Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Al het nieuws over en van Stichting Childrenshome wordt zorgvuldig bijgehouden. Nieuwe mededelingen betreffende de financiële adoptie en ondersteuning van de weeshuizen, dorpskinderen, projectverslagen, acties en persartikelen kunt u hier terugvinden.

28 november photo album of the activities of our Pudhu Vasantham Orphanage

I herewith enclose a photo album of the activities of our Pudhu Vasantham Orphanage. I hope you like it. Once again thanking you.

With Kind Regards,
Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust

21 november Breda heeft er weer drie nieuwe jeugdhelden bij!Lieve Sammy, van harte gefeliciteerd, je bent een kanjer!!!
Heel veel dank voor je inzet, met jouw inzet maken we het leven en de toekomst van Ramasri een stuk mooier en beter. Lees hier het persbericht.

15 november 

Deepavali is een van de belangrijkste festivals in India, vooral in Tamil Nadu. Van zaterdag 22 oktober t/m woensdag 26 oktober was het Deepavali. Sjdt vond het een goed idee om wat informatie over het Deepavali-festival te delen, samen met enkele fotoalbums van het feest dat we in onze weeshuizen hadden. We hopen dat jullie deze informatie en foto's leuk vinden. Deepavali 1, Celebration with firecrackers 2, Deepavali dinner, Distribution Deepavali new dress, sharing of sweets.

Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust,

10 november Afscheid is .............
                      Het begin van een herinnering

We hebben zeer droevig nieuws ontvangen van Deet. 
B. Mahalakshimi heeft een zeer ernstig verkeersongeluk gehad en is aan haar verwondingen overleden.

8 november Ons bezoek aan Sjdt en Deet 2022-2023

Volg de link voor het reisschema.

31 oktober Kerstactie Childrenshome 2022Traditiegetrouw organiseren we voor de zestiende maal de jaarlijkse Kerstactie. Een vast onderdeel van de Kerstactie dat ieder jaar terugkeert is de kledingactie. Met de opbrengst van de Kerstactie krijgen alle kinderen in de weeshuizen, ook de kinderen die nog niet financieel geadopteerd zijn, en de kinderen in de dorpen die in het ondersteuningsprogramma zitten, nieuwe kleding, een feestelijke maaltijd, een uitstapje.

31 oktober Donatie TOV

De vereniging Terheijdense Oldtimer Vrienden is opgeheven en er stond nog een bedrag op de bankrekening van € 1.140,00. Het bestuur heeft dit bedrag geschonken aan de stichting Childrenshome. Wij zijn er ontzettend blij mee en willen de bestuursleden dan ook heel hartelijk bedanken voor dit hele mooie gebaar. Is al een heel mooi begin voor onze kerstactie 2022.

Guus, Peter, Bianca, José en Bert, super bedankt!

21 oktober  Thank you very much for your contribution in bringing smiles to our children.

Activities photos for Pudhu Udayam

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust,

16 oktober dagelijkse routineactiviteiten in Pudhu Punal

Hierbij een PowerPoint-presentatie van de dagelijkse routineactiviteiten die in ons Pudhu Punal-weeshuis voor de jongens en meisjes worden uitgevoerd. Zo krijg je een idee van de dagelijkse routine en het leven in Pudhu Punal. 

14 oktober

I am extremely happy to share with you a PowerPoint Presentation Video of the Smiling, Handicapped children of our Orphanage Centre Pudhu Udhayam. I hope you like it. These children deserve all our love and affection. 

With Kind Regards, 
Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust

26 augustus Smiling faces of Pudhu Vasantham

Hierbij deel ik een videoclip van onze kinderen die genieten van hun leven in Pudhu Vasantham. 
Ik hoop dat je het leuk vindt om naar deze video te kijken. Deze video is ook een eerbetoon aan u als donateurs en aan alle sponsors die onze kinderen sponsoren.
Nogmaals bedankt.

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust

18 augustus 75-jarig bestaan van de onafhankelijkheid

Zoals jullie allemaal weten, hebben we in India een groots feest gevierd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de onafhankelijkheid. Ook van de kant van SJDT hebben we in elk van onze weeshuizen de herdenking van het 75ste jaar van de onafhankelijkheid gevierd. We hebben wat snapshots gemaakt van de vieringen in elk van onze instellingen. Om te beginnen hierbij foto's van Pudhu Punal, Pudhu Udhayam and Pudhu Vasantham.

Met vriendelijke groet,

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust,

2 augustus Pudhu Udhayam gerenoveerd.

Van de donatie die SJDT heeft ontvangen van Jan Bochmann Architecten is Pudhu Udhayam gerenoveerd.

27 juli Videoclip van onze kinderen die genieten van hun leven in ons Pudhu Punal weeshuis.  

Veel nieuwe kinderen, evenals onze oude kinderen, gingen na twee jaar corona-lockdown weer naar school. Ik merk dat de kinderen ontzettend blij zijn om naar school te gaan en genieten van spelen, lachen, elkaar verzorgen etc. Hierbij deel ik een videoclip van onze kinderen die genieten van hun leven in ons Pudhu Punal weeshuis. Ik hoop dat je het leuk vindt om naar deze video te kijken. Deze video is ook een eerbetoon aan u als donateur en aan alle sponsors die onze kinderen sponsoren.
Nogmaals bedankt,

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust & Stichting Childrenshome

22 juli Structural Changes are inevitably a required condition to prevent child marriages.

As you know child marriages are still prevalent in India, especially in rural areas, and that too among Dalits and Adivasis communities. This evil has multiplied during the corona pandemic time due to school lockdown and aggravated poverty conditions. Many were using the lockdown-induced ‘inflow block out' to conduct marriage for minors. Based on the recent National Health Survey (NHS), I have prepared a document on the “Structural Changes are inevitably a required condition to prevent child marriages”. 

13 juli Annual letters van Deet en SJDT

We hebben de annual letters van Deet en de annual letters van SJDT ontvangen en zijn bezig ze verzendklaar te maken.

5 juli Heel veel dank aan alle kerkgangers die een bijdrage hebben geleverd aan de diaconale collecte in de kerken van de Vijf Heiligen Parochie op 7 en 8 mei.
 

4 juli  Medical Checkup


I am extremely happy to share with you a brief report and photo's of our Medical Checkup carried out in our orphanages.

With Kind Regards,
Dr. I. Sebastian
St. Joseph's Development Trust,

30 juni Nieuwe schooltassen en schriften!

De scholen zijn weer opgestart en Deet heeft namens Childrenshome schooltassen en schriften uitgedeeld aan alle adoptiekinderen. De Kinderen gaan weer met plezier naar school. Deet heeft ook de kinderen van de Sirumalai-berg en Vadipatti ontmoet en schooltassen en schriften uitgedeeld.  

Hierbij ook nog een aantal foto's van de kinderen die geslaagd zijn voor het openbare examen voor de 10e en 12e standaard. De jongens en meisjes hebben een goed resultaat behaald en zijn blij met het resultaat. Alle kinderen gaan verder met hun studie en ze zijn de adoptieouders zeer dankbaar voor hun steun en liefde.  

Met vriendelijke groeten,
Deet
Antoni en Prema

22 juni Keukenrenovatie- en schilderwerk in Pudhu Vasantham. 

Het keukenrenovatiewerk zal helpen om schoon en hygiënisch eten te bereiden voor onze Pudhu Vasantham-meisjes en Pudhu Udhayam-gehandicapte kinderen. 

21 juni  € 20.000,00 ontvangen van een sponsor uit Delft!!
 


We waren zeer verrast en zeer verbaasd toen we een mail kregen van een adoptieouder, die graag anoniem wil blijven, met het bericht dat we een bedrag van € 20.000 gingen ontvangen als extra sponsering.

Namens Childrenshome, SJDT en Deet ontzettend bedankt voor deze geweldige donatie.

In overleg met onze partners in Zuid-India en met de sponsor is besloten dat we het bedrag gaan gebruiken voor vijf jaar lang 32 dorpskinderen (van iedere organisatie 16 kinderen) financieel te gaan ondersteunen.

21 juni Super donatie ontvangen van Jan Bochmann Architecten !!!

In overleg met Br. Sebastian van SJDT gaan we bekijken of het gebruikt gaat worden voor de "Dutch Goatfarm" of voor iets anders waar op dit moment dringend behoefte aan is.

13 juni Keukenrenovatie van Pudhu Punal!

Zoals jullie weten doen wij regelmatig reparaties en renovaties aan de verschillende gebouwen in onze weeshuizen. Ik ben van plan om de reparatie- en renovatiewerkzaamheden van de verschillende gebouwen met jullie te delen. Om te beginnen deel ik hierbij de keukenrenovatie van Pudhu Punal.

Dr. I. Sebastian 
Uitvoerend directeur
St. Joseph's Development Trust
 

13 juni video clip

I am happy to share a video clipping of children enjoying carrom board and chess.

2 mei Dutch Goat Farm I herewith enclose a short report on the Dutch Goat Farm for the period of July 2021 to April 2022, funded by Jan Bachmann and the sponsors of Childrenshome.

Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust
 

 

 

28 april De diaconale collecte in de kerken van de Vijf Heiligen Parochie op 7 en 8 mei a.s. is bestemd voor stichting Childrenshome.

We kunnen niet de hele wereld verbeteren maar met uw bijdrage aan de diaconale collecte wel de toekomst van deze kinderen.

25 april ARTFOURYOU

Mijn naam is Miranda, en mijn doel is voornamelijk om portretten te maken zoals ik dat doe op mijn manier. Vooral speciaal voor de financiële adoptie ouders van de kinderen in India via Stichting Childrenshome. Klik hier voor meer informatie.

12 april Cadeau gift!!
Klik hier voor meer informatie voor meer informatie. Zie hier een aantal foto's.
 

30 maart Sunshine Case Stories 2

I would like to share with you Five Case Stories of our Girls how they bloomed from Babyhood to a Teenager, through the support and upbringing of St. Joseph’s Development Trust. I hope you will be happy to receive it. I take this opportunity to thank you for your contribution to upbringing as girls such as these. Once again thanking you.

With Kind Regards,

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust,

29 maart Door een directe cadeau donatie te doen bespaard u op de extra portokosten in India

We delen graag de foto's van dit financieel geadopteerd meisje. Moeder en dochter zijn zeer blij met de vele geschenken die zij van de adoptieouders ontvangen hebben en zijn heel dankbaar voor de geschenken.

Deet, Sjdt en Childrenshome zijn de adoptie-ouders zeer dankbaar voor hun cadeau donatie voor deze familie. Met het gedoneerde bedrag hebben we veel cadeaus kunnen kopen voor moeder en dochter, de geschenken zijn nuttig voor alle gezinsleden.

Door een directe cadeau donatie te doen bespaard u op de extra portokosten in India.
Voor meer informatie over de cadeau gift.
 

24 maart Sunshine Case Stories 1

I would like to share with you Five Case Stories of our Girls how they bloomed from Babyhood to a Teenager, through the support and upbringing of St. Joseph’s Development Trust. I hope you will be happy to receive it. I take this opportunity to thank you for your contribution to upbringing as girls such as these. Once again thanking you.

With Kind Regards,

Dr. I. Sebastian,
St. Joseph's Development Trust,

21 maart Deet met the adopt children from Kandai and Sathangudi villages

We met the kandai children on Saturday and the Sathankudi children on Sunday. Sathankudi children had school on Saturday and on Sunday Kandai children had parents meeting in the school. We met all the children except a few as they had some function and temple worship programme and we will meet them in the coming days. Read the report here and see some photos. Greetings and wishes to all! 

22 februari Regels en tips voor het versturen van post!

Zoals we jullie al eerder hebben laten weten zijn de regels voor het versturen van post naar India enorm aangescherpt. Alle post moet in India ingeklaard worden. Voor documenten, kaarten en brieven, betaal je geen btw en invoerrechten. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

14 februari  foto-presentatie SJDT 

SJDT heeft een foto-presentatie gemaakt van de activiteiten die SJDT in samenwerking met Stichting Childrenshome uitvoert. Volg de link om de foto's te bekijken. With Kind Regards,

Dr. I. Sebastian,
Executive Director,
St. Joseph's Development Trust,