Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Op bezoek bij uw financieel adoptiekind


Bezoek uw financieel geadopteerd kind
Persoonlijk contact tussen financiële adoptieouders, sponsors, kinderen, hun familie en de gemeenschap is de kracht van Stichting Childrenshome. Zo’n bezoek is voor alle betrokkenen een indrukwekkende en vaak een onvergetelijke gebeurtenis.

Een bezoek voorbereiden.

U, als financieel adoptie ouder of sponsor, wil graag uw sponsorkind in India bezoeken of een project dat u steunt? Dan moet u ruim van tevoren contact met ons opnemen, zodat u uw reis goed kunt voorbereiden. We nodigen je graag een keertje uit om je wat meer informatie te geven over uw bezoek. Hieronder leest u wat u kunt verwachten en waar u aan moet denken. Informatie over het land dat u gaat bezoeken. Enkele tips over de lokale gewoonten, het klimaat, de valuta en het soort kleding dat u het beste kunt dragen. Ook krijgt u het adres van het weeshuis of plaats waar uw financieel adoptiekind zich bevindt en het telefoonnummer van onze contactpersoon. Een bezoek aan uw financieel adoptiekind kan hoogstens twee dagen duren. We geven je ook de mogelijkheden door wat de beste manier is om er te komen.
 

Een medewerker van onze partner organisatie in India begeleidt u vanaf het lokale kantoor tot het huis van uw sponsorkind en terug. Het is niet toegestaan om een kind te bezoeken zonder ons daarvan in kennis te hebben gesteld. Neem altijd eerst contact met ons op zodat wij je bezoek met SJDT of Deet kunnen regelen. Onze contactpersoon zal onaangekondigde bezoekers weigeren en Stichting Childrenshome daarvan op de hoogte stellen.

Gemaakte afspraken tijdens ons bezoek bij SJDT en DEET 2014/2015.

Tijdens ons bezoek aan de weeshuizen en de kinderen die in het ondersteuningsprogramma van SJDT en DEET zitten hebben we kennis gemaakt met financiele adoptie-ouders die hun adoptiekind bezochten. Dit jaar waren er negen mensen op bezoek wat erg veel is. Voor SJDT en DEET is dit nogal een belasting en we hebben met beide organisaties afgesproken dat financiële adoptie-ouders altijd van harte welkom zijn maar dan voor twee, hooguit drie nachten maar niet tijdens ons verblijf. Ook voor het te bezoeken kind is twee dagen lang genoeg. Hij/zij krijgt tijdens het bezoek alle aandacht en voelt zich in de groep niet goed meer thuis. Daarom dit verzoek om, mochten er financiele adoptie-ouders zijn op bezoek gaan bij SJDT of DEET, dit te beperken tot twee, maximaal drie nachten. Ook kunnen adoptie-ouders van DEET alleen maar terecht bij DEET en niet bij SJDT. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

'Niets in India is ooit te voorspellen; het enige voorspelbare is de onvoorspelbaarheid zelf, die in vele vormen komt en altijd naast je zal willen zitten.'


Lees de ervaringen van financiele adoptieouders:

Diana en haar zoon Tom brengen bezoek aan Balasankari en Yahzini


Anneke en Rhodé bezoeken Pudhu Irudayam

Karel en Lies Ter Lindert op bezoek bij "hun meisjes"

Bjorn Mureau op bezoek bij SJDT en DEET

Reisverslag David Geneste en Jan Bochmann

Suzanne Stolk, rondreis India en bezoek weeshuis Pudhu Punal

Daphne Habets bezoekt haar adoptiekind

Iris Ouwehand en haar financieel adoptiekind Sankari

Margit en Lennert brengen een bezoek aan hun adoptiekinderen