Stichting Childrenshome

financiele adoptie van weeskinderen in India

deel onze site:

Bjorn Mureau op bezoek bij SJDT en DEET

Afgelopen kerst ben ik met mijn ouders mee gegaan naar India.Dit was en is toch wel iets heel bijzonder voor mij.

India is inderdaad een heel ander  land, met bepaalde eigenschappen die wij hier in Nederland vies vinden. Het rochelen, heel veel spuwen op straat en poepen langs de kant van de weg. Het zijn zo maar wat dingen die me zo te binnen schieten.

Maar ik moet zeggen, dat weegt niet op tegen de blije kinderen, ouders, opa's, oma's of verzorgers van deze kinderen. Er slapen 18 kinderen op hun matje in hun cottage, staan om 06.00 uur op en gaan beginnen met de dagelijkse werkzaamheden voordat ze naar school gaan. Kleren wassen, de planten in de tuin water geven, alles opvegen, enz. Dan gaan ze naar school.  Er is tijd om te spelen als ze weer terugkomen van school en de dagelijkse werkzaamheden weer zijn gedaan. En daar hoort natuurlijk ook het huiswerk maken bij.


Ook de bezoeken aan de diverse dorpen heeft op mij grote indruk gemaakt.

Het was fantastisch en heel bijzonder om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Wat de gewoontes zijn in positieve en in negatieve zin.
Dat deze mensen zo positief in het leven staan is, ondanks dat ze voor onze begrippen heel, heel weinig hebben, voor ons heel bijzonder.
Pa en ma, jullie doen het daar er goed, net als alle kinderen daar. En dat is super!

Groetjes,  Björn