturespart 2

Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust

>> 10 mei 

>> 10 mei  Update Covid 19 Tamil Nadu.

De regering van Tamil Nadu heeft een totale lockdown aangekondigd voor twee weken. Vanwege de alarmerende toename van het aantal besmettingen met covid-19 en de stijgende sterftecijfers. Tijdens de lockdown-periode ligt alles stil. In dit artikel wil ik de zeer ernstige en grimmige situatie waarmee we in India worden geconfronteerd, met u delen.

>>  5 mei COVID-19: HULP EN EXTRA ONDERSTEUNING VOOR INDIA!!

Wilt u een bijdragen leveren aan deze extra Covid 19 ondersteuning, klik hier voor meer informatie,  dat is mogelijk via rekeningnummer NL31 RABO 0130137510 t.n.v. Stichting Childrenshome met vermelding Covid 19 ondersteuning.

>>  4 mei Report regarding The Dutch goat farm                                                                                     

Interesse, bekijk het hier.                                                                                                                                                                                                                                    

>> 3 mei- update Covid India 

De ondersteuning voor Covid hebben we weer opgestart en we proberen op deze manier de weeshuizen en de gezinnen te helpen. Zie hier de laatste update en foto's van de covid ondersteuning die we zaterdag van Br. Sebastian hebben ontvangen.

>> 20 april Update Covid 019, SJDT

Read the report of Bro. Sebastian from SJDT

>> 20 april Deet/Childrenshome Distributed school bags and notebooks.

The adopt children are doing well and we met them on 17th and 18th and distributed school bags and notebooks.

>> 2 april Update COVID Tamil Nadu, Covid ondersteuning opnieuw opgestart,
                  HELP JE OOK MEE? 

De situatie in India verslechtert opnieuw, vooral in Tamil Nadu. Het aantal besmettingen is weer fors toegenomen. We hebben in overleg met Deet en SJDT besloten om de Covid ondersteuning opnieuw op te starten. Klik hier voor meer informatie

>>  24 maart  In loving memory of Ms. Joselin

We published a small brochure In loving memory of Ms. Joselin

>>  24 maart  SJDT annual report for the year 2019-20

Greetings and prayerful wishes to you from Dr. I. Sebastian the Executive Director of St. Joseph’s Development Trust.

I hope and very much wish that you and your family members as well as your dear and near ones along with our beloved sponsors are keeping safe and in good health in this time of the unpredictable covid-19 pandemic resurging.  In India the covid-19 infections are emerging once again is a real threat to the population.  Due to the pandemic precaution fatigue, people are not caring about either wearing mask or keeping social distance.  Especially in this election season in our Tamil Nadu state, people are gathering in huge numbers for rallies and meetings.

As far as ourselves are concerned we are going for another covid-19 relief distribution as people are experiencing hard times.  In the meanwhile we have prepared our annual report for the year 2019-20. 
I herewith enclose the soft copy of the same for your reading.  Along with that we also published a small brochure (In loving memory of Ms. Joselin).  We will dispatch hard copies as soon as possible.
Once again thanking you for all your support and encouragement.  Please do keep safe and in good health.

Yours Fraternally in Christ,
Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust,

>>  23 maart Een ontmoeting met adoptiekinderen van Deet!

We delen hier graag enkele foto's van de ontmoeting met adoptiekinderen

>>  18 maart Thank you very much for the extra Covid support of € 1000,00!

New Developments on Covid-19 Pandemic and Its Impact on Our Schools, Orphanages and in the villages

I am extremely happy to inform you so far no cases of covid-19 infection is identified among our children beneficiaries including orphanages and village children. I am happy to herewith enclose some photos of our recent covid-19 relief we distributed to the children of our neighbouring villages. Follow the link to read the whole article with some pictures. 

Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust,

>>  11 maart

Volgens de richtlijnen van de overheid gaan nu kinderen van de 9e, 10e, 11e en 12e klas naar school. Hun jaarlijkse examens staan nu gepland voor de maand mei in 2021. We zijn ontzettend blij dat onze kinderen, na een jaar, weer naar school kunnen. Ze bruisen weer van het leven, spelen, rennen rond en lachen, eten, studeren en soms maken ze ook ruzie. Terwijl we bezig zijn met dit bericht krijgen we een bericht van de regering met de aankondiging dat alle kinderen tot en met de elfde norm verplicht gepromoveerd worden naar de volgende klas. Zie hier een aantal foto's.

>>  26 februari Groepsimmuniteit is – misschien – in India wel dichtbij!! 

Lees hier het hele artikel

>>  3 februari Kerstactie Dongemond college Made eindigt abrupt!!  

De kerstactie voor Childrenshome was net van start gegaan toen door de lockdown de scholen gesloten moesten worden en de actie voortijdig afgebroken is.We willen graag alle leerlingen, en iedereen die hier aan heeft meegewerkt,  heel hartelijk bedanken voor hun inzet. 

>>  29 januari Kerstactie 2020 € 9.815,00!!! 


De Kerstactie 2020 van Childrenshome heeft het geweldige bedrag opgebracht van € 9.815,00!!!
In verband met de corona pandemie dit jaar voor ons geen bezoek aan de weeshuizen en aan de dorpskinderen. De kleding en de Covid 19-pakketten zijn door de medewerkers van beide
organisaties uitgedeeld en hier hebben we foto's van ontvangen. De meeste foto’s staan inmiddels op Facebook.


Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage en we hopen dat we met de Kerstactie van 2021 weer een beroep op u mogen doen. Nogmaals heel veel dank.

Stichting Childrenshome
Lia en Jan Mureau

>>  22 januari WAARSCHUWING VRIENDSCHAPSVERZOEK VAN JE FINACIEEL  ADOPTIEKIND,         GRAAG UW AANDACHT!!!

Duizenden Facebook-gebruikers hebben de afgelopen weken rare nep-vriendschapsverzoeken ontvangen. We hebben inmiddels vernomen van drie adoptieouders  dat ook zij een nep vriendschapsverzoek hebben ontvangen van hun financieel adoptiekind.  Krijgt u een vriendschapsverzoek van je financieel adoptiekind ga hier niet op in en maak er melding van bij Childrenshome. 

Een verzoek om vriendschapsverzoeken kan deel uitmaken van een geavanceerdere fraude, waarbij zwendelaars proberen je persoonlijke gegevens te achterhalen of uw account te kapen. Een andere reden is dat mensen de naam en een foto van een financieel adoptiekind gebruiken om een profiel aan te maken. Ze proberen een vriendschap met je op te bouwen onder de naam van het kind en de kans bestaat dat ze adoptieouders persoonlijk om extra bijdragen gaan vragen ivm ziektes of andere gebeurtenissen. We zeggen niet dat dit gebeurt maar de kans is aanwezig. 

De kinderen die we financieel ondersteunen hebben geen facebook account en al zeker geen internet. Laat u niet misleiden al lijkt het allemaal zo echt en hoe leuk u het ook zo vinden het is absoluut niet mogelijk en het is nep. Dit geldt voor alle social media.

Facebook zegt dat het één miljoen nep-accounts per dag verwijdert. Dit omvat profielen die ze duidelijk kunnen detecteren door gebruik te maken van valse profielnamen, bijvoorbeeld door de naam en afbeeldingen van iemand anders te gebruiken.

>> 20 januari Update Scholen in Tamil Nadu.

Our Tamil Nadu government has sent a government intimation that for the students of 10th standard and 12th standard After 10 Months schools will re-open from the 19th of January 2021. This decision they say is based on the feedback they received from the parents and the teachers as well as the health experts. They seem to have sent a Standard Operating Procedure (SOP) for the school authorities about how to open the classes for these two classes. One guidelines atleast says that not more than twenty five students should be in a class room. In our normal schools a class room consist of forty to fifty children. I don’t know how the schools are going to implement this. We are waiting for the schools to give us further clarification. I take this opportunity once again to thank you for all your support.

Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.
Executive Director
St. Joseph's Development Trust
 

>> 8 januari Update COVID in India, lees hier de update. 
 

>>  8 januari 

Een groot DANK JE WEL namens alle kinderen, ouders en familie, uit het programma Deet/Childrenshome.

>>  6 januari Many thanks for your contribution to the Christmas campaign.
       On behalf of these children: THANK YOU SO MUCH!!

We herewith enclose the first batch of the photos of dress and relief distribution. Kindly acknowledge the same. On daily basis as and when we distribute we will send the photos. Part 1, Part 2,

Thanks& Regards
Dr. I. Sebastian M.A., M.B.A.,
Executive Director.
St. Joseph's Development Trust